Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku O2TV se set-top-boxů s podporou nahrávání nedočká, nejsou prý perspektivní od lahvon - "Lze však oponovat, že teoreticky nic z uvedeného...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 9. 2012 20:01

    lahvon

    "Lze však oponovat, že teoreticky nic z uvedeného není problémem, který by byl pro současné technologie apriori neřešitelný."

    To je hezké akademické tvrzení, které jako by nikdy nevyrazilo na zkušenou do světa reality. :-)

    Zatímco na centrální úložiště můžu nahrát několik paralelně běžících pořadů (v prime time celkem běžné), tak na to by mi domů musela vést optika. Což na vesnici nepovede asi ani následujících 50 let.

    Ono to technické řešení totiž musí mít i ekonomické opodstatnění.
    Stejně jako si uživatel nekoupí službu, která by byla sice super technologicky na výši, ale třeba za 10tinásobek běžné ceny.
    Tak stejně tak poskytovatel nevybuduje technologické zázemí pro službu, která se mu nikdy nezaplatí.
    To je bohužel přesně důvod, proč třeba nejsou předsunuté DSLAMy. Protože mnohdy by to ekonomiky dávalo smysl jen tehdy, pokud je dominantní poskytovatel nebude muset hodit na velkoobchodní trh. A proto je nakonec vůbec nepostaví, protože by na tom krvácel a pomáhal businessu konkurenci.
    A zlepšení v nejbližších letech nenastane, protože EU torpédovala návrh ČTU, rozdělit oblasti do různých skupin. Podle toho určovat míru regulace.

  • 9. 9. 2012 15:13

    a (neregistrovaný)

    ekonomicky -
    " Protože mnohdy by to ekonomiky dávalo smysl jen tehdy, pokud je dominantní poskytovatel nebude muset hodit na velkoobchodní trh. "
    pokud je tvrzení pravdivé, tak nic nebrání O2 aby vybudoval předsunuté DSLAMy a současně uzavřel s uživatelem smlouvu na jeho postupné splácení po dobu využívání a v rámci akční ceny uživateli tento poplatek odpustil. Akční ceny se nepřenáší do velkoobchodní nabídky, takže jiný operátor by se musel podílet na nákladech.

    Vše se dá vyřešit, kdy se chce, ale když se O2 nechce, tak je to horší, než když nemůže. A ono se nechce...

  • 7. 9. 2012 20:23

    x (neregistrovaný)

    Me nevede domu optika a presto umim ukladat klidne kompletni 3 muxy. Technicky se mi ale jeste nestalo, ze bych potreboval/chtel ukladat vice nez 3 kanaly zaroven, coz pri beznych parametrech TV vysilani dela +- 10 - 12Mbit. Tudiz by to drtive vetsine lidi stacilo. Vubec nemluve o tom, ze prevazny vetsine lidi by slo spis o to nahrat si svuj vymyvac mozku po cas dovolene (vecerni serialy).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).