Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Stalo se: návrh státního rozpočtu nepočítá s penězi na broadband ani na digitalizaci od Michal Krsek - Nevidim zadny duvod, proc pouzivat satelity, kdyz mame...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 8. 2006 13:08

    Michal Krsek
    Nevidim zadny duvod, proc pouzivat satelity, kdyz mame republiku dobre zadratovanou :-)

    Nikdo nebrani provozovatelum satelitniho vysilani, aby davali stb za hubicku.

    Mimochodem, i v pripade satelitu se s nekym musite domluvit na frekvencich. A RRTV vydava licence i na satelitni vysilani.

    S nazorem jednoduse/slozite souhlasim. Proc to delat jednoduse, kdyz muzeme signal dopravit na obeznou drahu na zarizeni, ktere neni v nasi jurisdikci :-)
  • 21. 8. 2006 23:04

    Michal Krsek
    Obavam se, ze si nerozumime. Ja pisu o zadratovani, zatimco Vy pisete o obchodni nabidce. A zadratovanou mame republiku slusne - i kdyz jsou samozrejme lokality, kde draty nejsou.

    Optiku budete mit u sveho domecku tehdy, az se to nejakemu operatorovi vyplati.

    Co se tyce podpory zavadeni, tam se shodujeme. I ja mam dojem, ze podpora nakupu, ale i informacni kampan z penez statu je zcela zbytecna. Digitalni vysilani je proste porad televize, at jde o DVB-T,-S nebo -C.

    Co se tyce digitalniho satelitniho vysilani, CzechLink je tady uz peknych par let a nemam pocit, ze by to bylo nejake terno. Muze byt fakt, ze jeho rozvoj nekdo bokuje, ale kdyz je to tak vyhodne, tak proc uz tady nejsou dalsi alternativy?

    Co se tyce televizniho vysilani, pak vezte, ze spolecnost provozujici satelit zajima, kdo ji zaplati do doby, nez vlada zeme, kde je ta spolecnost registrovana, rekne S.T.O.P. Priklad invaze z roku 1968 souhlasim :-) Nicmene ho uvadim pro podporu sveho tvrzeni. Krize v CT bohuzel nevypovida vubec nic, strana Hodace totiz nenasla odvahu zablokovat single-point-of-broadcast.

    Muzete argumentovat napriklad sitaci v Iranu, kde mistni cirkevni autority nesou velmi nelibe pritonost satelitnich anten na domech obyvatel. Bohuzel s neesteticnosti satelitnich anten muzeme srovnavat pouze jejich demaskujici priznak :-)

    Nakonec, jak uz jiste vite z nasi diskuse na digizone, povazuji za perspektivni distribuci videa pres peketove site. At uz se jim rika IPTV, streaming, webcasting nebo proudovani (posledni nazev se mi pochopitelne libi nejvic) :-)
  • 21. 8. 2006 12:14

    Trident (neregistrovaný)
    Ja uz vubec nechapu proc zavadet nejaky pozemni nesmysl kdyz pres DVB-S se v pohode pokryje cela republika. Satelitni antena stoji stejne jako antena pozemni. STB stoji pri vetsich dodavkach stejne, akorat karty exkluzivne v cechach 10x drazsi nez by mely spravne byt(dalsi z dusledku kamaradsoftu a obalek do kapsy).
    Stb bude divak potrebovat tak jako tak.
    Satelitni vysilani je levne a provozovatele zajima jen kdo to zaplati A TV se nemusi se porad dohadovat o frekvencich, licencich,vyjimkach s pitomou RRTV.
    Jasne proc to delat jednoduse kdyz to jde slozite. Hlavne at ty media mame hezky u nas doma a pod kontrolou.
  • 21. 8. 2006 12:50

    Zafik (neregistrovaný)
    Czech link je Pay-TV? Problém je v tom, že prodej karet ČT předala soukromým firmám, které prodávají karty nehorázně předražené. Otázka je, kdo a proč tento nesmyslný systém drží při životě.
  • 21. 8. 2006 22:11

    Trident (neregistrovaný)
    Omyl pane Krsku. Prahu mate dobre zadratovanou. Prahu. Ne republiku. Protoze kdyby tomu tak bylo tak se zadny DVB-T/S/C nezavadi.
    Az budu mit na chate optiku az k pate domecku tak vam dam za pravdu. Zatim ale zbyva odklonit reku, odstrelit skalu, vyrovnat prevyseni, pokacet stromy a udelat vykop.Polozit kabel zakopat a nekam ho zapojit. Nejblizsi kopec na kterym jde videt mesto je 7 km daleko. Nejblizsi slusna konektivita krom telecomu je na hlavnim nadrazi-CD telematika a to je dalsi 3km.

    RRTV nevydava licence, ale pozaduje jen jednoduchou registraci. Satelitni kmitocty se koordinuji mezinarodne.A mohou se po urcitych odstupech mezi druzicemi opakovat.
    Proste pokud budu chtit, tak si muzu do nekolika mesicu regnout u RRTV zacit vysilat kdyz budu mit na to penize. A nemusim se dohadovat s blbeckama u CTU a zalovat RRTV.
    Nevim nic o tom ze by treba CT menila televizni prijimace kdyz se prechazelo z cb vysilani na barevne a ze secamu na pal. Stb je neco jako prijimac. To si musi kazdy obstarat sam. Hovorime o platforme Czechlink ne o nejake placene satelitni tv jako upc direct nebo digitv.

    Ja beru to ze druzice neni v nasi jurisdikci jako vyhodu:) Viz. Krize v CT nebo jeste dale do minulosti invaze vojsk Varsavske smlouvy. No a proc by jinak na druzicich vysilaly paranoidni staty i s vojenskym rezimem? Spolecnost provozujici druzici zajima kdo to zaplati a basta. Tim to konci.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).