Ta procenta plus mínus sedí, někde uváděli na začátku okolo těch 15% z ceny objednávky. Plus nezapomeňte příjem za dovoz jídla u jejich vlastních kurýrů/aut. To pokryje velkou část nákladů a dle jejich vyjádření je to v zisku. Spíš se divím restauracím, které jsou zajeté, mají svoje rozvozy, že s nimi spolupracují a dobrovolně se tak připravují o část tržeb (ač jako zákazníkovi DameJidlo mi to vyhovuje - objednám vše na jednom místě)
Dobrý den, zaujala mne velikost businessu. Průměrná cena jídla je 300 Kč. DameJidlo dostane za rozvoz zaplaceno nějaké procento nebo fixní cenu, dejme tomu 10-15 %? To je cca 30-50 Kč. Při 125 000 objednávkách měsíčně je přímá hodnota obratu projektu cca 70 mio CZK ročně, zbytek je de facto průtok do restaurací. Pokud vezmeme v potaz auta, platy, nájmy, marketing a hlavně počáteční investice, tak to není zase tak moc. Přesto je to jednoznačně moc zajímavý projekt. Neznáte někdo prosím přesnější údaje?