Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pixyho učebnice může pomoci vychovat generaci dobrých webdesignérů od rony spravodaj - S nazorom: Grafika je až poslední a ten nejméně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 4. 2016 20:51

    rony spravodaj (neregistrovaný)

    S nazorom:

    Grafika je až poslední a ten nejméně podstatný krok návrhu webu.

    Souhlasil bych před 10 lety, kdy bylo potřeba se vyhraňovat vůči v té době převládajícímu důrazu na vzhled a opomíjení designu. Grafiku dnes u mnoha typů webů nelze podceňovat. Jsou dokonce případy (třeba „mikrosajty“ pro špičkové produkty), kdy grafika tvoří nejpodstatnější část uživatelského prožitku.

    Budem polemizovat takto:

    Je to pekne postavena argumentacia recenzenta. Avsak plati dovtedy, kym si to nevyskusame. Ja teda zadam webdizajnerovi zadanie postavit mi pekny web.

    Recenzentove namietky padnu v momente, ked zistime, ze toto zadanie je cele :-) a v momente, ked si uvedomiem, na co vsetko sa musime dodatocne pytat :-) Pekny web (nadherna a dolezita grafika) bude naozaj to posledne, co potrebujeme pre navrhnutie webu podla zadania :-)

  • 9. 4. 2016 7:02

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Vzhled je nejdůležitější, ale aby web byl funkční a jeho naprogramování efektivní, měl by grafik dostat seznam povolených prvků, ze kterých web smí poskládat. Neměl by v tom mít volnou ruku a nejideálnější by byl případ, kdyby web navrhoval v takto omezeném programu, nikoliv v univerzálním grafickém nástroji.

  • 11. 4. 2016 10:14

    fd (neregistrovaný)

    K cemu vam je uzasna grafika, kdyz je to cele polonefunkcni, a rozpada se to na kazdem zobrazovadle jinak?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).