Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Praha zprovoznila první chytré kadibudky. Měří zaplněnost a odemykají se mobilem od xf - Prozradím ti VELKÉ tajemství: úředník o tomhle vůbec...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 4. 2018 10:41

    xf (neregistrovaný)

    Prozradím ti VELKÉ tajemství: úředník o tomhle vůbec nerozhoduje. Takové nesmysly vymýšlí, a rozhoduje o nich, vždy jen politik. (Občas mám pocit, že jak se libovolný člověk dostane do politické funkce, klesne mu IQ nejméně o 30 bodů. Je neuvěžitelné, co jsou schopni mnozí ve fumkci vymyslet, přitom si u některých jsem jistý, že před funkcí by tohle nikdy neřekli a nevymysleli.)

  • 25. 4. 2018 13:17

    Lol Phirae (neregistrovaný)

    Tak se mi dokonce povedlo vydolovat z archivu děkovný email, který jsem onehdá před Vánoci l.p. 2013 na margo níže diskutovaného pissing detection systému adresoval krom myslitele Lomeckého rovněž tehdejšímu primátorovi Hudečkovi a tehdejšímu řediteli TSK s. Pivcovi. Bohužel, ani od jednoho z dotyčných jsem se odpovědi nedočkal, vystavuji tedy aspoň pro pobavení zpovykaných Pražanů...


    Se zájmem jsem si přečetl na iDnes o problémech s močením v centru Prahy. Z toho, že městská policie pro vás sestavila seznam nejvíce znečištěných míst, by mohl naivní občan mylně usoudit, že někdo začne problém řešit, například tím, že v těchto vytipovaných lokalitách vybuduje veřejné WC, nebo alespoň umístí toaletu mobilní. Ovšem jako občan poučený chápu, že pro politiky je daleko lukrativnější zadat miliontou předraženou zakázku na inteligentní kamerový systém rozpoznávající močící postavu a dotyčného chudáka vykonávajícího fyziologickou potřebu rovnou pokutovat za to, že se rozhodl, že se nechce pochcat - tím se dozajista problém s močením a znečišťováním veřejného prostranství vyřeší!

    Výtečnou až téměř geniální radou je pak tip pana starosty Lomeckého, že si místo návštěvy nepěkné mobilní toalety mám odskočit do restaurace na močopudnou kávu a při té příležitosti se vymočit tam. Zejména pak pozdě v noci nebo brzy po ránu je tato rada platná, jak mrtvému zimník. Ovšem jak praví pan starosta, "devadesát devět procent osob, co nám tu venku močí, není z naší městské části, rezidenti močí doma," tudíž jeho osobně ten problém zřejmě netrápí, na rozdíl od turistů si zaskočí na toaletu domů, na radnici nebo přinejhorším na kávičku za 100 Kč, kterou vyúčtuje do nákladů na reprezentaci. A při výkonu potřeby ho případně přepadne další podobně geniální myšlenka, pro kterou mají v angličtině výstižné označení "brainfart".

    Vidím, že blaho občana je pro vás skutečně nejvyšším zákonem. Máte v zásobě ještě další podobné nápady, jak vyhodit oknem peníze daňových poplatníků? Plánujete výběrové řízení na obsluhu a monitorování těchto kamer a je urofilie kvalifikační podmínkou? Neuvažovali jste o zpeněžení pořízených kamerových záznamů? Existují internetové stránky přímo zaměřené na pissing, třeba by vám za ně zaplatili.

    Kolikrát jsme se už přesvědčili, že kde stranický blb, tam je vždy nebezpečno. A aktivní blbec — ten je horší než cizí, případně i třídní nepřítel. (Jan Werich).


    Jinak jsem rád, že pokrok je nezastavitelný - od té doby se poměry v Praze výrazně změnily a pod vedením ANOfertu již Pražany takové přízemní problémy moc netrápí, neboť místo toho řeší např. to, jestli se jimi používaný most ještě nezřítil či nebyl (dočasně) uzavřen před demolicí. Krom toho se můžou vychcat do PET láhve ve svém autě, stojícím hodiny v kolonách při pečlivě naplánovaných uzavírkách (zdravíme na Žižkov...)

  • 25. 4. 2018 8:18

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    Dají za to skoro 60 tisíc (těch 47 je bez DPH). K tomu musíte připočíst náklady na vyvážení fekálií a doplňování vody a papíru (atd.). A jste někde u stovky tisíc.

