Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pád Skype: příčiny, důsledky, perspektivy od KarelI - Mam pocit, ze se nasledky tohoto vypadku ponekud...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 12. 2010 15:31

    KarelI

    Mam pocit, ze se nasledky tohoto vypadku ponekud precenuji. Ted to par hodin nejelo, vsude se zminuje ze predchozi vypadek byl v roce 2007. Mozna mam nejaky nizky naroky, ale vypadek par hodin za 3 roky mi prijde docela ok. Vsechny alternativy maji vypadky, icq, gtalk, i mobilni sit obcas klekne.
    Naopak se mi u skype libi, ze u chatu ukazuje stav dorucenosti a nezazil jsem, ze by neco nedoslo. To takovy gtalk nezvlada, kdyz je nestabilni spojeni, tak je vysoka pravdepodobnost, ze zprava nedojde a nezobrazi se to ani jedne strane.

  • 30. 12. 2010 10:44

    krakonoš (neregistrovaný)

    Nevím, proč mícháte hrušky s jablky! výpadek globální telekomunikační služby a výpadek českého pidiportálu jsou dvě zcela rozdílné věci! Že většina uživatelů počítačů není schopna si dočasně změnit domovskou stránku je, bohužel, smutný fakt, ale s tím se dá těžko něco dělat. Jediné, co je ve Vašem příspěvku relevantní, je to, že v případě výpadku Telekomiky jsou její klienti bezmocní, ale to mne nepřekvapuje, tak tomu bylo vždy.

  • 31. 12. 2010 21:37

    ludvik (neregistrovaný)

    To bylo přirovnání! A vyšlo to z faktu, že skype svoje problémy hází na druhé ... v jednom případě schválně (supernode) a ve druhém oficiálně neúmyslně. Tedy pro uživatele skype = internet, tak jako centrum = internet, lze pokračovat ... kdyby padal seznam, tak je to ještě horší. Tedy jeho problémy Skype, Centrum, Seznam padají na hlavu ISP. Kdežto u "normálních" služeb to nikoho ani nenapadne ...

    Chce to číst v souvislostech a nevytahovat si jednu větu z kontextu ... Nebo idtnet může za výpadek centrumu? :-)

  • 28. 12. 2010 11:06

    krakonoš (neregistrovaný)

    Skype má dnes přes 35 milionů účastníků, takže jakýkoli výpadek je citelný. Ale není jediný, kdo má občaqs problémy. Není to tak dlouho, co kleklo UPC a také Telekomika. Jenže když klekne předražená služba a první, co s opa vypadne je, že nikdo nemá nárok na náhradu škody a když klekne služba, kterou většina klientů používá zdarma, je to přece jen trochu rozdíl.

  • 30. 12. 2010 9:44

    ludvik (neregistrovaný)

    Bohužel to moc rozdíl není ... když vypadne UPC, tak lidi volají sousedům a známým, jestli jim to blbne taky. Když vypadne O2, tak nedělají nic, neboť neví jak. A když vypadne Skype nebo jiná libovolná služba na internetu, tak volají svému ISP a nadávají.

    Nevím proč mám takový pocit, že si lidi myslí, že když je to zdarma, tak to musí fungovat furt ...

    Není to tak dávno co asi dvě hodiny nešel web centrum.cz. A měl jsem několik nasraných telefonátů od lidí, pro které to znamenalo nefunkční internet jenom proto, že měli centrum jako domovskou stránku.

  • 27. 12. 2010 20:22

    ludvik (neregistrovaný)

    Není asi problém s malým počtem výpadků, ale s jejich pravděpodobností. A s množstvím postižených lidí, když už se to stane.

    Doručenky protokol XMPP umí taky ... používám je od roku cca 2003, kdy jsem zprovoznil první jabber server. Takže to spíš neumí gtalk klient. Nebo (což si teď nejsem jistý) se to považuje za soukromou věc a je defaultně zakázáno jejich odesílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).