Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pod Lupou: Magazíny pro vývojáře od Radek - A tady je pekne videt ono PR prohlaseni...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 10. 2002 9:58

    Radek (neregistrovaný)
    A tady je pekne videt ono PR prohlaseni intervalu (spojene s tim oznacenim Intervalu za nekomercni projekt), ze jsou nejvetsi server venovany internetove grafice a programovani. Jak je videt z tabulky - cesta je jeste daleka (a to nehovorim o tom, ze Interval skryva svoji navstenost na sessions, cimz totalne zamlzil moznost jakehokoliv srovnani).
  • 11. 10. 2002 13:33

    Marek Šalanda (neregistrovaný)
    Poslal jsem Lupě jako podklady k článku úplně jiné údaje - jednalo se o oficiální AUDIT na http://www.netprojekt.cz/distribuce/auditindex.php. Bohužel autor uvedl ve svém článku, resp. v tabulce LŽE. Zde vidíte, že denní počet UIP je 1457. Doufám, že autor bude mít tolik cti, že údaj v tabulce opraví.

    Nemáme co zamlžovat, náš audit je veřejný a všem přístupný!
  • 11. 10. 2002 13:46

    Marek Šalanda (neregistrovaný)
    Právě jsme byl na Navrcholu a vzal odtamtud údaje. Denní průměr sessions, který vzal autor kdovíodkud, je 1830. Jste LHÁŘ, pane Bittnere.
  • 11. 10. 2002 15:55

    Ladislav Bittner (neregistrovaný)
    O věrohodnosti Vámi uváděného čísla se těžko mohu přesvědčit, když je přístup k hodnotě průměrného denního počtu sessions chráněn heslem (navzdory Vašemu prohlášení v této diskusi, že Interval nemá co zamlžovat ;-)

    Navíc tato hodnota stejně udává průměr za celou dobu měření návštěvnosti službou Navrcholu.cz, což může být vzhledem k již čtyřletému měření Intervalu údaj dosti zkreslující.

    K číslu, které jsem uvedl ve srovnávací tabulce pod článkem, jsem se dostal podle jednoduchého vzorce: počet sessions za tento měsíc/pořadové číslo dne v měsíci. Aktuální hodnota pro dnešní den tedy je: 12373/11=1124 (pro co největší eliminaci odchylky je samozřejmě optimální, provádí-li se tento "výpočet" těsně před koncem dne).

    Jediné, za co se Vám a ostatním čtenářům mohu omluvit, je míchání "jablek s hruškami" při uvádění návštěvnosti některých serverů v UIP a některých zase v počtu session. Pokud bychom se ovšem chtěli dostat k ideálnímu stavu, musela by být návštěvnost všech v článku uvedených webů auditována stejnou službou.

    P.S. Pokud je Vámi uvedená hodnota průměrného denního počtu sessions Intervalu 1830 pravdivá (a já bych si Vás nedovolil osočit slovem LHÁŘ), pak to znamená jediné - průměrný denní počet návštěvníků Intervalu klesá...

  • 11. 10. 2002 16:09

    Marek Šalanda (neregistrovaný)
    Omlouvám se, že jsem reagoval tak prudce, ale když jste se mne před psaním tohoto článku ptal na návštěvnost serveru, odkázal jsem Vás na oficiální a v Česku uznávaný audit, resp. SPIRaudit na http://www.netprojekt.cz/distribuce/auditindex.php. A nakonec zde "kouzlíte" číslo metodikou, jakou bych raději ani neuváděl, že byla provedena.

    Nepochopil jsem, proč saháte k poměrně neseriozním informacím, které Navrcholu poskytuje. Vámi uvedená metodika je velmi, ale opravdu velmi zavádějící. Byl bych velmi rád, pokud byste upravil údaj a dal do přehledu UIP, které prezentuje nejnovější SPIRaudit.

