Hlavní navigace

Počet uživatelů služby Opera Turbo rychle roste

22. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Služba Opera Turbo měla během listopadu 2009 celkem pět milionů aktivních uživatelů. Jejich počet tak oproti říjnu narostl o šedesát procent. Připomeňme, že Opera Turbo je jednou z hlavních novinek v desáté generaci multiplatformního prohlížeče Opera a díky kompresi umožňuje pohodlnější a hlavně rychlejší načítání webových stránek i na pomalejších připojeních (jako jsou třeba ta mobilní). Uživatelé služby Opera Turbo si v listopadu prohlédli v komprimované podobě přibližně 1,5 miliardy stránek.…

Služba Opera Turbo měla během listopadu 2009 celkem pět milionů aktivních uživatelů. Jejich počet tak oproti říjnu narostl o šedesát procent. Připomeňme, že Opera Turbo je jednou z hlavních novinek v desáté generaci multiplatformního prohlížeče Opera a díky kompresi umožňuje pohodlnější a hlavně rychlejší načítání webových stránek i na pomalejších připojeních (jako jsou třeba ta mobilní). Uživatelé služby Opera Turbo si v listopadu prohlédli v komprimované podobě přibližně 1,5 miliardy stránek. Statistikami se pochlubila přímo společnost Opera Software.

Opera Turbo přenesla v minulém kalendářním měsíci k uživatelům 72 terabajtů dat. Průměrná míra komprese dělá 63,6 procenta, takže teoreticky by bez využití služby Opera Turbo k uživatelům namísto 72 terabajtů putovalo 199 terabajtů dat. Nejvíce unikátních uživatelů má služba v Rusku, na Ukrajině a v Německu. Česká republika je v tomto ohledu na čtrnáctém místě, nicméně i to je vzhledem k počtu obyvatel zajímavé umístění. Za Českou republikou je totiž v žebříčku třeba Turecko, Francie, Japonsko či Španělsko. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).