Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Mafra se tak trochu pouští do internetové telefonie od Roman Vithous (AKA ViR) - Dobrý den, pane Fencle. Že se se svou službou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 10. 2008 18:36

    Roman Vithous (AKA ViR) (neregistrovaný)
    Dobrý den,
    pane Fencle. Že se se svou službou vymezujete vůči TO2 je jasné, protože vůči tomuto operátorovi je KaV jednoznačně výhodnější. A že se bráníte jednoduchému srovnávání třeba s operátorem 802.VOX® také, protože KaV a VOX jsou svým zaměřením někde trochu jinde. Pak ovšem není zcela korektní, pokud na druhé straně "paušálně" na webu "klikniavolej" (viz http://klikniavolej.idnes.cz/faq.asp) uvádíte jako odpověď na otázku:

    "Jaký je rozdíl mezi Klikni a volej a ostatními VoIP operátory?"

    toto:

    1. Nepotřebujete sluchátka s mikrofonem nebo speciální telefon.
    2. Nepotřebujete vysokorychlostní internetové připojení.
    3. S Rychlou volbou nepotřebujete ani svůj počítač.
    4. Neměníte své telefonní číslo.
    5. Platíte pouze to, co provoláte, žádné skryté poplatky, žádné složité smlouvy.


    To vše totiž umí v mnoha případech ti "ostatní VoIP operátoři" také. Možná s jiným postupem, ale se stejným efektem. A někteří to nabízejí i několik let. Ale jak jsem uvedl v jiné reakci (s výčtem operátorů, u nichž mám osobně tyto služby vyzkoušené), považují to za pouze doplňkovou službu. Prosím, uvádějte klidně popsané vlastnosti u KaV jako výhodu. Ale nikoli formou "srovnávací reklamy", navíc formulované zavádějícím způsobem.

    Proti čemu bych se pak "v zastoupení" českých VoIP operátorů zvlášť ohradil (ač jich reprezentuji fakticky pouze několik, s jen cca 120 tis. pevných a 30 tis. nomadických linek), to je bod 5., který má patrně vzbudit zdání, že tuzemští VoIP operátoři účtují nějak jinak? Tedy že u nich platí zákazník víc než provolá a že mají skryté poplatky a složité smlouvy? Pokud se to u některých z těch mnoha desítek občas vyskytlo, nejde rozhodně o obecný či i jen častý jev. A jen na okraj - pokud se týká "placení pouze toho, co zákazník provolá", zde má máslo na hlavě spíš KaV, díky minutové tarifikaci (chápu ovšem, že u "zahraničních společností" je počítání 60+60, na rozdíl od českých,více méně standardem).

    Závěrem jen poznámka - možná by bylo účelné, pokud služba KaV nechce být srovnávána se standardními VoIP operátory, aby se s nimi především přestala srovnávat sama :-).


    Roman Vithous,
    Asociace operátorů digitální telefonie, z.s.p.o.
  • 23. 10. 2008 13:11

    anonymní
    Pne Fencl, zjistila jsem až po aktivaci že pro volání po čr z mobilu na mobil je tato služba pro mě nevýhodná. Pokud ji nebudu využívat, hrozí nějaké poplatky či sankce? Děkuji
  • 23. 10. 2008 17:43

    Jan Fencl
    Dobrý den,
    žádné sankce a poplatky nehrozí. Každopádně můžete využít i levných SMS, kde se zobrazuje Vaše tel. číslo, takže příjemce neví, že byla poslána z webu.
  • 5. 11. 2008 7:29

    appofis (neregistrovaný)
    Ty "výhody" jsou zcela zcestný!!!
    -Dnes má vysokorychlostní internet každý!
    -Když si pořídim hardwarový tel.tak taky nepotřebuji sluchátko.
    -S hardwarovým tel.taky nepotřebuji počítač.
    -U některých služeb VoIP se účtuje po vteřinách.

    VoIP je prostě levnější.
  • 21. 10. 2008 12:44

    Jan Fencl
    Dobrý den,
    dovolte mi reagovat na tento článek a Vaše názory. Předně bych rád zdůraznil, že Klikni a volej nemá ambici konkurovat klasickým VoIP operátorům a ani jejich cenám, proto se také bráním tomuto srovnání. Klikni a volej je postavený na jiném principu. Chceme nabídnout levnější volání do zahraničí a na české pevné linky pro klienty klasických telecomů, kde jsou úspory značné a uživatel používá svůj telefonní přístroj. Takže žádné sluchátka, nainstalovaný software, broadband připojení nebo IP telefon. Prosím, nesrovnávejte jablka a hrušky, viz výše v článku - náš ceník a ceník VoIP operátorů, při jiném druhu volání. Nelze srovnávat cenu volání do USA u 802.VOX 0,36 Kč a cenu KaV 1,19 Kč. Naše cena by měla být srovnávána s TO2 - 4,40 - 5,71 Kč (pro ty co mě budou brát za slovo...O2 Xcaĺl 3,21 Kč. Samozřejmě, že nemůžeme konkurovat volání ČR mobil - ČR mobil, kde platíme DVA terminační poplatky a ani to nebylo v plánu. Proto zopakuji, že Klikni a volej je alternativa pro levnější volání do zahraničí a na české pevné linky pro klienty klasických telecomů. I díky funkci Rychlé volby to platí i pro klienty mobilních operátorů, např. ČR mobil-USA 5,50 Kč, EU pevná od 5,90 Kč..

    http://klikniavolej.idnes.cz/rychla-volba.asp

    Další novinkou je SMS brána, kde příjemce zprávy nepozná, že SMS nebyla odeslána z mobilu. Na mobil odesílatele poté může i odpovědět. V současné době jsou SMS do českých sítí zdarma, v dalších týdnech budou zpoplatněny 0,90 Kč.

    S pozdravem

    Jan Fencl
    klikniavolej.cz
  • 22. 10. 2008 9:52

    Jan Fencl
    Dobrý den,

    s tou otázkou "Jaký je rozdíl mezi Klikni a volej a ostatními VoIP operátory?" máte pravdu a již jsem její znění změnil.

    S pozdravem

    Jan Fencl
    klikniavolej.cz
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).