Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Přehled set-top boxů do 5000 Kč pro příjem DVB-T2 s kodekem HEVC od Petr Antonín - I když se tu hovoří jen o STB...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 2. 2016 7:19

    Petr Antonín (neregistrovaný)

    I když se tu hovoří jen o STB do 5 000,- jsem zvědam jak tyto STB zvládnou v Skylinku přechod na HD programy a to především z hlediska nahrávaní HD programú a to jak z více TP, tak z 1 TP. Jedná se přdevším o ty STB, kde je potřené použít k dekódovaní CA modul. Píši o tom proto, že na parabole.cz byl zveřejnen hramonogram postupného vyřazování SD programú a jejich nahrazování HD programy do konce roku.
    Podle vyjádření odborníkú, které jsem získal napr. z www.Omko.cz, v současnosti neegistuje žádný CI+, který by to zvládl. To znamená nahrávaní HD programú z 1.TP a nebo z více TP. Nepomohou tomu ani CA moduly od TechnicSat-u, které mají označení Skylink Ready.
    Ono ani u otevřených linuxových STB to nemusí probíhat bez problémú. Např. u STB VU+4K(i když je ve vyšší cenové kategorii, ale použiji ho pro ilustraci tohodle problému) v žádné recenzi není napsané, že dokáže nahrávat HD programy z 1.TP.Zde se jen letmo uvádí, že dokáže nahrávat až 8 HD programú z rúzných TP. Když jsem se ptal odborníkú napr.OMKO,ABC a pod.nikdo mi na to nebyl schopen odpovědět.Maximálne mi byla daná odpověď, že to nebylo testováno.

  • 1. 3. 2016 16:15

    Steve

    Hmm, to je fakt ... to bude problém.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).