    Faktem je, že kadibudky napojené na sítě (kanál, vodovod elektřina) by stály nesrovnatelně míň a uživily by cca 2,5 úvazku nějakého "hajzldědka" po cca 20000 Kč čistého na úvazek, zbytek musíte počítat na odvody a daně za to, že ho smíte platit. A ti by mohli klidně vykonávat ještě nějaké práce v okolí, což by jim mohlo zdvihnout plat.

    Navíc řada hospod těch 10Kč vezme za použití WC, pokud si u nich nic nedáte. A nemusíte posílat se sevřenými hýžděmi SMS.

    Prostě celý projekt je typickou ilustrací faktu, že když úředník dostane jakoukoli částku, tak je schopen ji rozházet na naprosté nesmysly.

  • 25. 4. 2018 15:34

    xf (neregistrovaný)

    No, i tak se to dá říci. Jen je třeba zdůraznit, že velmi zvláštní druh úředníka. Je to druh bez pracovní náplně, pracovní doby, povinností, odpovědnosti (vyjma některých výjímečných případů hlasování v zastupitelstvu / radě o majetku, smlouvách), lhůt, s pracovní smlouvou na dobu určitou, obvykle 4 roky. A co je zajímavé, i bez znalosti povinného právního minima. Slyšel jsem, že ministerstvo vnitra (úředníci) už asi 20 let tlačí, aby každý zastupitel, poslanec atp. musel povinně absolvovat před nástupem do funkce alespoň týdenní školení z nejzákladnějších právních předpisům ale politici to vždy odmítnou.

  • 24. 4. 2018 11:09

    mar (neregistrovaný)

    Až budete mít lítačku, budete rádi i za tuhle smart hovnomatku. Navíc díky veselému designu půjdete na věc s úsměvem.

    Ta cena mi přijde přestřelená. A za těch 47 papírů měsíčně by sehnali i nějakého pravidelného uklízeče, který vezme z gruntu i okolní park.

  • 25. 4. 2018 13:53

    Lol Phirae (neregistrovaný)

    1/ Nesliboval jsem si nic.
    2/ Odpověď jsem, jak již bylo jasně řečeno, nedostal žádnou, ani od sekretářky (z čehož jsem usoudil, že dotyčnému alespoň docvaklo to, že není třeba si dělat ještě další ostudu před podřízenými a email jí ani nepřeposlal k vyřízení).
    3/ Každá promrhaná minuta času politiků je naopak velmi prospěšná... aspoň těch pár minut dotyčný blb nestíhá škodit, což je jinak celá podstata jeho činnosti.

    P.S. Co se týče toho mostu, stav je dlouho notoricky známý a neustále se zhoršující (platí o desítkách dalších mostů v Praze). Opravdu nevidím žádnou zásluhu na tom, že konečně ráčili usoudit, že stavbu, která padá, je potřeba zbourat.

  • 25. 4. 2018 15:36

    Lol Phirae (neregistrovaný)

    Takže jsi chtěl jen někoho buzerovat, chtěl jsi si udělat dobře. Prostě jsi taková povaha. ... To jen znova ukazuje, že jsi jen takový hospodský blafal.

    Ne, tomu se říká zpětná vazba a komunikace s občany/voliči. Jelikož už ta neschopnost přerůstá akceptovatelné meze, tak umělci z magistrátu a MČ ještě můžou být rádi, že se jim častěji nedostává mnohem osobnějšího feedbacku, případně že se zatím neobnovily takové pěkné pražské tradice.

  • 26. 4. 2018 10:02

    * (neregistrovaný)

    Nechápu, že něco takového píšeš. Jo kdyby byly zavřené hranice, a každý se nemohl kdykoli přesvědčit. Ale takhle, kdy to skoro každý zná z vlastní zkušenosti?

    Ne že bych byl kdovíjak zcestovalý, ale zrovna Rakouské záchodky, to je nerez a velmi čpavý chemický smrad, temperované jen tak aby nezmrzla voda. Jistě, určitě někde budou i vypulírované, voňavoučké, čisťoučké, ale není to typické. Stejně tak u nás se jistě najdou nějaké kde by byl lopuch v poli lepší - ale není to typický český záchodek.
    Řekl bych, že české, německé, rakouské záchodky jsou zhruba na stejné úrovni. Kdo chce zažít něco nevšedního, ať jede třeba do Francie. To je humáč! A hlavně tam je to u veřejných záchodků, vyjma těch u lepších restaurací, pravidlo.

