Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Povodňové zpravodajství ukázalo výhody Internetu od Andrej Čírtek - No, vzhledem k tomu, ze bydlim v casti...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 8. 2002 21:54

    Andrej Čírtek (neregistrovaný)
    No, vzhledem k tomu, ze bydlim v casti Smichova, ktera byla tyden bez proudu, muzu Vam rici zcela presne, jaky pro me melo internetove zpravodajstvi vyznam: zadny.
    Internetove zpravodajstvi a povodnove zpravodajstvi se nedostane k tem, kteri ho potrebuji nejvic: zaplavenym, zaplavovanym a evakuovanym. Abyste si ho mohli uzivat, potrebujete relativne slozite a drahe vybaveni a hlavne napeti v siti.
    Mimochodem jsem navstivil pracovne nekolik evakuacnich center, televize byla pomerne rozsirena, internet nikde. Suma sumarum: Internetova komunita k tomu ma prirozeny sklon, ale ja bych vyznam internetoveho povodnoveho zpravodajstvi neprecenoval.
    At zije radio na baterky!
  • 20. 8. 2002 0:42

    Martin Zikmund (neregistrovaný)
    Pokud jste měl mobilní telefon, tak jste mohl navštívit naše WAPové stránky povodne.aktualne.cz/wap. Mimochodem, spolu s rádiem Beat jsme přinášeli nepřetržité zpravodajství o povodních také těm, kteří Internet k dispozici neměli. Pokud chcete někoho pomlouvat, tak si nejprve dobře rozvažte svá slova. Vidím, že o našem webu toho totiž třeba příliš nevíte.

    S pozdravem

    Martin Zikmund
    povodne.aktualne.cz
  • 20. 8. 2002 0:45

    Michal Kubeček (neregistrovaný)
    To by mne docela zajímalo. Má někdo trochu širší přehled, jak to bylo se zpravodajstvím přes WAP?
  • 20. 8. 2002 2:51

    Sikyhama (neregistrovaný)
    Panáčku, vám asi nějak rychle stoupla slava do hlavičky, co? Uznávám, že povodne.aktualne.cz byly rychle a obsirne, ale jinak se chovate jako maly kluci - viz napriklad "spoluprace" s povodne.refresh.cz, včetně vyhrožování žalobou, zaznamenal sem i nějaké nelichotivé hlášky od lidí, co u vás měli linkované fotky. Tedy podle mého pohledu navrch huj, uvnitř trochu fuj. Přeji vám váš úspěch, ale poněkud vám to zatemnilo mozečky.

    Ale jinak to, že zrovna vaše zpravodajstvi bylo zmiňované na minoritním pražském rádiu bych nepoužil jako základ pro osočení autora předchozího příspěvku - myslím, že o povodne.aktualne.cz nevi mnohem vic lidi, nez se vam libi, a to tak ze ne moc, ale vubec.
  • 20. 8. 2002 3:26

    Petr (neregistrovaný)
    Je smutne, ze nakonec jsme se po tom vsem ocitli zase v tech nasich znamych Cechach
  • 20. 8. 2002 3:39

    Richard Verner (neregistrovaný)
    Přesně tak, nemohu jinak než souhlasit. Situaci ohledně povodní jsem sledoval velmi pozorně, protože jsem v té době byl v práci, kde ovšem nebylo co na práci, protože většina zaměstnanců dostala kvůli povodním volno, kdežto má přítomnost je zde nutná. Kromě hraní her jsem tedy zabíjel chvíli i sledováním povodňového zpravodajství.
    Nejprve jsem se dostal na stránky idnes, při dlouhých prodlevách jsem narazil na stránky povodne.aktualne.cz, které mají sice zpracování "podomácku na koleni", ale zprávy byly opravdu aktuální. Jak jsem se poté dozvěděl, mnohdy i nedůvěryhodné, smyšlené. Při výpadku stránek jsem nalezl budweb.cz. Na stránkách p.a.cz se poté přes den objevila adresa mirroru povodne.refresh.cz, která kopírovala zprávy své nadřazené větve v hezčím kabátě a s odkazy na další stránky o povodních. Z těchto stránek vedl odkaz na http://online.flexible.cz, který byl a je díky Perlu opravdu bezkonkurenční, inu posuďte sami. Na těchto stránkách byly odkazy na další weby, kam jsem zabrowsil. Den na to pracoval p.r.cz na stejnem principu jako o.f.cz, sledoval jsem tedy je. V pátek ráno se na p.r.cz objevilo vyjádření, které je tam dodnes a které mě zarazilo a překvapilo. Zpravodajství z p.r.cz zmizelo, přešel jsem zpátky na o.f.cz a lehce se o situaci zajímal. Došel sem k závěru, že p.r.cz nebyly jediné stránky, které měly při komunikaci s p.a.cz potíže. Mezi jiné patří seznam, online.flexible.cz nebo i podvětev www.tajne.cz. S postupem času jsem aroganci četl i mezi řádky přímo v zpravodajství, kdy se z pana Bechynky najednou stala naše redakce s přístupem podobným nevalně známé tv nova. :(
  • 20. 8. 2002 10:58

