Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Na Windows Live je živo od VfB - kdyby si autor alespoň mrknul, na možnosti služby...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 8. 2007 7:35

    VfB (neregistrovaný)
    kdyby si autor alespoň mrknul, na možnosti služby bloguje.cz, tak by nemohl plácat takové kraviny, protože tato služba také umožňuje vkládat video, podcasty (+ na úvodní stránce najdete globální podcast: rádio bloguje), žebříčky z last.fm je tam možné vkládat také, o fotografiích nemluvě, nebo to autor ví a zatajil to úmyslně?
    úschovna dat od MS? proč? když existuje rapidshare, megauplod a stovky různých klonů? a svěřit své dokumenty službě, kterou provozuje firma s tak kontroverzní pověstí? ne děkuji
  • 28. 8. 2007 8:24

    Jiří Macich ml.
    Ukažte mi, kde v článku stojí, že to na Bloguje.cz nejde. Nejde o to, jestli to jde nebo nejde, ale důležité je jak. Podívejte na spaces.live.com a zjistěte si, jak je to tam řešeno. Neříkám, že lépe nebo hůře, ale prostě jinak. Tyhle věci nevkládáte do blogu, ale na jakousi home page oddělenou od blogu a přitom vůbec nemusíte blogovat, takže na Windows Live Spaces lze mít jen tuto domovskou stránku a třeba event. fotky ...
  • 28. 8. 2007 8:59

    hexx (neregistrovaný)
    Jedine co mi na vsech tech krasnych blog systemech vadi, je totalni zavislost na tom reseni a spolecnosti, ktera to provozuje. Pro me ma smysl jedine vlastni web a pokud mozno jeste na vlastnim stroji.
  • 28. 8. 2007 10:10

    VfB (neregistrovaný)
    sice to nepíšete doslova cituji: "Windows Live Spaces totiž nejsou jenom blogy, jak jsme na ně zvyklí nejen z českých služeb typu Bloguje.cz či Blog.cz nebo zahraniční Blogger.com, ale jde o soukromé webové místečko jednotlivých uživatelů."
    ale způsob jak o tom píšete, že MS Uberbog má něco co jiné blogy nemají a toho jsem si nevšimnul, spíše naopak

    navíc jste "pozapomněl" zmínil nevýhody, jako je obrovský obrovský banner na MSN, nemožnost zřídil si MS uberblog jen pomocí mailové adresy, nemožnost přidat komentář k příspěvku čtenáři, který není též MS uberbloggerem, asi tam není možnost nějakého stránkování, protože co jsem zatím narazil na blogy v tomto systému, tak byly tvořeny pouze jednou jedinou "stokilometrovou" stránkou (což není zrovinka praktické), tipoval bych, že zde není ani moc velká možnost customizace (vlastní šablony)

    jaký je rozdíl jestli bloguji nebo píšu na domovskou stránku? a jaký je v tom propastný rozdíl?
  • 28. 8. 2007 10:37

    e-Jirka (neregistrovaný)
    Spaces jsou vyborne. Ale ja chapu ze mate stale predsudky k microsoftu. Co se tyka banneru, tak pokud vyuzivate placenych sluzeb MSN, tak je mozno ho vypnout. A co se tyka strankovani, tak zalezi na kazdem uzivateli, kolik prispevku si nastavi, aby se zobrazovalo.
    A mimochodem, SkyDrive uz mam pristupne cesky.
  • 28. 8. 2007 12:36

    VfB (neregistrovaný)
    OK, stránkování asi jde

    nějak pořád nechápu proč mít placený (když chci mít vypnutou reklamu) blog u MS, když mám to samé u bloguje.cz zadarmo (zobrazování textové reklamy je dobrovolné a uživatel si ji může dát kam chce a i přizpůsobit její vzhled), u bloguje je výborné, že zobrazuje vaše příspěvky pokud chcete na úvodní stránce bloguje (díky čemuž se o ní mohou dozvědět ostatní) a hlavně zde může komentovat příspěvky kdokoliv (a ne jen uživatel stejného blogovacího systému)

    pro české uživatele je výhodou, že jde o českou službu s českou komunitou

    také pravidla pro používání LiveSpaces jsou dosti zajímavé, například zákaz sprostých slov by neumožnil vznik tak skvělých blogů jako je legendární ostravak.bloguje.cz nebo můj favorit enimen.bloguje.cz :)
    také povinnost cenzury komentářů taky není moc košer
  • 28. 8. 2007 14:01

    e-Jirka (neregistrovaný)
    Nerikam ze je bloguje spatne, ale na spaces mi vyhovuje, ze veskere sluzby jsou provazane. Pokud nektery s pratel udela zmenu, jsem na to upozornen napr. v messengeru (zobrazenim hvezdicky). Je to zkratka svobodna volba :)
  • 28. 8. 2007 23:02

