Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Podivné pozadí mikroplateb i-plus od Patrik Chrz - Zboží, které jsem na Internetu zakoupil jsem platil...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 6. 2004 17:01

    Patrik Chrz (neregistrovaný)
    Zboží, které jsem na Internetu zakoupil jsem platil zatím pouze 2 způsoby. Hotově při do dodání, nebo bankovním převodem (a to i do zahraničí - už jsem v Německu koupil 3 krát dovolenou, protože to vyjde na méně než polovinu oproti našim vydřidušským cestovkám).
    Problém je v poplatcích, hlavně v jejich minimální výši. Např. platba do zahraniční 1 % z placené částky, ale minimálně 200 Kč. Což u dovolené za několik desítek tisíc nehraje roli, ale u malých nákupů jde o částku vskutku prohibitivní.
    V tuzemsku je to trochu lepší (v mojí bance platím 2 Kč za platbu vyšlou i přijatou; v případě zadání přes Internet (což jsem díky proprietálnímu systému nerozchodil) dokonce jenom 1 Kč), ale u haléřových plateb je to pořád moc.
  • 8. 6. 2004 1:44

    redwasp (neregistrovaný)
    Chybny je hlaven princip. Halerove polozky jsou proste prilis male, nez aby se jimi nekdo zabyval... Jasne ze 1000x desetnik da autorovi clanku stovku navic, ale automaticky to strhavat nejde a nejake klikani, udrzovani uctu apod... to si kazdy rozmysli. Me by tedy rozhodne hodne stvalo, se nekde logovat jenom proto, aby se zaplatil treba nejaky mizerny padesatnik - je to ztrata casu.

    Krome toho to ani neni potreba - schvalne si projedte ceniky reklamnich agentur, ktere zastupuji eziny... Schvalne jakou by napriklad nasadili cenu vymenou za vypusteni reklamy - myslim ze byste se hodne divili!

    Btw. nemam to rad, ale nejpohodlnejsi a pro platce i nejlevnejsi je porad platba kartou. Poplatek ma uz prodejce v marzi (nesmi o nej cenu navysit) a pri dodrzeni jistych zakladnich pravidel je to i uspokojive bezpecne. Jinak v ceskych shopech platim pres ebanku nebo hotove pri prevzeti, hlavne z duvodu sve pohodlnosti...
  • 8. 6. 2004 12:46

    xChaos (neregistrovaný)
    Já pořád nechápu, co si lidé slibují od toho nezřízeného rozdávání haléřových bakšišů. Všichni čekají, že tak utratí řádově desítky korun měsíčně (jako dnes dejme tomu za noviny a časopisy). To ale znamená, že tím půjde také vydělat maximálně desítky korun na jednoho uživatele měsíčně - pro e-zine se stovkami čtenářů v nejlepším případně tisíce korun.

    Jedním slovem: tohle není to, kvůli čemu lidé chtějí Internet. Internet je částečně o dekapitalizaci a demonetarizaci informací - resp. o jejich ohodnocení podle jiných kritérií (u šifrovaného kanálu nikdo nebude řešit dodržování copyrightu, ale jen a jen objem přenesných dat a některé další parametry, např. šířku pásma...)
  • 10. 6. 2004 9:56

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    No, konecne tedy vim, k cemu ten Internet je a proc ho lide tolik chteji, respektive, kvuli cemu ho nechteji ...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).