    Martin Zikmund (neregistrovaný)
    Mluvíte tu o povodne.refresh.cz. Jejich autor o nás šíří jisté informace, které se rozhodně nezakládají na pravdě. Já to poněkud zkrátím. Když jsme ho požádali, jestli by web, kterým nám chtěl pomoci, byl pouze na pomoc a náš pouze na zprávy, tak odmítl a urazil se. Tak jsme se rozešli.
  • 20. 8. 2002 11:04

    Martin Zikmund (neregistrovaný)
    Promiňte, ale snižovat se k osobním útokům mi připadá trochu ubohé, no nic. Jinak, předchozího autora jsem neosočoval - on pouze tvrdil, že internetové servery byly postiženým lidem k ničemu. To ale není pravda. Koneckonců i jiná rádia a třeba i televize přebírala zase zprávy od idnes.cz. Kdyby nebylo ani idnes ani povodne.aktualne.cz, tak by mnoho rádií a TV stanic přišlo o zdroje důležitých informací. Nebo i to my tu teď budete vyvracet?
  • 20. 8. 2002 12:55

    Jiří Sekera (neregistrovaný)
    Tenhle článek s úsměvem sleduji už od zveřejnění a doufal sem, že se k němu nebudu muset vyjadřovat. Teď už se mě to opět týká osobně. Takže... jisté informace je moje vyjádření k relativně negativním zkušenostem, především s panem Bechynkou. S panem Zikmundem byla, do zveřejnění vyjadření, naprosto normální komunikace na úrovni. Poté mě označil za lháře. Na můj dotaz v čem přesně lžu mi v mailu poslal kompletní znění vyjádření zpět. Po mé žádosti o bližší upřesnění nebo vyjmutí části textu, kterou bych mu rád podložil, mě zařadil do invisible listu, napsal že némá slov a již neodpovídal. Co se týče zbytku vašeho příspěvku, myslím že slovo odmítl je zavádějící. Stejně jako v článku pronesl zástupce seznam.cz (nejsem si jistý), i mým cílem bylo "netříštit", o čemž oba autoři věděli. Po dalších prosbách o pomoc při rozesílání nabídek a žádostí o pomoc (uznávám že zpravodajství je více "exkluzivní") následoval buď výsměch, mlčení nebo nefér ultimátum. Hodil bych tedy tento argument do koše s dalšími vtipnými výmluvami pana Bechynky typu "je nás dost a programátor už není potřeba" a den na to přibyl do týmu Oldřich Neuberger, shodou okolností nečekaně programátor. Jako další příklad bych uvedl "tvojí verzi nechci použít, protože jede na SQL" a den na to povodne.aktualne.cz frčí na databázi. Nebo například falešným obviněním, že celé mé počínání je jen k propagaci mé osoby a podpoření "reklamy" na stránkách, k čemuž se lze vyjádřit velmi jednoduše: kampaň IPR a DarujKrev.cz asi nepotřebuje komentář, XHTML 1.0 a CSS zřejmě také ne, Web-Tools je počítadlo, pipni.cz je čistě nekomerční záležitost (narozdíl od propagovaného atlasu), ikona refreshe je pouze náhrada podpisu a velký billboard banner byl vložen pro okamžitou výměnnou kampaň kvůli propagaci, přičemž bez kreditů získaných impresemi, jsem do propagace vložil přes 15000 kreditů "ze svého". Úsměvné též je, že v té době byly na stránkách povodne.aktualne.cz pouze odkazy na autory, jejich články na mobilmanii a jeden na státní správu.
    Stručně řečeno, při nabídkách pomoci padali výmluvy, při žádostech o pomoc výsměch. Toť moje zkušenost s panem Bechynkou. S panem Zikmundem mě konflikt mrzí, ovšem jak jsem se již pokusil naznačit, jeho řešení není na mně.
    Jak bylo napsáno jedním z předešlých příspěvků, jsem svědkem toho, že nejsem jediný kdo zaznamenal známky arogantního, nefér nebo přinejmenším náročného jednání ze strany povodne.aktualne.cz.
    Mé vyjádření stále lze nalézt na povodne.refresh, stále čekám na upřesnění nepravdy od pana Zikmunda a i přes tuto velmi smutnou životní zkušenost chci vyjádřit respekt k práci všech zpravodajských služeb (jakožto i dobrovolníků), včetně povodne.aktualne.cz, kteří svému druhu pomoci vynaložili velké úsilí, ovšem nejsou sami...
  • 20. 8. 2002 14:55

