Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kybernetičtí důchodci od anonym - Panebože Vy toho naděláte,já mám 70 roků a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 6. 2009 12:26

    anonymní
    Panebože Vy toho naděláte,já mám 70 roků a mobil vlastním od roku 1995,Nokii 2110.Samozřejmě už mám modernější Nokii.Taktéž připojení k internetu od dial-up s Telecomem přez internet poskytovaný kabelovou televizi až po v současné době WI-FI.Používám VoIP telefon,Skype atd....Vše zvládám lehce a spoustu těch mladých bych strčil do kapsy.Jsem obyčejný dělnický důchodce,bez maturity a třeba IT vzdělání.Koho to zajímá a je jen trochu technický typ,tak to zase není taková věda.
  • 1. 6. 2009 19:07

    Goro (neregistrovaný)
    Je to o konkrétním člověku. Jeden nejmenovaný pán, 65 let, velmi technický typ (ať už se jedná o mechaniku, nebo základní elektrotechniku), ale počítač se u něj nesetkal s pochopením. Maximum je mobil, psaní sms a teď je před ním velký úkol - zvládnout DVD přehrávač. Bavíme se o člověku, který si sám (a kvalitně) zateploval barák, udělal topení, vodu, vyrobil si vlastní cirkulárku a pár dalších nejmenovaných přístrojů, které by moc lidí vlastníma rukama vyrobit nedokázalo.
  • 2. 6. 2009 13:45

    Cobra (neregistrovaný)
    Mě je třeba 25, pracuju jako informatik, ale s videem, DVD rekordérem nebo mobilem si nerozumím :-) (i když nepochybuju, že bych se naučil, kdybych musel)
  • 1. 6. 2009 15:09

    krakonoš (neregistrovaný)
    Nesme (naštěstí) všichni stejní. Já zase znám dva důchodce: pán 71 let, pro kterého je telefonování přes mobil pořád ještě cosi zvrhlého (technický typ prosím) a jeho manželka o pět let mladší, která aktivně používá počítač s internetem, za což sklízí od něj zlostné vrčení. Také znám rodinu, pro kterou znamenalo vypnutí analogu na Žižkově zbavení se TV přijimače. O počítači rovněž nechtějí ani slyšet. Jsem zvědav, jak bude jejich dítko, které jde na podzim do 1. třídy, zvládat školu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).