Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pes.cz obsahoval závažnou bezpečnostní chybu od Martin Nurma - Nuze, nechci se nejak vmesovat do doposud klidne...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 2. 2001 14:35

    Martin Nurma (neregistrovaný)
    Nuze, nechci se nejak vmesovat do doposud klidne diskuse, ale loni v lete(srpen) jsem byl svetkem docela skvele situace :)ú

    Naprogramoval jsem si jednoduche stranky na prochazeni disku pomoci FSO v ASP. Supr, dam si to na Dogu(rozmej Cerny Pes) a co nevidim ... muzu litat po serveru Diamant.doga.cz ..pche :) Zalitnu do rootu, pche vvidim adfresar pwd, admin, a podobne :) pche...zalitnu do nich ..... pche....vidim nich soubor hesla.txt :) LOL Kliknu na nej a co nevidim :-))) Nadherne vyeportovany txt soubor hesel

    User name; heslo; email >] Co vice si prat, ze ? :-)) A ze tech uctu bylo opravdu hodne ..... stovky

    BTW: asi Vas neprekvapi, ze bylo mozne na libovlny diosk zapiosivat poprimade amzat souburky :))

    Pche .... nejlepsi na tom hje, ze toto bylo mozne mam pocitz do prosince o:))

    Nuze, zajimave, ze ? :)) Priznam se verejne, ze jsem nmikomu nic nezmenil a podobne, ale preevsim jsem napsal NEKOLIKAT na admin@pes.cz :) Ani jedna odpoved - zadna zmena :)

    Tomu rikam sluzby :-))

    Stacil jeden rpikaz a CELY disk byl tetam :))

    Osobne jsem DOgu take strasne moc doporucoval (a sam u ni mam nekolik webiku - bohuzel), ale po takovycto zkusenostech to ve mne moc duvery nevzpbudilo :)) Osobne doporucuji Spider.cz :) Tam maj malo clenu, takze se nedocakte zahlceneho serveru :-)ú)ú


    Prijemnyden
  • 21. 2. 2001 14:50

    Hynek (neregistrovaný)
    Jen pro informaci - pokud nekdo nepoznal skvely sloh a pravopis pana Cendry, tak ...... :))
  • 21. 2. 2001 16:13

    Marek (neregistrovaný)
    Z www.spider.cz:

    "Poštovní schránky přidělené uživatelům služeb nejsou omezeny velikostí. Pokud obsah schránky nebude vybírán déle, než dva měsíce a množství dat v této schránce přesáhne 10 MB, vyhrazuje si provozovatel právo obsah takové schránky bez předchozího upozornění smazat."

    A to by nešlo poslat cca týden předem maila nebo spíš SMS???

  • 21. 2. 2001 16:37

    Ladislav Vojtíšek (neregistrovaný)
    Toto pravidlo ještě nebylo (a doufám, že nebude) vůči nikomu použito. Je to pouze pojistka proti situaci, kdy např. obsah něčí schránky začne růst do nebezpčných rozměrů a hrozilo by úplné zaplnění disku, na kterém je databáze pro příslušnou poštovní schránku. V takovém případě nelze čekat na to, až uživatel bude reagovat na nějaké upozornění, přes telefonní připojení, které má k dispozici, si začne stahovat několik GB pošty, kterou si nevyžádal, a teprve poté, co zjistí, že jeho snaha je marná, adekvátně zareaguje. Jde o víceméně katastrofický scénář, na který by mělo dojít pouze ve skutečně výjimečných případech.
  • 21. 2. 2001 20:37

    Martin Kopta (neregistrovaný)
    Dovedu si představit případ, kdy by k tomu mohl postmaster přistoupit. Namátkou mě napadá třeba případ Kournikova nebo cosi, co prováděl jeden admin neposlušným uživatelům jedné konference. Každých pět minut jim poslal jeden z biblických žalmů. Za 14 dní dovolené tak můžete nasbírat řekněme 20 MB (žalmy by se musely opakovat, to je jasné).
  • 22. 2. 2001 6:26

    Zdenecek (neregistrovaný)
    Nazdar Zdenku, koukam,ze sotva prijdes ze skoly, hned delas problemy!
    To,ze nemas rad zviratka se potvrdilo... No a ze nemas rad nikoho,to vyplyva ze vsech moznych diskuzi. Co si budem nalhavat,ze? Ty proste kritizujes vsude a vsechny (pak se nediv,ze nikdo nema rad tebe). )-:
    Cedriku,ovsem tentokrat ses predvedl jako naprostej amater a debil. Smichat Linux a Windows, hm, to chce fakt odvahu. Nevim,kde a kdy jsi videl na Win adresare pwd,admin a hlavne hesla v textaku???
    A pak to jeste prezentovat jako nazor, nebo spis kritiku!!! Mel by ses stydet a vazne se nad sebou zamyslet.
    Jestli ty ses pocitacovej odbornik,tak to uz pak asi kazdej!

    Mimochodem,proc tvuj otec u PSA hostuje? :-)


Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).