    VfB (neregistrovaný)
    tak jsem zkusil tu službu, poděkovat musím tomu "jehož jméno se nevyslovuje" jinak by mne totiž nenapadlo, že založit blog lze i s obyčejným mailem (tj, nemusí to být teplápošta) a po zaregistrování jsem zjistil, že se mé předpoklady potvrdily, na rozlíl od klasických blogů nabízí MS uberblog sice pro někoho možná efektní ale ve skutečnosti dosti omezenou možnost blogování
    1) personalizace, jen ocamcaď po camcaď - tedy možnost vytváření šablon nulová, možnost přidávání rozšíření třetích stran: nepodařilo se mi objevit, nastavení zájm. věku a atd.. možné ale opšt v pevně nastavených mantinelech (vybírání z předem vytvořeného seznamu)
    2) příspěvky - možno zadávat jedině v wysiwig editoru, jakékoliv pokročilejší nastavenéí(například obtékání obrázků - styly) jsou zakázány
    3) multimédia - problematické, vložené fotografie systém zmenší na náhledy a neumožní možnost stažení fotografie v originální velikosti (velké foto se zobrazuje přes flash), audio je možné vložit, ale není možné přehrát přímo ve stránce a komponenta seznam skladeb nabídne jen link ke stažení skladby (vložení do přehrávače)
    4) html kód stránky - použití tabulek v současné době je groteska a z nějakého neznámého důvodu se stránka s pár slovy a asi dvěmi obrázky nedokáže načíst ani po půl hodině (tzn. ukazatel načítání stránky v prohlížeči stále idikuje, že se stránka načítá i když je viditelně již celá) ale možná to není chyba ale vlastnost
    5) nápověda - klasická windows - tedy ne do hloubky - i když jelikož uživatel má malou kontrolu nad vzhledem a chováním svého blogu je možná dostačující

    shrnutí: možná ideální pro stádo tupých klikačů s vkusem ve stylu MySpace ale pro kreativnímlidi s grafickým cítěním a vyžadující kontrolu nad pokud možno vším noční můra
  • 29. 8. 2007 9:05

    stoural (neregistrovaný)
    "Kreativnímlidi s grafickým cítěním a vyžadující kontrolu nad pokud možno" si vytvori vlastni blog treba na Wordpressu.

    Takze nevidim nic spatneho na na tom, ze toto je pro "stado tupych klikacu". Mimochodem - proc se o teto skupine uzivatelu vyjadrujete tak pohrdave? Chcete nam naznacit, ze VY JSTE JINY? (ten lepsi?) Nam je to ale uplne ukradeny.
  • 29. 8. 2007 9:21

    Aleš (neregistrovaný)
    Jsem téhož názoru. Jen se tak těžko dá připojit k nějaké velké komunitě. Musíte si vytvořit na tom svém webu svoji. A pak se vám tam objeví nějaký šťoura, který prohlásí "jediné co má smysl je vlastní web" ..... Vtip.
    Mě by se možná líbil i takový přístup: čím víc nám zaplatíš, tím větší anonymitu ti poskytneme (tj. budeme o tobě chtít méně vědět a méně budeme sbírat). Prostě méně povinných polí ve formuláři, méně uchované historie. A třeba uznat, že někdo může mít i takovou adresu , jako je @seznam.cz
  • 29. 8. 2007 11:29

    VfB (neregistrovaný)
    to byl jen takový pokus o hulánovskou poetiku, njn. příště to zkusím spíš jako Bezruč nebo Skácel :)

    Wordpress ale vyžaduje vlastní hosting a databázi
  • 29. 8. 2007 14:34

    stoural (neregistrovaný)
    Jiste, ze vyzaduje :) Kreativni clovek s grafickym citenim prece nebude mit blog tam, kde jej ma stato tupych klikacu :)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).