Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Moderace diskusí je žádoucí, rozhodl soud od anonym - Takze si to shrnme... Internet.info zacne delat ublizeny,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 3. 2010 2:52

    anonymní
    Takze si to shrnme... Internet.info zacne delat ublizeny, protoze soud je nepostihl,ale nechal promazat diskuzi, kde se deklaruje tohle:

    Přidáním názoru - příspěvku se zavazujete dodržovat tento Názorový kodex:
    * Příspěvek nesmí obsahovat prokazatelně protiprávní obsah (odkazy na warez, navádění k třídní, náboženské nebo národnostní nesnášenlivosti apod.)
    * Příspěvek neobsahuje spam (nevyžádané reklamní sdělení a odkazy)
    * Příspěvek neobsahuje vulgarity
    V případě pochybností o vhodnosti příspěvku rozhoduje názor redakce Lupa.cz, příspěvky neodpovídající kodexu mohou být vymazány.

    Co vim, v unoru to tam bylo. Takze jelikoz byl admin macho, soud mu pouze rekl, at si plni sve povinnosti... Ach jo. Timto lupa u mne s kreditem absolutne skoncila. A to jsem myslel, ze ten nezavisly pohled tam jeste trochu je.
  • 30. 3. 2010 17:43

    bez přezdívky
    Obávám se, že mícháte víc věcí do jedné.

    Zaprvé - otázku, jestli je možné stanovit nějakou hranici slušnosti u diskusí na webu, popřípadě u řečí v hospodě a jestli to má smysl.

    Za druhé - co je vulgarita. Hranice je nutně subjektivní a jak vidíte sám z diskuse výše, asi se na ní všichni neshodnou, svou roli hraje osobní vkus a citlivost při posuzování.

    Za třetí - jestli jde v příspěvku o to, aby byl samoúčelně vulgární, nebo o emoční podbarvení věcného a opodstatněného názoru.

    Případ Proluxu je celkem jednoznačný - nešlo o vulgarity, šlo o expresivní výrazy, které v banální komunikaci nepřesahovaly únosnou míru a především popisovaly reálné zkušenosti lidí, nikoliv plácaly jednu urážku za druhou, jako tomu bývá na obecných zpravodajských webech. Obávám se, že se asi neshodnete s většinou diskutujících, kteří se domnívají, že pravým problémem v tomto případě je společnost Prolux, nikoliv ti, kteří ji kritizují.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).