Není vám divné, že před 50 lety nebyly v potravinách žádné konzervanty, všichni věděli jak dlouho jim vydrží mléko, jak dlouho jim vydrží ostatní potraviny, tomu vše přizpůsobovali .. a přesto, nebo spíš právě proto, byli zdravější? Nebyly alergie, vyrážky, ..
Ono to dost pravděpodobně souvisí s tím, že mléko v pytlíku a nebo sklenici bylo opravdu mléko. A ne obarvená bílá voda, jako v krabicích dnes.
Sice to vydrží 2 měsíce, nikdy to nezkysne, protože dřív to rovnou zhnije a změní se to v gumovitou hmotu ..
Pokud jde o pečivo, všimněte si, že zatímco dřív, kdy se chleba dělal poctivě z kvásku, tak aby na něm vyrostla plíseň, musel by být někde zavřený týden v igelitu. Dřív ovšem chleba ztvrdnul a tak šel použít na krmení králíkům a nebo prasatům. Nebo se přidal na zahuštění do polévky.
Dneska se peče v rychlopekárnách v obchodech. A chleba je druhý den gumový. Za dva dny plesnivý. Nehledě na konzervanty. Protože ho musíte zavřít, aby nebyl za pár hodin tvrdý na kámen.
Spíš nás čeká zelenina a jogurty napěchované konzervanty, s velmi dlouhou trvanlivostí, které už s živými potravinami nebudou mít nic společného. Pochybuji, že by byli schopni dodat denně čerstvé mléko a pečivo, jak bývalo kdysi zvykem. Proto tento druh prodeje asi volit nebudu.