Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Navrcholu.cz: rozlišení 1024x768 ustupuje od Honza Skýpala - Dřive byla informace o rozlišení, kterou posílal browser,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 6. 2008 14:21

    Honza Skýpala (neregistrovaný)
    Dřive byla informace o rozlišení, kterou posílal browser, velice přínosná, protože lidé používali aplikace vesměs miximizované na celou obrazovku, tudíž rozlišení obrazovky bylo stejné jako rozlišení prohlížeče. A autoři stránek používali tuto informaci pro optimalizaci svých stránek.

    Jak se ale obrazovky stávají většími (nic proti, sám mám jednu velkou a jsem spokojený), tak se situace mění. Jedna množina uživatelů začala okna používat skutečně okenně, tudíž browser již nezabírá celý monitor, druhá pak sice nadále používá konzervativně aplikace přes celou obrazovku, ale kvůli přehlednosti již stránka nemůže být přes celou šířku (s výjimkou map a obrázků). V obou případech rozlišení monitoru v odesílané http informaci přestává mít smysl. V prvním případě by bylo teoreticky lepší posílat rozlišení browseru, to si ale každý roztáhne trochu jinak, takže užitečnost je opět nízká.

    A tak se dnes informace o rozlišení uživatele již stává jen a pouze statistikou, hovořící maximálně o nejprodávanějších modelech nebo o kupní síle obyvatel, ale využitelnost již téměř nemá.
  • 27. 6. 2008 17:20

    internet (neregistrovaný)
    hlavně mě jako webesignérovi je relativně jedno, jestli má 41% mezi 1025 a 1280, ale kolik procent má méně než třeba 990 a kolik více, kolik procent má méně než než třeba 1250 a kolik více atd. Prostě jednoduchý grafík kde na xku by byla šířka a na ypsilonu by byla SOUČTOVÁ hodnota procentuálního zastoupení. Tedy pro každou šířku bych přesně věděl jaké procento má míň a jaké více
  • 27. 6. 2008 14:49

    Petr (neregistrovaný)
    To je sice pravda, ale informace '1025 a 1280 pixely, která měla minulý měsíc rovněž přes 41 procent' je stejně úplně k ničemu. Stejně nevím jestli většina z těch 41procent lidí měla okno někde mezi 1025 - 1050 pixely (což bývá třeba i můj případ) nebo jestli většina z nich měla právě těch 1280.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).