Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Na Ostravsku se Primy Max v DVB-T dočkají až v únoru, tři měsíce po jejím startu od Technik - Budeš se divit, ale bydlím v typicky "havlové...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2015 12:49

    Technik

    Budeš se divit, ale bydlím v typicky "havlové králikárně". Pro úpravu STA není potřeba,aby se scházelo vedení SVJ/BD, protože úpravu STA může odsouhlasit pouze výbor (nejedná se o nijak závratnou částku), případně se podobná úprava (dodání 1ks přijímací antény, KV, případně jiného pasívního prvku, záleží na koncepci STA nebo ITA) dá vyřešit z položky servis STA. Každý majitel BD (a tím i STA) platí měsíčně jistý paušál za údržbu (jehož výše je odvislá od její rozlehlosti a tím i složitosti) a v jehož rámci lze taktéž úpravu provést. Případně to lze řešit i jako havárii, na což se taktéž vedení SVJ/BD scházet nemusí. Snad jsem ti to objasnil dost jasně? A budeš se divit, lidé volají kvůli každé hlouposti co se příjmu tv týká. Pokud Prima udělá nové stanici dobré promo, budou se lidé ptát! To mi věř. Ty se v oboru nepohybuješ, proto nemůžeš znát podrobnosti.

  • 3. 11. 2015 13:11

    Technik

    Právě proto, že se to nemusí řešit přes schůzi všech vlastníků. Tam se řeší třeba rekonstrukce (celková) a podobné záležitosti, ale doplnění STA o nějaký mux vyřeší hravě výbor (smo, že je to i o lidech ve výboru a jejich přístupu, ale to je v99% případů v pohodě). Jinak tebou popisovaná STA je zralá na úpravu, což je nutno nekompromisně a tvrdě vyžadovat a měli by to být v zájmu všech vlastníků! Pokud někdo poškodil jednu větev ÚPS a poškození na své náklady neopravil (nenechal opravit), pak se to řeší tak, že opravu objedná a uhradí BD nebo SVJ a částku poté vymáhá po dotyčném majiteli v jehož bytě k poškození došlo. Pak je i jeden specifický přístup, kdy někdo z nájemníků nebo vlastníků(většinou movitější lidé) přidání požadovaného muxu cvaknou ze svého a mají pak mezi ostatními "velké renomé"! Dělo se tak hlavně při spuštění ČT :D/art v RS8, protože v té síti samo o sobě nic zajímavého nebylo (ne každého zajímá HD od ČT a jakýsi RTM), tak někteří vlastníci BD trošku "váhali" a některým se to "váhání" i vyplatilo, protože uvedený tv program byl po měsíci spuštěn i v muxu3, který byl na 100% počtu námi spravovaných STA. Tak si tak.

  • 3. 11. 2015 13:35

    bez přezdívky

    Nejspíš lidé z Polaru ještě dodnes nepřišli na to že jakékoli delší souběhy jsou, kromě vysátí peněz z jejich účtu, stejně naprosto k ničemu.

  • 3. 11. 2015 13:52

    Technik

    Tady jde ovšem o něco jiného. Navíc Polar tv je (na rozdíl od těch ostatních reg. tv) relativně "bohatá" a může si tak dlouhý souběh dovolit. A ještě (jak už píšu jinde) využili maximální délky výpovědní lhůty v rámci uzavřené smlouvy mezi nimi a ČRa.

  • 3. 11. 2015 14:01

    Technik

    A jsi si jistý, že Polar tv opouští MPX3 s rohlíkem na puse? To těžko! Neznáš zákulisní záležitosti, ale to je teď vedlejší. Pokud by Polaru nedaly výpověď ČRa, zcela jistě by k přechodu do MPXu4 nedošlo, Polar si umí spočítat kolik je 1 + 1 a je mu jasné, že přechodem do MPXu4 dost ztratí co se diváků týče - čili sledovanosti (ale to jsem už psal a nemíním se neustále opakovat). Proč asi zvolil maximální délku souběhu, kterou mu umožňuje smlouva?! A to, že si ty něco předvídal? Nechám tě v tom tvém krásném snění! Sni dál. A NIKDY a NIKDE jsem netvrdil, že Polar změní MPX jen přes něčí mrtvolu! Zřejmě si už pleteš pojmy s dojmy (a to jsem to napsal ještě velmi kulantně). Jen jsem psal, že Polar tv NEMÁ SÁM OD SEBE ZÁJEM A DŮVOD MĚNIT STÁVAJÍCÍ MUX! To, že sis to už upravil, abys mohl vypisovat své sáhodlouhé a nic neříkající příspěvky a tvrdit cosi o nafoukanosti obyvatel ostravska vůči ostatním regionům, to už je čistě tvůj soukromý problém, zaviněný kdoví čím.