  • 25. 4. 2018 19:43

    Lol Phirae (neregistrovaný)

    To nemá vůbec smysl dál komentovat. Váš názor, ať občan proboha neruší politika svými názory na jeho počínání ve funkci (nerušte, vládneme) hraničí se zbavením svéprávnosti. Prosím vás, vy už nikoho neplaťte, a hlavně nevolte. A nezapomeńte zaujmout vhodnou polohu, až vám budou zase srát na hlavu.

  • 25. 4. 2018 19:53

    fd (neregistrovaný)

    No vidite a kuprikladu u Rakouskych dalnic najdete odpocivky bez obsluhy, s dokonale vypulerovanymi toaletami (zadna plastova budka, zdeny domek). Bezte se podivat na libovonou nasi odpocivku s obsluhou 24/7 ... a budete vazne uvazovat nad tim, ze ten lopuch v poli opodal je akceptovatelnejsi.

  • 25. 4. 2018 15:25

    dfsdfd (neregistrovaný)

    prvnim krokem pri reseni problemu je ho radne definovat -tento email tak rozhodne cinil

  • 25. 4. 2018 21:50

    fd (neregistrovaný)

    Mr xf, prave kvuli lidem jako ste Vy, je to tam kde to je. On ten politik je totiz predevsim nas zamestnanec, a teprve potom vse ostatni, a tudiz mu kdokoli z nas muze a take ma poradne vynadat, a on ma tak maximalne sklapnou paty a rici "jiste pane".

    Nemluve o tom, ze jakykoli i takovy emal je predevsim emailem, na ktery prislusny urad, zastoupeny onim politikem musi reagovat povine a to ve lhute 30 dnu ze zakona.

    Ale jiste, muzeme to vyresit tak, ze onomu politikovi (ovsem nejlepe vsem) rovnou nakopneme nejen pozadi in natura. To je totiz jedina komunikace ktere rozumi.

  • 27. 4. 2018 11:57

    Torquemada666

    A zachodky ve F1, to je kapitola sama pro sebe. Sice stale cisto, ale spechajici neznaly se docka nemileho prekvapeni

  • 25. 4. 2018 16:17

    xf (neregistrovaný)

    Ale jdi ty, už zase blafeš. Když chceš machrovat "zpětná vazba", tak ale dost blbě vypadá, že o příspěvek dříve bezelstně přiznáváš, že jsi chtěl škodit, připravit je nějakého politika alespoň o pár minut času. Doslova jsi si představoval, že čtením a odpovídáním na tvůj výtvor čas "promrhá". To, že se ti to nepovedlo na tvých úmyslech nic nemění.

    Zkus mi vysvětlit, proč bych měl platit nějakého úředníka, či politika, jehož pracovní náplní by bylo krmit trolla - tebe? Pozor, ptám se, proč bych to měl dělat já.

  • 25. 4. 2018 16:25

    Onanym (neregistrovaný)

    Asi tak, přitom každý jen trochu zodpovědný úředník (takže na libovolném ministerstvu/kraj­ském úřadě/městském úřadě) musí mít (ne zrovna primitivní) zkoušku odborné způsobilosti. Jednotlivé okruhy viz třeba https://www.institutpraha.cz/overeni-zoz/prehled-spravnich-cinnosti/

  • 25. 4. 2018 15:25

    xf (neregistrovaný)

    Tam byl dost silný tlak na zachování Libeňského mostu právě od takových lidí , jako jsi ty, co se tímhle škoděním baví.

  • 25. 4. 2018 13:36

    xf (neregistrovaný)

    No a teď mě řekni, co jsi si od takové korespondence sliboval?

    Co se stalo, díky tvé "iniciativě"? Ulevil jsi si? Možná, to víš je ty sám. Pomohl jsi něčemu? Ne. Došlo kvůli tvé iniciativě ke zhoršení stavu? Ano - úspěšně se ti podařilo promrhat peníze daňového poplatníka za placený čas kohosi. Doufám, že i tobě je jasné, že si s tebou ředitel, či starosta nekorespondoval. Nějaká sekretářka ti poslala prefabrikovanou odpověď č.6 Děkujeme za vaši iniciativu, bla bla bla. se srdečným pozdravem.

