Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Možná se dostanete do cizí schránky na Centrum Mail, účty jsou ale prý v bezpečí od Vzpomínající - Já teda na Atlas účet již minimálnš deset...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 6. 2013 22:27

    Vzpomínající (neregistrovaný)

    Já teda na Atlas účet již minimálnš deset let nemám... ale HTTPS přístup byl možný, i když nebyl (tehdy) nikdy oficiálně ani oznámen. Podrobnosti si už ale bohužel nepamatuji.

    Myslím, že tehdy fungoval veřejně i SMTP server, bez použití přihlašovacích údajů. Pak to snad na celém českém Internetu zrušili.
    Microsoft tehdy pořád "řešil" lákání dětí úchyláky (myslím, že se to vůbec nikdy nedělo) a rušil všechny technologie, kterými mohli lidi svobodně komunikovat mezi sebou. Bylo ti ještě před pohlcení Centrumem.

  • 17. 6. 2013 8:52

    Ondřej Bouda (neregistrovaný)

    Otevřené SMTP servery se všude rušily jako vstupní brána spamu. Jednak protože zbytečný provoz (a dost velký), ale hlavně protože od jisté doby se každý otevřený SMTP server rychle dostane na většinu black listů. Takže v zájmu sebezáchovy :)

  • 17. 6. 2013 11:47

    Pomstychtivý vzpomínající (neregistrovaný)

    V rámci sebezáchovy funkční části Internetu (SMTP) se měli právě všichni na zablokování free přístupu k SMTP serverům vykašlat a navíc měli přestat používat služeb pochybných blacklistů.

    Dnes jsme tam kde tehdy, spíše je to ještě mnohem horší. Kdo ví zda se dnes nepoužívají whitelisty, protože ze "svobodného" SMTP serveru mnohdy pošta zmizí úplně, nebo je alespoň označena za SPAM. Zrovna takový český Seznam označuje za SPAM i vše příchozí od Google.

    P.S.
    Ještě bych tak věřil tu finanční stránku věci, tu zřejmě řešil zejména zmíněný Microsoft (u ostatních služeb). Jednak zrušil co bylo zdarma, včetně infrakstruktury a jednak některé věci nově zpoplatnil. Zajímavé také je, že dostal většinu komunikace pod absolutní kontrolu, proti čemuž se brblalo již tehdy. Myslím, že dnes (u příležitosti aféry PRISM) by vše potřeboval opět omlátit o hlavu (i za roky minulé) - co takhle pro začátek nepoužívat Hotmail, Live, Skype a zapomenout na XBox.

  • 14. 6. 2013 11:41

    okolojdoucí (neregistrovaný)

    mám schránku na atlas.cz. (jako záložní pro případ nouze) a na můj dotaz jestli je možno se přihlásit a pracovat přes https mi podpora sdělila že to možné není. a tím u mne skončili.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).