Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Medián Petra Koubského: Copyright nezanikne, zájem o něj ano od Worm - "A vy zas víte, že ten paragraf nebyl...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 10. 2013 16:28

    Worm

    "A vy zas víte, že ten paragraf nebyl nikdy zamýšlen tak, aby umožňoval downloadovat filmy a hudbu, které se na webu ocitly v důsledku zjevného porušení autorských práv..."

    Ano, to asi nebyl. Ale majitelé autorských práv se přizpůsobili a vydupali si poplatky z kopírek, flash disků, harddisků apod., které mají toto nezamýšlené použití kompenzovat. A to nemluvím o poplatcích za autorádia ve firemních vozech, rádia v obchodech a restauracích atd.

    A obávám, že spoustě autorů tenhle systém vyhovuje.

  • 23. 10. 2013 17:43

    x (neregistrovaný)

    Mimochodem, ten paragraf (jako jeden z mala) vychazi z logickeho principu, ze neni mozne po nikom chtit, aby overoval legalitu zdroje. Pokud totiz nekdo koupi kradene auto v dobre vire, tak ho taky nezavrou za kradez. Pricemz u toho auta se jeste jakz takz da overit alespon nejake zakladni info, u souboru jednicek a nul nekde na netu se neda overit nic.

    A ano, zombikum ten system vyhovuje, rozdelej si nezasouzeny $$$ nezakonne vybrany z firemnich medii (tech je totiz radove vic, nez medii prodanych koncakum) a jeste si votviraj hubu. Pripadne jeste zebraj o dotace u statu. Jako trebas Sveraci.

  • 23. 10. 2013 17:17

    krakonoš (neregistrovaný)

    Není důležité, jak byl zamýšlen, ale jak funguje. Když parlament a vláda tvoří legislativní zmetky, které si každý může vykládat podle toho, jak dobře se vyspal a na kterém boku ležel, je zcela zákonité, že výsledky jsou takové, jaké jsou. A nad morálkou stahovačů nebrečte, ryba vždy smrdí od hlavy! Až se začne chovat morálně a slušně horních deset tisíc, je čas pídit se po morálce dolních deseti milionů, ale ani o sekundu dřív.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).