Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nova zlepšila digitální pokrytí na severu Prahy od Miko - tedy opět se mimoděk ukázal problém s pokrytím....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 11. 2007 15:56

    Miko (neregistrovaný)
    tedy opět se mimoděk ukázal problém s pokrytím. Může mě někdo vysvětlit proč proboha drží výkon pražských vysílačů tak na uzdě? Než se předělají panelákové či domovní tv rozvody na frekvence DVB-T, bude to chvilku trvat a do té doby mohli nechat výkon na rozumné hodnotě a ne jak je to teď, kdy nezřídka člověk leze po bytě/domě a experimentuje s anténami a polohou v míře větší než by bylo záhodno.
    Ano, správnou kombinací vhodně zvolené antény, pokud možno STB (obecně vyšší citlivost jak TvTunery) a umístění je možné dosáhnout špičkových hodnot (i když z článku je patrné, že ne všude...).
  • 5. 11. 2007 17:26

    Pamětník (neregistrovaný)
    Výkon pražských vysílačů je omluvitelný v rámci testů experimentálního provozu. A o nic jiného zatím nejde! Zkoumá se, co během souběhu s analogem udělá rušení od silného analogu na vedlejším digitálním kanále, funkčnost jednofrekvenční sítě a pod....
  • 5. 11. 2007 18:14

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Prazsky multiplex A sice jiz pres 2 roky experimentem neni, ale je fakt, ze ma docasny status a sestava programu se bude jeste urcite menit do definitivni podoby, takze upravovat pro nej spolecne anteny by bylo zatim predcasne. Je ovsem otazka, zdali se to na tech 5 (a kdo vi jestli ne vice) let nevyplati i tak.

    Pokud se STA udela dobre, zmena kmitoctu bude znamenat minimalni upravy STA. Zasadni je zpruchodneni kabelaze STA i pro UHF signal (zde muze byt nutna i vymena kompletne cele kabelaze), coz bude potreba udelat tak jako tak. Vsechny ostatni pozadavky uz se daji resit vzdy az podle nove vznikle situace (vyresi jeden monter za pul dne prace na pude).

    Prestoze finalne (po vypnuti analogu) bude uroven DVB-T signalu pravdepodobne vyrazne lepsi nez dnes, smazit do lidi MW vykonu jen proto, aby i ti v suterenu mohli mit pokojove anteny, mi neprijde jako dobry napad a navic to vubec neni nutne (hlavni pricinou stavu STA je vetsinou jen lenost spravce STA, pripadne nevzneseni pozadavku na zpruchodneni DVB-T signalu jejimi uzivateli, nebo obecne nekomunikace mezi lidmi jako takova).
  • 5. 11. 2007 19:05

    prudic (neregistrovaný)
    kdyby kazdy misto prutovky dal skvaru na spolecnou hromadu, pak muzou mit STA z velke cast rekonstruovanou temer okamzite.
  • 5. 11. 2007 22:37

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Problem prave byva se vubec na necem dohodnout. Zaroven je nekdy strasne tezke vysvetlit lidem jak malo staci k tomu aby signal prosel (alespon vetsinou, pokud neni STA z roku 70'). Spravci STA casto nuti nic netusicim najemnikum skupinovy prijimac (nekdy jsou na zakazce servisni firmy dokonce zainteresovani), coz je pochopitelne rozhodi a na komplexni reseni rezignuji. Navic pak pod vlivem teto zkusenosti jeste siri dal, ze za upravu STA pro "digital" musi kazdy zaplatit x desitek tisic Kc, jinak ze ho nemuzou prijimat (takove katastroficke zpravy se siri az prilis dobre). Proste technicky problem je sice banalita (az na vyjimky), ale klasicka krize vzajemne komunikace najemniku spolu s neinformovanosti na strane jedne a klasickou ceskou vycuranosti na strane druhe, jeho vyreseni totalne zabetonuji.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).