    A co se týče toho mostu, tak osobně jsem byl asi předevčírem velmi překvapen. Politici si tentokrát nechali poradit, a hlasovali pro technicky i ekonomicky, a to bez jakékoli pochybnosti, správnému řešení. Opravdu jsem nevěřil vlastním očím. Jen se obávám, že není všem dnům konec, a jestli na ně někdo zaštěká, a máme před volbami, tak ještě půjdou do toho nesmyslu s "opravou". No, třeba mě příjemně překvapí znovu.

  • 26. 4. 2018 17:00

    xf (neregistrovaný)

    " On ten politik je totiz predevsim nas zamestnanec, a teprve potom vse ostatni, a tudiz mu kdokoli z nas muze a take ma poradne vynadat, a on ma tak maximalne sklapnou paty a rici "jiste pane"."

    Představ si, že máš firmu, zaměstnance, něco vyrábíš, nebo prodáváš. Což je nakonec smysl firmy. A tvé zaměstnance, každý má nějakou pracovní náplň, od každého očekáváš nějakou práci, jinak by jsi je nezaměstnával, bude úkolovat doslova každý kdo si vzpomene. Ano, začne úkolovat, protože to vidí tak, že on je zákazník, zákazník platí, tudíž tvé zaměstnance platí on. Takže jsou to, z jeho pohledu, jeho zaměstnanci, tak úkoluje. A jelikož náš zákazník náš pán, tak bude i vyžadovat úctu za své příkazy, odmítnutí příkazu nepřipadá v úvahu, jediná možná reakce co očekává je "jistě pane".
    Nu, to by ta tvá firma brzo zkrachovala. Tví zaměstnanci by dělali všechno možné, jen ne produktivní činnost, za kterou je platíš.

    Zamysli se nad tím, proč by to u státu mělo být jinak.
    Zamysli se nad tím, proč by "majitel" státní správy / samosprávy měl platit lidi za takovou činnost.
    Zamysli se nad tím, proč by měl daňový poplatník platit člověka za krmení trollů, jako je Lol P-cosi.
    Jakpak by se ti líbilo, kdyby jsi měl čekat třeba na novou občanku týdny a měsíce, protože "sorry jako", ale úřednice nemá čas dělat na tvé občance , protože poskytuje zábavu, dělá fackovacího panáka, krmí trolla, sklapává paty "jistě pane", odpovídá na nesmyslné dopisy, jako tu nakopíroval Lol P-cosi?
    Tohle chceš?

    Co se týče odpovědí v údajné lhůtě 30 dní, tak to řeší správní řád. Nastudovaný ho nemám, ale tolik zase vím, že ze zákona nevyplývá povinnost reagovat na úplně cokoli. Odpovídat musí na například dotazy, jež dávají smysl, poskytovat infirmace, vydávat závazná vyjádření například k stavbě, životnímu prostředí. Naopak nemusí reagovat na takové dopisy, jako zde nakopíroval Lol P-cosi. Zkus sám odpovědět na takovou sbírku výkřiků. No dobře, názorů. Jak by podle tebe měl úřad odpovídat na "názor" občana?

    Politika volíš ve volbách. Chtít ho, jak ty píšeš "nakopat", to je divoká forma anarchismu, násilná diktatura. Vlády menšiny, vlády poražených ve volbách. Tedy opak demokracie. Zajímá mě, koho volíš ty.

    No a jak mohu za současný stav já? No mohu, z asi 1/7 000 000. Přibližně. Úplně stejně jako ty.

  • 25. 4. 2018 15:23

    xf (neregistrovaný)

    1. Takže jsi chtěl jen někoho buzerovat, chtěl jsi si udělat dobře. Prostě jsi taková povaha.
    2. Takže to rovnou hodili do koše - což svědčí o jejich inteligenci. (Asi to nebude zas tak špatný oddíl, ono to tam patří.)
    3. Nejsi schopný ani pochopit, že dokonce i kdyby ti odpověděli, tak politik s tím neztratí ani tu minutu. Což sedí s bodem 1.

    Tak to mě ani nepřekvapuje. To jen znova ukazuje, že jsi jen takový hospodský blafal. Tam byl dost silný tlak právě od takových lidí, jako jsi ty, co se tímhle škoděním baví. A bohužel, máme většinou takové politiky, kteří podlehnou.

    Udělal jsi mi radost, tím co jsi napsal. Přecijen, není to u nás zas tak špatné, občas se objeví záblesk zdravého rozumu i tam, kdy by to člověk většinou ani nečekal. Nejen ten most, ale i tvé buzerační škodící dopisy rovnou zahodili. Děkuji za trochu optimismu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).