Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Medián Petra Koubského: Proč potřebujete anonymitu na síti i vy od Hora - Pokud jde o tu anonymitu: na internetu jsou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 2. 2014 9:12

    Hora (neregistrovaný)

    Pokud jde o tu anonymitu: na internetu jsou lidi takoví, jako v reálném životě, jenom ty formy jsou různé. Vždycky se najdou takoví, kteří využijí toho, že je nikdo nevidí - ukradnou v práci na záchodě toaletní papír, vypustí sousedovu autu pneumatiky, uřežou čerstvě vysazeným stromkům koruny, nebo třeba zaneřádí internetovou diskusi nadáváním všemu a všem. Internet v tomto není lepší ani horší, než svět jako takový.

  • 12. 2. 2014 8:50

    Petr (neregistrovaný)

    Článek je zajímavý ale jedna věc přece jenom autorovi uniklo -

    cituji: " Byly časy, kdy byl zločin být Židem, pak zas příslušníkem buržoazie, anebo prostě nezávisle uvažujícím člověkem."

    No nezávisle uvažujícím člověkem bylo bezpečné vždy, i za komunistů. Prakticky každý doma říkal vtipy na stranu a vládu. Problém byl, když s názory vyšel ven. A protože to skoro nikdo nedělal, trvalo totalita tak dlouho (trochu zjednodušuji, ok).

    Je strašně jednoduché nadávat v diskusích přes anonymizér na cokoliv. Ale pokud bude lidem chybět odvaha se za názor postavit, je to k ničemu. A k tomu anonymita internetu nijak nepomůže.

  • 12. 2. 2014 16:57

    krakonoš (neregistrovaný)

    A pokud bude za neanonymní projev, který se jaksi ,,nehodí do krámu" hrozit byť i jen náznak postihu, třeba jen vymazáním, bude možnost být anonymní naprosto nezbytná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).