Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku O2 TV: první praktické zkušenosti od rollfree - Nejak neumim najit vyhodu, kterou toto reseni distribuce...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 10. 2006 1:49

    rollfree (neregistrovaný)
    Nejak neumim najit vyhodu, kterou toto reseni distribuce standardniho TV programu prinasi. Dovedu si predstavit, ze vyhodou je pristup k nejake filmotece/archivu, ale snad jen jako doplnek jineho reseni. Poustet po individualni lince ke kazdemu uzivateli to same, cimz naprosto anuluji vyhodu te individuality linky - co pak zbudou za klady ? Pak uz jsou na hromade jen zapory.

    Mozna jsem zvlastni/ujety/netypicky uzivatel TV, ale ja od ni chci :
    - aby byla tam, kde jsem ja (a ne abych ja musel byt tam, kde je ona), tedy TV v obyvaku, dilne, kuchyni, loznici
    - aby komfort pouzivani neohrozoval me nervy
    - aby provoz stal rozumne penize

    No a ve vsech kategoriich se mne zda, ze toto reseni proste resenim neni. Jak se resi vice TV po byte ? U klasicke analogove kabelovky neni co resit, jde jen o kousek koaxu. U "satelitni kabelovky" UPC se to da resit, DigiTV ma tusim moznost dodat vic prijimacu/karet za symbolicky peniz. Ale jak u IPTV ? A unesla by ta linka vubec soubezny provoz vice STB ?

    K zakladnimu predpokladu komfortniho ovladani patri rychla zmena programu. Nekde jsem cetl, ze klasicke chlapske prepinani programu mame v genech po predcich. Kazdopadne i 1-2 s prodleva, kterou mam na satelitu, je proti predchozi analogove kabelovce docela neprijemna. Pravidelne se mi stava, ze prepnu program a jeste zaregistuji na tom puvodnim neco zajimaveho (obvykle ve zpravodajskych poradech). Nez to prepnu zpet, tak uz je reportaz o sklizni brambor v Bangladesi. Nedovedu si predstavit cekat na prepnuti programu 6 sekund.

    No a cena sice neni zavratne vysoka, ale rozhodne neni nijak prulomove nizka.

    Ale abych jen nahanel - reklamu maji peknou.
  • 6. 10. 2006 8:00

    Trident (neregistrovaný)
    No nevyhody ktere tu prezentujete nejsou nevyhody az tak te technologie jako nabizene sluzby.

    Vse co tu pisete je realizovatelne.Za urcitych podminek ve spojeni s ADSL2+ a vzdalenosti od ustredny do 1,5km je mozno pouzit i vice stb. Vsak je to IPTV a tudiz by melo byt mozne roztahat si to po domaci siti kam chcete a pustit na jakem zarizeni chcete.
    I na IPTV jde realizovat prodlevu do kolem dvou az tri sekund.
  • 6. 10. 2006 8:26

    vedro (neregistrovaný)
    No já myslím, že to s tím pouštěním po domácí síti není tak jednoduché. Digitální přijímače dodávané operátorem (IPTV, DVBC) na to nejsou uspůsobeny a operátoři to podporovat (zatím) nechtějí. Neznám žádný IPTV(DVBC) přijímač (využitelný v ČR), z kterého se dají digitální data pro zprovoznění dom. sítě "vytáhnout". Je to hudba budoucnosti (jestli vůbec).
  • 6. 10. 2006 10:27

    Trident (neregistrovaný)
    Rikal jsem ze je to technicky mozne. Jak v pripade IPTV, tak v pripade DVB je to velmi jednoduche. Na IPTV by bylo treba aby stream nebyl kodovany a na DVB by stacil akorat prislusny stb. Dostupnost dekodovacich modulu nepovazuji uz za technickou stranku veci. Napriklad je mozne prikoupit DVB-C tuner pro satelitni prijimac Dreambox 7025S.

    Jinak o nastaveni konkretni sluzby jsem se nezminoval;) Ja jsem jenom chtel napsat ze to, ze sluzba nemuze byt vyuzivana pro prijem na vice prijimacich neni vinou te technologie, ale nevhodnym nastavenim sluzby. Tudiz vinou operatora. Vzdyt operator vybira kodovaci system. A je jasne ze kdyz vybere treba Nagravision 2, tak mu jde zejmena o sebe a ne o zakaznika. Pak si zakaznik asi tezko poridi nejaky oficialni dekodovaci modul a tezko se dozvi cislo boxu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).