Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Podepisujeme se s eliptickými certifikáty, část I: kde to ještě drhne od LRA - Jedná se spíše o okamžik ukončení platnosti certifikátu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 8. 2019 12:05

    LRA

    Jedná se spíše o okamžik ukončení platnosti certifikátu časového razítka pospisu. Taková pobídka k použití služeb dlouhodobého uložení podepsaného dokumentu.

  • 20. 8. 2019 10:39

    bez přezdívky

    Díky za pěkný shrnující článek současného stavu využitelnosti eliptických křivek u (stručně řečeno) kvalifikovaných certifikátů..
    Jenom dotaz, v sekci "Jak dopadl první „eliptický“ podpis?" je na prvním obrázku u ověření u SecuSign uvedeno "POZOR! Ověřit autenticitu dokumentu je možné do 22.12.2024 ....", zajímalo by mě, z čeho to služba uvozuje. Z certifikátu to asi není (platnost do 2020), takže asi nejspíš z kořenového certifikátu certifikační autority, je tomu skutečně tak? Protože na stránkách I.CA je kořenový certifikát pro ECC s platnosti do 2041, takže možná nějaký mezilehlý má tuto platnost, ale nemám jak ověřit.

    Těším se na příští díl, určitě se v něm objeví strasti a slasti s přidáním kořenového certifikátu do Certificate store v adobe produktech, prováděl jsem několikrát a byl to teda pěkný opruz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).