  • 3. 11. 2015 14:06

    bez přezdívky

    Fakt hezké řeči o tom, co má nebo nemá konat výbor, když ani neznáte stanovy toho kterého konkrétního SVJ. A už vůbec nemá smysl diskutovat o tom, že třeba pouze jeden vlastník vysází na stůl pár tisícovek za doplnění STA o nový program - multiplex, a nic se vůči ostatním (daňově) neděje. Je vidět, že této problematice za mák nerozumíte, tak se raději vyjadřujte jen k technickým záležitostem a nešiřte tady bludy :-)

  • 3. 11. 2015 14:26

    Technik

    Budeš se divit, ale tak to chodí! To, že ty o tom jak se to běžně dělá nemáš ani páru, je čistě tvůj soukromý problém! Mě stanovy tvého SVJ nezajímají, já popisuju jak to v branži běžně chodí a to, že zrovna tvé SVJ má nějaké "podivné" stanovy je mě úplně volné. A to, že někdo rozšíření STA o nový mux zaplatil se už stalo a to několikrát. Prostě se smiř s tím, že jsou lidé, kteří těch "pár tisícovek" neřeší! Zaplatí to oni zkrátka přímo instalační firmě a hotovo. Ty tady popisuješ jakousi teorii, ovšem praxe je zcela jiná. Já se v telekonikační a rádiovo-televizní branži pohybuju desítky let, proto vím co a jak se dnes "řeší". :-(

  • 3. 11. 2015 20:48

    bez přezdívky

    dane - nesouhlasím, ten 3 měsíční souběh vysílání Polaru spíše svědčí o jejich seriozním přístupu a také zdravém rozumu - váží si prostě svých diváků a poskytnou jim takto dostatečnou informační kampaň a čas na přizpůsobení se dané změně

  • 3. 11. 2015 14:33

    bez přezdívky

    A ještě využili maximální délky výpovědní lhůty v rámci uzavřené smlouvy mezi nimi a ČRa.

    Ano, já to chápu ale neměl jsem na mysli ani tak peníze, čili zda jsou chudí nebo bohatí ale spíše princip. Jinými slovy je to sice moc krásné že si dokázali vyjednat 3 měsíční souběh ale bude jim stejně nanic poněvadž lidi to v takovém případě budou stejně klasicky řešit buď na poslední chvíli anebo až po vypnutí trojky. Čili jim ten souběh bude dobrý jenom v tom aby se mohli bít hrdě v prsa jak to božsky vyjednali takže výsledek této dohody bude stejně nula nula nic.

  • 3. 11. 2015 12:22

    Technik

    Není důvod! Stačí MPX3 místo na K48 z Ostravy (SFN Hladnov + Hošťálkovice) nově přijímat na K51 z Pradědu, kde Polar nikdy nevysílal a spuštění nové tv od Primy zde nic nebrání. Navíc nyní jsou (když je již jistý odchod Polaru z MPX3, což nečiní s velkým nadšením a proto si vymohl i tříměsíční souběh MPX3/4) oba vysílací tv kanály rovnocenné, což v minulosti nebyla pravda, protože obyvatelé ostravska logicky přijímali MPX3 na K48 právě kvůli Polaru. Takže kdo bude mít zájem sledovat novou tv od Primy, tak si nechá upravit přijímací anténní soustavu a může tuto novou tv přijímat okamžitě po jejím startu. Anténáři budou určitě rádi, budou mít v ostravském regionu práci. A pak je ještě možnost (pokud nová tv odstartuje současně v DVB-T i DVB-S a DVB-T signál na K51 nebude mít odpovídající parametry nutné pro bezproblémový příjem) do STA nebo ITA nainstalovat transmodulátor a provést transmodulaci do doby než bude zahájeno vysílání nové tv v MPX3 na K48. Vše je řešitelné!

