Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Medián Petra Koubského: RSS potřebujete, i když ho nepoužíváte od Petr - Vůbec nechápu ty části textů (nejen v tomto...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 3. 2013 10:08

    Petr (neregistrovaný)

    Vůbec nechápu ty části textů (nejen v tomto článku), které motají dohromady RSS a sociální sítě a naznačují jejich průnik ve funkci. Pokud by nějaký účet na sociální síti publikoval veškerý obsah určitého aktivnějšího webu, okamžitě letí, protože by mi vše ostatní ujelo do propadliště dějin a to ostatní proč soc. sítě mám jsou příspěvky přátel, kteří publikují zajímavé věci relativně málo často (a jinak než přes soc. sítě pokud nechtějí vlastní stránky/blogy a složitě zase řešit jak sledovat ostatní to nejde). Na sociální síti by možná šel sledovat ten web vesnice, kde se objeví jeden článek týdně, ale jakmile se do toho namotá jeden velmi aktivní (desítky příspěvků denně) web/účet, je to všechno špatně.

    Taky nechápu, proč by přes RSS nebylo vhodné sledovat Lupu nebo i weby, které vydávají mnohem více článků. Právě na to je RSS na rozdíl od sociálních sítí super, všechno to na mě pěkně roztříděné počká, prolétnu nadpisy, pootvírám co mě zajímá.

  • 27. 3. 2013 12:50

    Petr (neregistrovaný)

    FB neznám, jsem na G+ a Twitteru ale ty lists na Twitteru, to mluvíte i z praxe? Už jen dostat se k nim z hlavní stránky je extrémně nepohodlné. Kde vidíte, kolik/jestli je něco nového? Jak si označíte, co už máte přečteno? A to nepočítám hromadu dalších věcí, jako že třeba po přidání dalšího účtu do listu zmizí z listu původní obsah, nahradí se tím posledním účtem a teprve postupně od tohoto okamžiku se zase začne obsah listu plnit mixem ze všech účtů do listu přidaných. Tohle je prostě proti jednoduchému, přehlednému a funkčnímu RSS tak tragické, že nemá smysl se tím vůbec zabývat. Navíc Lupa třeba dává na Twitter zřejmě všechny články, ale zdaleka to není pravidlem a jak píšu, já to ani nechci, protože RSS to v současné podobě nahradit nemůže a já tam navíc na rozdíl od RSS očekávám obsah jiný.

  • 27. 3. 2013 11:39

    JT (neregistrovaný)

    I na sociálních sítích lze sledovat celý obsah publikovaný nějakým webem a NIC vám neujede do propadliště dějin.

    Třeba na FB si můžete vytvořit Interests Lists a dát tam daný zdroj(e) a současně vypnout zobrazování daných příspěvků na Timeline. Tam pak zůstanou jen příspěvky friends/likes. Podobně i na Twitteru fungují Lists, :-)

  • 27. 3. 2013 10:58

    CCblue (neregistrovaný)

    Tak já třeba přes rss chodím na iSport, články hezky pod sebou se dají prolítnout běhe 20 sekund. Zato normální hlavní stránka, v tom aby se prase vyznalo. A bohužel, móda velí rozprášit titulky všude možmě po celé stránce, takže rss je jedioná možnost, jak se v tom vyznat. Ale na to nepotřebuju speciální čtečku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).