Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Násilné hry nevychovávají děti k násilí, hraje je až polovina z nich od Miloslav Ponkrác - Skoro všechno je pro život potřebné, ale jen...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2015 16:29

    Miloslav Ponkrác

    Skoro všechno je pro život potřebné, ale jen v určité míře.

    Například jídlo je pro život potřebné, ale pokud uvidíte 500 kg člověka, je jasné, že potřebu jídla nezvládá ve správné míře.

    Stejné je to s agresí. Hry agresi vyvolávají, neučí s ní vycházet, to jsou jen řeči těch, kteří jsou závislí na hrách.

    Je hezké, že se zvěrstva snažíte hodit na ženy a děti, ale největší zvěrstva ve válce dělají lidé, kterých se válka nedotkne. Například moderátoři televizíních zpráv, kteří velmi rádi troubějí do válek.

    Nebo obchodníci, kteří vědí, že když teče krev, mají největší zisky, a tak krvi pomáhají co se dá.

    Ti poslední v poli, ti jsou jen malé ryby.

  • 14. 5. 2015 11:52

    Miloslav Ponkrác

    Přemýšlím, že uvedu studii, která dokáže, že porodnost nemá vliv na počet desetiletých dětí. Na vodorovnou osu dám porodbnost v ůrzných letech, na svislou počet desetiletých dětí, a graf a korelace snadno dokáží, žer mezi nimi není žádná souvislost.

    Všechny tyto studie mají jednu vadu, nepočítají s časovým posunem. Všechny tyto studie jsem četl. Předpokládají, že jakmile sednete ke hře, okamžitě jste násilník či nenásilník. A jakmile hru opustíte, pak se okamžitě změní vaše povaha a agresivita.

    Žádná studie nepočítá s časovým vývojem osobnosti.

    Stejné studie zjistí, že není žádný vztah mezi tréninkem tenisu a tenisovým výkonem. Protože první den byste přišli na trénink, ještě nic neumíte, ale studie to nezohledňují, prostě trénujete, ale výkon nic moc => ergo kladívko, vědecký závěr je jasný, tsportovní trénink nemá vliv na sportovní výkon.

    Podobných nesmyslných „vědeckých“ studií udělám na zakázku a levně kolik chcete. Stačí třeba nezohledňovat, že vývoj osobnosti, tedy jak agresivity, tak sportovního výkonu, má časový posun vůči akcím, které člověk dělá.

    Miloslav Ponkrác

  • 14. 5. 2015 13:03

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Agrese je pro život potřebná, hra vás ji učí zvládat. Největší zvěrstva ve válkách dělají děti a ženy, právě proto, že si nehrály na vojáky a agresi zvládat neumějí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).