Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Přechod na Linux uspořil Mnichovu přes 10 milionů eur, přejdou i další města? od Petr - Přechod na novější verzi produktu od MS většinou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 8. 2014 9:46

    Petr (neregistrovaný)

    Přechod na novější verzi produktu od MS většinou nepředstavuje velký problém, admini se to naučí "za pochodu" a uživatelé si na nové ikonky zvyknou. Ale systém funguje v zásadě stejně.

    Pokud ale kompletně změníte celý systém včetně všech programů, je potřeba opravdu HODNĚ investovat do školení administrátorů a hlavně ještě víc na proškolení všech uživatelů. Navíc je potřeba pravděpodobně nechat znova napsat nebo nechat upravit několik programů, které organizace do teď používala a které byly napsány pro Windows.

    Tohle všechno je potřeba sečíst a spočítat. Protože ta úspora 10 mega zároveň znamenala útratu několika dalších mega za přechod. Úspora na konec pro město rozhodně vznikne a nebude malá, ale bude spíš až dlouhodobá.

  • 7. 8. 2014 10:37

    Filip Jirsák

    Pro uživatele je přechod z jakýchkoli Windows 95 až Vista na libovolnou moderní desktopovou distribuci menší změna, než přechod z týž Windows na Windows 8. Stejně tak je pro něj menší změna přechod z Microsoft Office 2003 nebo starší na OpenOffice/Li­breOffice než přechod na Microsoft Office 2007 nebo novější.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).