Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Martin Saidler: český Internet bude do dvou let patřit americkým firmám od k212 - Rozhodně se nepřeřekl, ten monopol tu je, ostatní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 2. 2007 16:02

    k212 (neregistrovaný)
    Rozhodně se nepřeřekl, ten monopol tu je, ostatní portály i kdyby složili svou sílu dohromady, budou pořád jen hodně daleko na ocasu trhu. Bohužel to není dáno kvalitou služeb a historickým vývojem. Každý kdo se před pár lety začal učit s počítačem a internetem a přečetl nějakou knížku nebo se zůčastnil kurzů, tak potvrdí, že všude byl ve spojení s internetem podsouván právě seznam. Opravdu velká většina běžných uživatelů má doma nastavenu v prohlížeči jako výchozí stránku právě seznam aniž by vlastně vůbec věděli proč tak činí, mají prostě zafixováno seznam = internet a n atom se nic hned tak nezmění. Navíc seznam toto vše podtrhl tím, že má u něj i většina těchto lidí emailové schránky a těm je ještě více svázel s jejich portálem. Pokud chcete využívat jakýkoliv web ze stýje seznamamu, vše je vázáno na to mít účet u seznamu. Seznam může spustit sebevětší píčovinu a bude úspěšná právě díky tomuto monopolu v povědomí lidí. Podstatně kvalitnější produkt než jaký by provozoval seznam se může uchytit také ale bude to stát mnohonásobně více času především mnohonásobně větší finanční prostředky, které tomu nebudou úměrné aby je mohl někdo porazit.
  • 22. 2. 2007 16:40

    brekeke (neregistrovaný)
    narazim ve vasi odpoveni na nekolik omylu. predne uziti slova monopol neni vubec na miste. monopol je to, co mel telekom v cechach pred nekolika lety. mozna jste radeji chtel pouzit slovo 'dominantni postaveni'.

    dale tvrdite, ze 'Pokud chcete vyuzívat jakýkoliv web ze stýje seznamamu, vse je vázáno na to mít úcet u seznamu'. videl jste nekdy na novinkach nebo v hledani ve firmach/zbozi/fulltextu, ze sluzba je pouze pro registrovane uzivatele?
  • 22. 2. 2007 9:49

    brekeke (neregistrovaný)
    doufam, ze tady se pan investor prerekl.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).