  • 3. 11. 2015 12:38

    Víťa B.

    Vy předpokládám nebydlíte v nějakém panelákovém bytě, kde se v lepším případě SVJ schází jednou ročně v horším případě je dům města a všechno je problém, viďte?
    Už vidím, jak lidé budou hromadně volat anténáře kvůli tří měsíčnímu odkladu startu Primy Max :-D

  • 3. 11. 2015 12:59

    Víťa B.

    Tak to vám závidím, tady trvalo přidání MUX-4 třičtvrtě roku od startu Fandy a bylo to právě až po schůzi SVJ, kde jsem o to žádal.
    O tom, že bychom se mohli byť jen poptat po možnosti zařazení RS-4, 7, 8 a 12 (byť ta je teď po vypnutí HD kanálů Primy asi zbytečná) ani nemluvě.
    Jeden rozvod je vinou poškození rekonstrukcemi bytu špatný (bydlím na jeho konci, signál je občas rušený). MUXy 1,2 a 3 jsou chytány ze špatného vysílače (to mi řekl i člověk, který tu antény dělá), z Bukové Hory, přestože Ještěd, Černá Hora a Krásné tu mají perfektní signál a jdou chytit čistě i na pokojovku (Buková Hora byla první, proto se nejdříve ladila ta, pak velká část baráků otočila), což v kombinaci s výše uvedeným občas způsobí, že čistě hraje jen naposledy přidaný MUX4 z Černé Studnice

    Btw.: V oboru se pohybuji, ale z té druhé strany (výroba obsahu), to jen tak naokraj :))

  • 3. 11. 2015 23:23

    bez přezdívky

    Jak říkám, je to sice nádherné ale bez jakéhokoli efektu a před vánocemi zvlášť, to mají lidé úplně jiné starosti než řešit přelaďování nebo nedejbože úpravu anténních systémů. U nás se takové věci řeší vždy až není zbytí čili až bude černá obrazovka.

  • 3. 11. 2015 19:37

    bez přezdívky

    Dělat ramena - no to by ti šlo. Ovšem akorát jsi příkladně dal všem na vědomí, že jsi znalý legislativy ve společenstvích pouze coby totální laik. Zkrátka a dobře - je zhola zbytečné diskutovat s tebou o odborném tématu, o němž, jak vidno, nemáš vůbec páru, protože bordelářská praxe v mnoha SVJ (v níž si očividně velebíš), kde ještě ani nezjistili, co je to oprava, co je to údržba, co je to technické zhodnocení společných prostor domu, mezi které samozřejmě náleží i přidání nového muxu do STA, kdo a jakým kvorem o tom rozhoduje, je všeobecně známá.

    Takže se klidně nadále pohybuj ve své rádio-televizní branži, avšak stranou rad ve směru k rozhodování ve SVJ, protože o korektosti přijímání usnesení v souladu se zákonnými ustanoveními, a to i daňovými, víš očividně prd!

