Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Zabije nás umělá inteligence? Pokud měl Darwin pravdu, tak ano, míní Zandl od Opoce - Skvělá přednáška? Vždyť je to blábol obsahově i...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 3. 2018 20:32

    Opoce (neregistrovaný)

    Skvělá přednáška? Vždyť je to blábol obsahově i formálně hluboko pod úrovní hospodského filosofování. Zajdi si na pivo s pár SF nadšenci, po třetím kousku nahoď téma hrozba AI a dostaneš o několik tříd kvalitnější i zábavnější představení.

  • 19. 3. 2018 22:14

    MoB (neregistrovaný)

    Tyhle interdisciplinární přednášky jsou vždycky skvělé. Někdy i samotným obsahem, ale vždycky snahou nalézt analogie, souvislosti mezi věcmi, které spolu zdánlivě nesouvisí. Tohle mě vždycky bavilo za studií na univerzitě, to propojování, setkávání se, mezioborové diskuze. (Takže kromě IT jsem chodil děsně rád na přednášky na fildu...)

    Musím říct, že tahle přednáška mě donutila podívat se na AI z jiné strany, jako na konstrukt veskrze lidský, až (klidně i hrůzně) nad-lidský. Patrickův pohled na AI mi přijde relevantní, protože daleko překračuje všechny ty *boty a Alice a podobné hříčky.

    Nechci se zavrtávat do jednotlivých tezí přednášky, beru je jako náměty k dalšímu přemítání. Rozvíjím především vlastní, nikoliv umělou, inteligenci :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).