Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Používáte bezpečná hesla? od Stepan - Problematika tvorby hesel je sice zajimava, ale jen...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 6. 2000 12:28

    Stepan (neregistrovaný)
    Problematika tvorby hesel je sice zajimava, ale jen v heslech to neni zkuste si treba snifovat pakey co lezou po IP siti (vetsina siti je IP) kdyz si profiltrujete jen pop3 a telnet pakety tak je to katastrofa! A naco pouzivat brute force attack je spousta elegantnejsich zpusobu jak na to. Spousta adminu si za to muze sama. Napr. kdyz na linuxovym serveru nemaji nastaven password shadowing tak se nemuze nikdo divit, ze si jakykoli stoura stahne soubor s hesly a prozene ho programkem, ktery podle slovniku zkousi hesla. Kodovani hesle je delano znamymi algoritmy tak si stim muze hrat jak dlouho chce.

    Neberte to jako vykrik do tmy, alemysli ze je na case neco stim provest.

    Misto nekolika hesel by se dala urcite pouzit cipova karta jako klic k aplikacim i systemu.

  • 5. 6. 2000 16:35

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Dokud nebudou existovat dostatecne standardizovana a rozsirena rozhrani jak pro komunikaci s cteckami cipovych karet tak s cipovou kartou samotnou, dokud nebude dostacene standardizovany a rozsireny protokol pro vyuziti cipove karty pri vzdalene autentizaci (ktery bude implementovan do vetsiny nejbezneji pouzivanych aplikaci a to jak klientu tak serveru) a dokud nebude dostupny prislusny hadrware za lidovou ceny (a jen o trochu mene lidovou musi mit programator takovych cipovych karet), do te doby je masove nasazovani takovych karet spise mene nez vice pravdepodobne. A zatim to nevypada, ze by se svet ritil do nejakeho vseobecne uznavaneho interface ...

    Takze je sice pravda, ze "Misto nekolika hesel by se dala urcite pouzit cipova karta jako klic k aplikacim i systemu" ale je to pravda blizsi spise k teorii nez praxi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).