Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku P2P sítě jsou přínosné od ladin - Stoprocentně souhlasím.

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 3. 2006 8:29

    zinek (neregistrovaný)
    Ty seš určitě nějakej pojišťovák nebo manager ne? Takový zvratky už jsem dlouho nečetl. Utáhni si kravatu a běž blít ty nesmysly do práce, kde je tví podřízení nebo zákazníci musí poslouchat!
  • 2. 4. 2012 11:14

    Sam (neregistrovaný)

    Bohužel přispívající výše má pravdu, internet má dneska opravdu "každý" a lidem pro které je vrcholem zapnutí seriálu TV Nova v internet. prohlížeči je opravdu převaha. A že herci sou drahý ? Máš aspoň tušení kolik dostavají provizi herci popř. autoři nějaké hudby ? Moc to opravdu není. U nás myslím ani nemůžeš vidat vlastní CD mimo nějakou společnost a když sme ve škole chtěli vidat vlastní CD tak nám byla dána u Bontonu nabídka (nic jinýho v tý době nebylo) 2% z CD po 30 000 prodaných ks. Hezký ne ? Jedinej kdo na tomhle opravdu rejžuje sou patentový úřady a vlastníci autorských práv. rsp lidi kteří mohou (u nás ze zákona) libovolně parazitovat na autorech.

  • 26. 11. 2004 12:20

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    Koukam, ze pan vidi do hlavy tvrucum P2P systemu :-)

    Smyslem P2P je vratit se zpet k zakladum Internetu - tj tomu, ze k vymene dat mezi uzivateli by nemely byt potreba zadne centralni prvky.

  • 26. 11. 2004 7:34

    Miškin Pramička (neregistrovaný)
    1) kdo jiný by z P2P měl těžit, než uživatel? Vždyť smyslem P2P je obejít nesmyslnou mašinérii příživníků, kteří se nabalili na zábavní průmysl a ženou ceny za film a hudbu do nadpozemských výšek. Herci i tvůrci si diktují takřka nemravně vysoké honoráře a nikdo s tím nemůže vůbec nic dělat, protože ti vyžírkové jsou sdružení do cechů, které jim přímo diktují, za jakých podmínek a za jaké mzdy mají pracovat. P2P je způsob, jak nastolit revoluci v zábavním průmyslu; a z takové revoluce budeme OPRAVDU profitovat my všichni. Majitelé studií jednak budou muset začít šetřit na parazitických "hvězdách" typu Cruise či DiCapria a jednak budou nuceni hledat nové způsoby tvorby filmů, omezit trikově náročné kýčovité akčňárny a vrátit se ke kvalitní kinematografii, kdy byli filmaři schopni z mála vytvořit naprosto fantastické filmy (stačí se podívat na libovolného Hitchcocka, nebo takové věci jako Failsafe, Kmotr atd.)

    2) zpoplatněním ztratí P2P svůj smysl, protože pokud tvůrci BUDOU dostávat své peníze (libovolno jak), nic je nedonutí ke změně.

    3) vůbec nejnádhernější na celé věci je, že konzumní mládež, pro kterou se braky typu Alien vs. Predator natáčejí především, přispívá používáním P2P sítí lvím dílem k tomu, aby se podobné věci napříště točit přestaly. To je přímo kosmická ironie... :-)
  • 28. 11. 2004 11:41

    -pao- (neregistrovaný)
    Nezlobte se, ale jste podle mého názoru poměrně dost mimo, i když špetka racionality v tom je.
    Z vašeho příspěvku cítím poměrně hodně nenávisti nejen k producentům, ale i k určitému typu produkce a konkrétním osobám (hercům). Je jich tam vyjmenováno málo na zjištění, proč vám vadí, ale i tak jisté známky vidět jsou... úspěšní, bohatí, dobře placení, ženské idoly. Tohle je váš osobní "spor", netahejte ho do problematiky P2P. Osobně například Cruise považuji za poměrně kvalitního herce, kdo viděl Eyes Wide Shut a mnoho jiných filmů s ním snad potvrdí, že umí hrát. To že má peníze a možná se líbí mé manželce nemá s hereckými kvalitami nic společného.
    Mnohokrát bylo dokázáno, že honoráře hudebníků v případě cen hudby a herců ve věci filmů nemají mnoho společného s přemrštěnými cenami na trhu, ty skutečné peníze vydělává někdo úplně jiný.
    Cena triků v dnešní době není zdaleka tak závratná, jako byla kdysi před lety a pokud by platilo co jste řekl, znamenalo by to třeba netočit na tricích založené filmy jako je Pán prstenů, Star Wars... mnoho dalších?
    Používáte slovo "revoluce" a to je (myslím) velmi nebezpečné slovo, obvykle jej používají a po revolucích volají lidé, kteří chtějí "násilně" protlačit svou vlastní vizi, kterou nedokáží realizovat jinými prostředky, obvykle prostě proto, že ta vize nemá hlavu ani patu a jinak realizovat nejde. Výsledkem "revoluce" je obvykle hromada "mrtvol" až do nebe a mnoho nešťastných a velmi zklamaných lidí. "Evoluce" je mnohem lepší řešení.
    Jediná "evoluce" (či "revoluce", budiž), která je zde potřebná, je změna návyků při distribuci a revize koncových cen, nikoli omezení typu produkce. Vám se nelíbí AvsP, ale kolem vás jsou desítky lidí, kterým se líbí a upřímně řečeno, asi je jim váš názor úplně ukradený, stejně jako vám jejich. Nevím proč voláte po tom, aby se podobné věci pro ně netočily? Nikdo vás nenutí se na ně dívat.
    V bodě 3 jste opět na omylu, smiřte se s tím, že Internet používá stále více konzumních lidí, stále více lidí, kteří sledují "brak", chápou Internet jen jako další kabelovku v bytě a v Síti nežijí. Internet sám a produkce šířená po Internetu se jim bude dále přizpůsobovat, web bude barevnější, blikavější a s více Flashem, protože jich je víc. P2P na tom nic nezmění, snad jen to, že i zde dá jasná čísla o tom, co lidé dnes chtějí. Tak to dostanou, tím si buďte jistý.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).