Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Na co se Pražané nejčastěji ptali okolo vypínání analogu? od anonym - "Jan Kolář: Na automatické ladění mi set-top-box nenaladil...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 5. 2009 9:42

    bez přezdívky
    "Jan Kolář: Na automatické ladění mi set-top-box nenaladil skupinu programu Nova, Prima... Ostatní programy jdou bez problémů. Je chyba v naladění, nebo v anténě?
    Odpověď: Chyba může být v anténě. Abyste měl jistotu, zkuste přeladit set-top-box i ručně nastavením konkrétního kanálu pro multiplex 2, v Praze jde o kanál 41."
    Bohužel je toto v současné době asi největší problém. Zde na Domažlicku mají zase lidé problém naladit multiplex 1 s veřejnopráv.programy. Dle vlastní zkušenosti a návštěv u těchto postižených lidí soudím, že problém zdaleka nemusí souviset jen s anténou, ale že za toto může hlavně set-top-box. Jsou v nich rozdíly jako bejk! Mám obec, kde jiný STB, než-li Comag nefunguje a naopak, toto přeci není možné, pak se nelze divit, že lidi přechod na DVB-T nevítají! V jednom domě např.má zákazník jeden STB Strong dvoutunerový, který jede bez problému, ale ještě má další dva STB zn.Skypex, na kterých mu nejde naladit mux 1. Přitom, když jsem mu vše zapojoval před čtvrt rokem, všechny tři běžely bez jediného problému. Ano, jedním z důvodů může být přebuzený zesilovač nebo Pre-echo v síti SFN, ale proč jsou zde na Domažlicku výhradně problémy jen s muxem 1? I kdybych si půjčil např.výborný měřák Prodig (100 tis.Kč na něj nemám), nastavoval bych lidem optimálně antény nonstop a stále by byl u lidí se signálem problém.
  • 4. 5. 2009 12:00

    K-A-R-L-O-S
    Ano!!!,a předně po vypnutí analogu na sklonku září-říjen letoška v ucelené oblasti Plzeň,to bude panečku jízda,to bude naštvaných lidí tímto tempem a touto kampaní s kvalitou pokrytí předně s nastavením parametrů pro vysílání taktéž.
    Jistě se najde někdo proč se vlasně nevysílá pouze ze sat DVB-S,DVB-S2 a pozemák minimalizovat na ůroveň 3 sítě DVB-T ne li řidčí přesně dle O 2 4 síť DVB-T.
    neboli zahoďte DVB-T když to neumíte rozject,a neexperimentujte laskavě...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).