Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Osudy doménových jmen rok po dražbě od Jiří Anderle - Vazeny pane Kozino, nechapu, na zaklade ceho jste dospel...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 5. 2003 13:35

    Jiří Anderle (neregistrovaný)
    Vazeny pane Kozino,
    nechapu, na zaklade ceho jste dospel k tomuto:

    "Podrobnější hodnocení designu a funkčnosti portálu rád přenechám některému odborníkovi na webdesign a omezím se na konstatování, že web sice působí graficky celkem zdařile, ale jeho programátor si zjevně bez JavaScriptu ani neškrtne."?

    JS je vyuzivan pro rozbalovaci menu na titulni strance a na nektere dalsi funkce, ktere by se bez nej daly jen tezko realizovat. Nicmene web byl mimo jine testovan i pri vypnutem JS a je bez problemu funkcni (snad jen krome generovani tiskove verze pro clanky).

    Zkuste se proto prosim drzet sve prvni casti citovaneho textu a skrtani autoru webu nechte na nich. Dekuji.

  • 2. 5. 2003 14:43

    Fico (neregistrovaný)
    Pan autor se trosicku spletl. Ovsem vzpominam-li si na stary web na stare adrese, tak to bylo naprosto silene programatorske i designerske dilo. To co maji CD ted, je vskutku markantni skok vpred. Prehledne, ucelne a funguje to v "prohlizeci" i kdyz to neni MSIE. Krom toho solidni domenove jmeno, ne ta cesko-anglicka silenost cdrail (Ceske Drahy RAIL).

    Jestli nejaky web za posledni rok udelal skok vpred, tak je to cd.cz. Jen jeste lip zaintegrovat to silne outsourcovane vyhledavani spojeni a nema to proste chybu. Opravdu jsem prekvapen, co IT tym CD za posledni rok udelal. Moc casto nechvalim, ale tohle fakt, klobouk dolu.
  • 5. 5. 2003 9:45

    Em (neregistrovaný)
    Nedelal bych si iluze o tom, ze to je pokrok IT u CD - viz i prvni reakce. Vse je v rezii Comin, s.r.o - ktere z tvorby webu plyne jiste nemaly peniz...
  • 5. 5. 2003 13:20

    Marek Stránský (neregistrovaný)
    Jistě nemalý peníz, ale za jistě slušně odvedenou práci. V této zemi je ale neblahým zvykem, že nejslušnější peníz se dává těm, co neodvedou vůbec žádnou práci nebo dokonce škodí ... např. úřednictvo ČD a minimálně polovina úřednictva obecně, členové RRTV, majitel firmy Diag Human ...
  • 5. 5. 2003 16:01

    Stanislav Kozina (neregistrovaný)
    Dobry den,
    k citovanemu textu jsem dospel tak, ze jsem se pokusil shrnout jednou vetou (zrejme ne uplne stastne) svuj prvni dojem z portalu CD (jak jste si jiste vsiml, clanek nebyl o webdesignu, ale hlavne o domenach, takze na nejake podrobnejsi rozbory stejne nebyl dostatek prostoru).

    Pokud jste si precetl prvni cast toho souveti, mozna byste si mohl precist i jeho zbytek. Pritom mozna zjistite, ze jsem ve druhe vete zadneho autora webu neskrtl, ale pouzil formulaci "si bez JS ani neskrtne", ktera se da volne prevest do spisovneho jazyka jako "se bez JS neobejde" - coz je celkem v souladu s vasim vyrokem, ze nektere funkce opravdu bez JS udelat nejde (ovsem k delsi diskusi by bylo, zda jsou tyto funkce nezbytne treba).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).