Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Ministerstvo duhových jednorožců aneb Proč se školy pořád snaží zakázat žákům mobily? od jinejmuf - Ještě jste zapomněl na vaši kategorii - odborníci...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 6. 2021 18:09

    jinejmuf

    Ještě jste zapomněl na vaši kategorii - odborníci na všechno bez praxe, kteří to ostatním natřou tím, že zcela překroutí obsah diskuse (o křídách a břidlici tu píšete první)...

    Školství za Marie Terezie vypadalo diametrálně odlišně od toho současného. Ať už jde o obsah, formu nebo personální obsazení. A oproti dnešku mu nelze upřít mnohem bližší napojení na realitu - mimojiné proto, že do toho tehdy nekecaly obchodní zájmy nadnárodních překupníků výpočetní techniky.

    A pokud jde o tělesné tresty, tak vám každý psycholog potvrdí, že jedna dobře míněná rána od jinak laskavého a férového rodiče či vychovatele, dítě mnohem lépe naučí, kde jsou mantinely, než nějaké pro něj nebezpečné amatérské psychosociální experimenty.

  • 14. 6. 2021 11:20

    Martin Lér

    Tyjo, to je zase kvaletní diskuse. Překvapuje mne, že většina diskutujících nepožaduje, aby děti psaly křídou na kus břidlice a aby se znovu nezavedly tělesné tresty - mentální ukotvení autorů řady příspěvků by tomu odpovídalo. Druhá polovina jsou klasičtí "odbornící jednoho oboru", kteří dost možná perfektně zvládají svůj obor, ale cokoliv, co neodpovídá vzorům, které se naučili oni, je děsí. Nu, tak není divu, že máme školství stále jako za Marie Terezie.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).