    PS: Návštěvnost Intervalu STOUPÁ, a to poměrně zásadně (oproti loňskému prosinci až o 50 procent) - jistě, přes prázdniny byl pokles, nicméně v nejbližší době zveřejníme údaje na Intervalu, neboť jsou obchodně velice zajímavé. Opravdu nemáme co skrývat a jak jsem řekl, audit v NETprojektu je veřejný.
  • 11. 10. 2002 16:24

    Marek Šalanda (neregistrovaný)
    Právě jsem si ověřil Vaše počty, i ty jsou bohužel špatně, pane Bittnere. Počet sessions za tento měsí není bohužel součtem sessions za jednotlivé dny, jak se mylně domníváte. Nelze ho tedy ničím dělit. Navíc, je-li údaj z dneška rána, je spíše lepší ho dělit 10. Nicméně součet sessions za prvních deset dní října je dle Navrcholu 18 302. Tím s dovolením končím tuto diskusi a opouštím Lupu, neboť zde zveřejněné informace nepovažuji za seriozní.
  • 11. 10. 2002 21:12

    Martin Kopta (neregistrovaný)
    Muzu se zaptat, kolik session skonci prumerne v 00.00--00.20? Abych vedel, k jake odchylce pan Bittner mohl dojit, kdyz pocet session za mesic povazoval za soucet poctu session za kazdy den v mesici...

    Mozna si, Marku, pletete session (visits) a UIP (nedej buh jestli i UVisitor). Jiny problem muze nastolit otazka, zda pan Bittner pocital se sumou session za poslednich 28 dni (lunarni mesic je 28 dni), poslednich 30 dni (zari melo 30 dni) nebo za posledni kalendarni mesic (zari). V prvnich dvou pripadech zalezi i na datu, kdy byla hodnota odecitana.

    Myslim, ze problem take muze byt v tom, ze ne vsude musite mit tecku, nebo ze ne vsichni si ji otevreli... Jiny problem je v tom, ze prestoze sedim na pevne lince, velmi netrpelive klepam na tlacitko [Esc.], kdykoli mam pocit, ze to stahovani trva dlouho -- takze se tecky nemusi nacist.

    Mimochodem, nejednoznacnost cisel NV je jednou z mych vytek vuci tomu systemu. Nehodi se ke srovnavani.
  • 12. 10. 2002 15:23

    Petr Rympler (neregistrovaný)
    Dobry den,
    neda mi to, abych se nezapojil do diskuse...

    To Vam to hadani opravdu stoji za to? Proboha vzpamatujte se!

    Nekoho treba vubec nezajima, jakou mate navstevnost a to, ze stoupa uz tuplem. Tento clanek napsal informace o nekolika webech a smitec - zadne rozmazavani. Mozna bych opravdu zahrnul do prehledu web p. Koska (www.kosek.cz), jelikoz dal mnoha lidem hodne vedomosti (a pritom nedostava stotisicove dotace ;).

    Tot vse - nikomu svuj nazor nevnucuju.

    S pozdravem ...
  • 13. 10. 2002 15:36

    Marek Šalanda (neregistrovaný)
    Martine, vubec zde nedoslo k omylu. Navrcholu pouziva oznaceni sessions pouze v jednom jedinem pripade a pomerne jednoznacne. Pan Bittner ma pod tabulkou dovetek: "** průměrný počet sessions za den (zdroj: Navrcholu.cz, říjen 2002)" I cislo, ktere uvedl, odpovida sessions za prvnich deset dni mesice rijna, ale bohuzel nejde o soucet...

    Nechme ale plane diskuse. Predpokladam, ze Lupa bude natolik soudna a nepravdivy udaj opravi. Sypu si jen popel na hlavu, ze jsem to s Lupou nevyresil rovnou mimo diskusi a nechal se vyprovokovat anonymem. V pripade, ze pan Bittner nebo Lupa vse opravi, omluva vsem, koho se ma virtualni slova dotkla. Snazil jsem se jen poukazat na nepravdu, kterou pan Bittner uvedl. Kdyby se diskuse vedla v realnem prostredi, asi by slo o minutovou zalezitost bez zbytecnych emoci :o)

    Tedy: Lupo ci pane Bittnere, jste na tahu, vypis prislusnych udaju mate v e-mailu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).