  • 3. 11. 2015 20:08

    Technik

    Mě je tvá "bordelářská praxe" (jak ji sám nazýváš) u SVJ šumafuk (UŽ TO KONEČNĚ POCHOP!) a jdi si poučovat to své SVJ co má nebo nemá dělat! Očividně v žádném SVJ nefiguruješ (maximálně jako vlastník, nikoliv člen výboru) a naši praxi rozšiřování nebo údržbu STA nech laskavě na jiných! Mě jako člověka v branži zajímá pouze jedno jediné a to je ZISK z kšeftu! A o tom jakým způsobem SVJ rozhodne nebo nerozhodne v této věci mě nezajímá! Za ta léta v branži už mám své předsedy a předsedkyně "zpracované" jak potřebuji a oni vědí moc dobře co mají dělat. Proto mě tvé "spravedlivé" argumenty ("kde ještě ani nezjistili, co je to oprava, co je to údržba, co je to technické zhodnocení společných prostor domu, mezi které samozřejmě náleží i přidání nového muxu do STA") můžou akorát tak rozesmát! Peníze má rád každý, jak ten kdo zakázku realizuje, tak i ten kdo o ni rozhoduje a o tom to všechno je. A důležité je, aby vlastníci byli spokojeni a věř tomu, že čím více mají programů v STA, tím jsou spokojenější (hlavně penzisté a nefachčenkové) a je jim šumák, jakým způsobem k rozšíření STA došlo! A pokud to někdo z více movitých vlastníků cvakne ze svého, pak jsou (určitě) ještě šťastnější. Zřejmě tato praxe do tvého SVJ ještě nedorazila. Nic se neděje, co není dnes může být zítra. Zkus objíždět vlasti česko-slezsko-moravské a pořádat přednášky předsedům SVJ, jak mají postupovat. Věřím tomu, že budeš mít "velký" úspěch. Tímto s tebou diskusi končím, co jsem chtěl, to jsem napsal a na svých názorech (podložených letitými zkušenostmi) nehodlám nic měnit. The end!

  • 3. 11. 2015 13:50

    bez přezdívky

    Techniku jsme jen lidi a ti mohou a dělají i chyby či překlepy... Chtěl jsem ti to napsat, že čísílko je jiné ale pak jsem si řekl nebudu jak vosa a nechám to bez odezvy a jak vidím všiml sis a opravil ses tak nakonec přece jen odpovídám a přeji moc hezký ráno jinovatkový den bez vztekání... protože jak vidíš, tak mé odhady o volných dírách v MUX-3 = nyní změny ve prospěch celoplošné stanice které jsem avizoval několik měsíců dopředu ale ty si říkal do MUX-4 jedině "přes mojí mr.tvolu" máme tu horší pokrytí... jsou teď realitou...

  • 3. 11. 2015 14:20

    bez přezdívky

    Hájíš techniku tvrdošijně Polar což ti neberu... Mne jde jen o fakt, že MUX-3 si konečně spočítala, že než mít pár krajů zaplých a zbytek v republice dlouhodobě nikdy nevyužitý... (díky konkurenčnímu MUX-4 s nižší cenou a též krajským uspořádáním ale lépe... tak jako měl i MUX-2 s ID díky čemuž lze ve všech tunerech ukládat vše rozdílné komplet i s duplikáty odevšad pokud jsi v dosahu jiných krajů což MUX-3 jen chybějící program a vše ostatní je přepisováno tak jako i v MUX-1 či 7) ... tedy mrtvé data a peníze které by z toho mohli být... tak teď dali přednost tomu co jsem už dávno před měsíci mockrát psal a ty to nazýval velmi rozčíleně až na infarkt bláboly které k tvé nevoli se staly realitou tj. MUX-3 bude hrazen celoplošnou stanicí a ty další regionální co tam dosud byly se prostě musí podřídit a je jen na jednáních jakým způsobem se to provede a taky provádí... Nic víc... nic míň... Aspoň bude v éteru pořádek... Ještě něco udělat s tou zdvojenou Cinemou... buďto za jiný Nováky... či Mňau nebo další připraveně nahlášenou Primu jež by se do poslední zatím volné pozice nevešly obě beze změny v MUX-4... Přeji dodrý den a sledování zatím zdvojeného Polaru...

  • 3. 11. 2015 15:17

    bez přezdívky

    Tady se musím technika zastat, protože byť je to v dnešní době divné, tak i já zažil situaci, že jeden nájemník zaplatil rozšíření STA o mux 4 ze svého (konkrétně 9000 korun). Prostě chtěl program Fanda kvůli sportu, ostatním nájemníkům - vesměs důchodcům - to bylo fuk a nic neřešili, tak prostě nájemník vytáhnul peníze a firma to provedla. A pokud vím, tak dotyčný nikdy nechtěl po SVJ žádnou kompenzaci a také ji dodneška nedostal.

  • 3. 11. 2015 15:20

    bez přezdívky

    Polar sice neznám (viděl jsem ho jenom párkrát), ale při pohledu na program Prima Max bych si žádné velké iluze nedělal. Jenom odpadkový kanál, hlavně když se zaplácne kapacita muxu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).