Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Microsoft to s novým GUI svého prohlížeče zřejmě myslí vážně od IE8-čkář - Běžně mám otevřených více než 20 tabů, občas...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 1. 2011 10:28

    IE8-čkář (neregistrovaný)

    Běžně mám otevřených více než 20 tabů, občas jich napočítám více jak 50 (jen když něco celý den vybírám nebo řeším). Opravdu nevím jak bych to v IE9 řešil.

    Poloviční adresní řádek je také nepoužitelný. Kdyby nebyl žádný, nepředstavitelné, vyšlo by to skoro na stejno.

    Jediné, co v posledním roce nepotřebuji tolik, je vyhledávací pole. V posledení době využívám hodně "tlačítka akcelerátoru", někdo ho nesnáší ale istě zná kontextové menu, "vyhledat vybraná slova na..."
    To že takhle začínám vyhledávání téměř v polovině případů, ale ještě neznamená, že jsem ochoten oželet samostatné vyhledávací pole. Vyhledávání z adresního řádku nesnáším a už přes deset let jsem takhle nehledal.

  • 26. 1. 2011 10:53

    IE8-čkář (neregistrovaný)

    Design IE8 bych považoval za dokonalý. Jediné co bych změnil:

    - Panel najít (Ctrl+F) by byl automaticky zapnutý/vypnutý dokud bych stav nezměnil.
    - Filtrování InPrivate (Ctrl+Shift+F) by bylo automaticky zapnuté/vypnuté dokud bych stav nezměnil.
    - Stavový řádek by neustále a na stále stejných místech zobrazoval ikony jednotlivých funkcí, stejné jako se sporadicky zobrazují dnes (doplňky, on/off-line, certifikát, SmartScreen, cookies, automaticky otevíraná okna, zóna) akorát by se měnila barva ze šedé na jinou. Ovládání přes dvojklik by fungovalo jako dnes, ale tedy i u zrovna "neaktivních" funkcí.
    - Přibyla by klávesová zkratka pro správce doplňků a stránka "about:Tabs" by na něj také obsahovala odkaz.
    - V minulosti u IE lépe fungoval tisk jen jednotlivých rámců web-stránky. Možná to dnes nefunguje správně protože stránky se píší jinak...
    - Filtr automaticky otevíraných oken bych rozšířil po vzoru povolených/za­kázaných webů tak aby šlo přidat do seznamu nejen weby kterým povoluje automaticky otevřít okno, ale i weby kterým to zakazujeme (bez ohledu na výchozí nastavení).
    - Přidal bych jednu zónu zabezpečení "pro čistě osobní potřebu".

  • 26. 1. 2011 11:06

    Honza (neregistrovaný)

    Nikdo tě nenutí používat IE9. Na trhu je spousta alternativ, ze kterých ti některá jistě bude vyhovovat, případně půjde snadno upravit k obrazu tvému.

  • 26. 1. 2011 12:08

    IE8-čkář (neregistrovaný)

    Vyzkoušel jsem za život hodně browserů a hodně nejrůznějších nadstaveb i docela dost doplňků. IE8 mi vyhovuje, jako už dlouho žádný browser.
    Akorát bych, kromě toho co jsem už uvedl, ještě do funkce stahování zakomponoval možnost navazovat - při nedokončeném stahování. Dnes musím používat sólo WGet, doplňky pro IE fungují katastrofálně, v lepším případě se snaží fungovat jako zastaralé GUI download managerů které jsem v průběhu času zavrhl.

    Jak už tu někdo psal, ostatní browsery mají GUI ještě horší... Souhlasím, je to tak. Bohužel se po nich IE9 opičí a tak GUI začíná být katastrofální, ergonomie a užitná hodnota se snižuje.
    Když potřebuji web přes celý monitor, tak prostě stisknu F11 a ne že zruším všechny ovládací prvky okna, které jich má tak akorát (spíše méně - viz můj povzdech nad nedokonalým stavovým řádkem).

    Já prostě k IE9 nepřejdu. Pokud se GUI nezmění. Prostě radši oželím možnost navštěvovat weby které stojí na HTML5. Uvidíme jaká bude situace za pár let. Kdo taky ví co ještě MS napadne v souvislosti s ribbon-em?

  • 26. 1. 2011 12:25

    Dash9 (neregistrovaný)

    Ribbon byl vymyšlen na uspořádání velkého množství nástrojů. To není zrovna případ prohlížeče. Tam uživatelé aktivně potřebují tak maximálně 5 ovládacích prvků - a vývoj rozhraní IE tomu celkem dobře odpovídá.

    Jinak můžeš vždycky přejít k Firefoxu - ten má v současné době suverénně nejzastaralejší GUI - rozvržením prakticky shodné s IE6.

  • 26. 1. 2011 14:36

    Pindal (neregistrovaný)

    Mňo a co my s tím? Napiš to Microsoftu. U těch prohlížečů co se ti nelíbí by sis to mohl dodělat nebo někomu zaplatit aby ti to udělal. U IE s tím můžeš dělat, víš co :-)

  • 26. 1. 2011 13:27

    IE8-čkář (neregistrovaný)

    Za velmi dobrou funkci (kterou by snad IE9 měl mít) ještě považuji možnost přetáhnout záložku z jednoho okna browseru do druhého. Kdyby to šlo u IE8, rázem bych trochu pozměnil styl práce.

    Co se záložek týký, ještě bych u IE8 rád změnil způsob vytváření skupin záložek. Dnes můžete záložku buďto přetáhnout do již existující skupiny záložek, nebo ji můžete ze skupiny oddělit.
    Vytvořit skupinu musím často tak, že kliknu na odkaz který mne vůbec nezajímá, abych namísto samostatné záložky získal nějakou skupinu.

    Docela by se mi líbilo mít možnost přetáhnout záložku na jinou samostatnou záložku se kterou by se seskupila, třeba při stisknutém CTRL.
    Podobně by mohlo fungovat třeba i přidání do krajních poloh skupiny. To dnes, logicky, také nejde - napřed můžete přidat záložku do skupiny a teprve pak si můžete hrát s umístěním ve skupině.

    Také by se mi líbilo kdyby IE8 namísto funkce "Přidat aktuální záložky k oblíbeným položkám", ještě nabídl novou funkci "Přidat aktuální záložky k oblíbeným položkám a zachovat nastavení skupin".

  • 26. 1. 2011 11:12

    P2010 (neregistrovaný)

    Ty vypadaji jeste hure :-/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).