    Martin Zikmund (neregistrovaný)
    Řekl jsem to jednou a řeknu to i podruhé - lžeš, opět tu předkládáš naprosto zkreslené až lživé informace. Nehodlám o tom už diskutovat. Piš si a říkej si o mě a o povodne.atkualne.cz, co chceš, je to tvoje právo. Mě je naprosto jedno, co si o mě myslí ostatní, je mi to fuk. Klidně mě i nadále pomlouvej. Kdo mě zná, věří mi. Ostatně, ať posoudí ti, kterým jsme pomohli, jaké jsme s Tomášem "svině," kvůli těm to totiž všechno děláme. A ten kdo mi nevěří? Tak tomu nemám co říct. Důvěra je pro mě poměrně důležitá věc a ty si ji zradil. Tímto bych také rád ukončil veškeré vyjadřování se k záležitosti s refresh.cz
  • 20. 8. 2002 15:04

    Jiří Sekera (neregistrovaný)
    Řekl si to jednou, podruhé... ale pořád ne v čem... Co se týče tebe, neuvědomuju si, že bych tě někdy pomlouval, rád bych, kdybys mi to připomenul, ať už tady nebo diskrétně např. do mailu.
    O tom že bych "zradil" taky nevím, respektive mě nenapadá jak, tudíž si myslím že vaše nedůvěra se mnou mnoho společného nemá.
    A to že k tomu ani jeden pořád nemáte něco pořádnýho říct, tomu se teď vážně už jen směju...
  • 20. 8. 2002 21:24

    Andrej Čírtek (neregistrovaný)
    Vzhledem k tomu, ze jsme byl tyden bez proudu a do internetovych kavaren jsem nechodil, opravdu toho o vasem produktu povodne.aktualne.cz moc nevim. To jste vyborne vystihl :-))))).
    Jinak ale prosim vas neberte se tak vazne. Ja nikoho nepomlouvam, dulezitost vasi prace nesnizuju, nota bene kdyz o ni nic nevim.
    Na platnosti myslenky, ze lidi, kteri by opravdu aktualni internetove zpravodajstvi potrebovali (zaplavovani, evakuovani), se k nemu nedostanou, to nic nemeni.
    A co se tyce toho wapu, i mobil se musi dobijet a k tomu zase potrebujete to napeti v siti.
    Zaujal me dalsi argument: Internet byl tak aktualni, ze z nej brali zpravy i jina media. Pokud tomu tak je, pak skutecne plnil svou ulohu.
  • 20. 8. 2002 22:07

    Tomáš Bechynka (neregistrovaný)
    Jen bych chtel rici, ze se Seznamem sme zadne problemy nemeli. S tajne.cz uz velmi tezko, je to nase dcerina stranka :) A o moji aroganci jste asi tezko mohl cist, a uz vubec ne u nas na webu :)
  • 21. 8. 2002 2:13

    Richard Verner (neregistrovaný)
    Vy jste možná se Seznamem a tajne.cz problémy neměli, ale to neznamená že mezi vámi problémy nebyly. Zeměkoule není jenom vy a vaše skvělá a neohrožená redakce. A právě z toho se dá vyčíst i vaše arogance. Ale to je asi moc informací najednou.
    Vyvracíte mi fakt, který mám potvrzený, a to tak, že z něj na míle cítim zmíněnou aroganci a přehnaný sebevědomí.
  • 21. 8. 2002 6:59

    yanco (neregistrovaný)
    Vážený pane Zikmunde, četl jsem Vaše vyjádření i vyjádření ze strany refresh a musím říci, že se mi mnohem důvěryhodnější zdá druhá strana. Ale to je zvenku vždy velmi těžké posoudit.

    Dovolím si jen drobnou poznámku týkající se českého jazyka. Nepovažuju se za nějakého pedanta a sám chyby dělám, ale Vy opakovaně píšete "mě" ve třetím a šestém pádě a to opravdu není hezké.... Jemná mnemotechnická pomůcka - kde lze použít "tebe", tam se píše "mně" a kde pouze "tě", tam se lze obejít bez n.
  • 21. 8. 2002 10:06

    Michal Kubeček (neregistrovaný)
    Když poučovat, tak správně: odpovídá , tebe odpovídá mne, ti odpovídá mi a konečně tobě odpovídá mně. Tebe se používá ve druhém a čtvrtém pádě, tam mně rozhodně použít nelze. Ale horší jsou ty neshody podmětu s přísudkem a chybějící čárky v komplikovaných souvětích (to je někdy docela náročné pochopit, co to vlastně znamená).
  • 21. 8. 2002 21:52

    Pikous (neregistrovaný)
    Souhlasím, i když mi proud i telefon šel. Neměl jsem čas sedět pořád u obrazovky, ale rádio jsem poslouchal nonstop.

    Navíc zpravodajství se omezuje hlavně na Prahu, Budějovice, Polabí. Kde ale najdu zprávičku o situaci v Soběslavi, nebo v městečkách u Dunaje v Rakousku? Vím, že webmastři mají jiné starosti, ale jejich stránky dodnes hýří optimismem z léta.
  • 22. 8. 2002 13:12

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    Pokud chcete zpravy z nejake konkretni lokality, tak me se nejvice osvedcilo najit nejake tamni lokalni radio a poslouchat ho po Internetu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).