Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Po lavičkách chytré lampy. Praha rozjíždí instalaci dalšího diskutabilního projektu od Chybné pojmenování - Moc by mě zajímalo, zda je možné takovou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 7. 2017 14:05

    Chybné pojmenování (neregistrovaný)

    Moc by mě zajímalo, zda je možné takovou lampu pojmenovat jako chytrá. Mě se zde nabízí příměr s pomazánkovým máslem. EU se nelíbilo, že to není žádné máslo. Doufám, že se EU stejně ohradí proti pojmenování "chytrá" lampa, když vlastně vůbec chytrá není. Pod pojmem chytrá lampa, si představuji lampu, která na základě okolního osvětlení a pohybu osob bude regulovat vlastní svícení a tím chytře ušetří městu "milióny" za elektřinu a zároveň i životní prostředí. To je ovšem uváděno jako "chytrá" lampa, je ve skutečnosti běžná lampa, ke které někdo postavil elektroniku, která ovšem s lampou a jejími funkcemi nemá nic společného. Jediné co je pojí, je fyzická schránka... Pokud bych se řídil stejným principem pojmenovávání věcí, pak mám chytrý dům, protože v něm mám XY počítačů, chytré pracovní místo, chytrý automobil. Na dovolenou jsem letěl chytrým letadlem, když mě ještě před tím na letiště odvezl chytrý autobus, chytrý vlak, chytré metro a chytré TAXI... Jenom scaner na letišti nebyl moc chytrý, protože elektronika ležící společně v jednom batohu s bochníkem chleba se jevila bezpečnostnímu pracovníku jako výbušnina. Vatičkou setřel polovinu batohu a otestoval a pak nechal protáhnou batoh skenerem podruhé ;-)

  • 18. 7. 2017 10:39

    Chytrá lampa (neregistrovaný)

    Na druhou stranu si vemte, že i taková chytrá lampa nikdy nevolila ANO ani Zemana. Já myslím, že si to označení chytrá zaslouží.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).