Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Prima chce digitálně vysílat všude tam, kde Nova od anonym - pořád řečí o kompenzacích. Asi si dám tu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 4. 2007 6:58

    anonymní
    pořád řečí o kompenzacích. Asi si dám tu práci a podívám se na znění licencí pro TV Nova a Prima TV (tedy to, co měli udělat dávno státní úředníci mající na starost digitalizaci a zákony s tím související). Skoro bych se vsadil, že tam nebude nic o frekvencích a nároku na 1 MPX...
  • 11. 4. 2007 7:50

    prudic (neregistrovaný)
    Jenze o tom to je - nemit nic a vydiranim ziskat maximum - proste takova dalsi legalni zlodejna (kradez) v CR. Normalne se tomu rika mafianske zpusoby. Chajda jasne prokazal to, co jsem si o nem myslel - ze je bezpaterni hajzl. Je schopen otocit o 180 stupnu behem jednoho mesice. Celkem jsem rad, ze takovy clovek uz nedela pro nove televize.
    Na nic nemaji narok - naopak maji povinnost vysilat. Tak nevim o jakych stejnych podminkach dotycny toci? Pokud by makali a ne jen zvanili jak drbna na pavlaci, tak jsme zde mohli mit 3 Muxy. A posleze by byl tlak na rozsireni poctu programu. Prachu, ktere ale uz odeslali akcionarum na Bahamy a k eskymakum meli dost. Jenze kdo ma hodne, chce mit jeste vice.
    Proste Noha s Primou ted masiruji verejnost, aby se ve spolecnosti rozsiril nazor, ze lide chcou dalsi programy N a P. Coz neni pravda, lide chcou JAKEKOLI DALSI televize. Se soucasnymi to nema nic spolecneho. Jen prani a plany jak zabetonovat medialni trh.
    Cilem neni sluzba divakovi, ale prostrednictvim reklamniho kolace naplnene kapsy nenazranych akcionaru. Proste budou zdrzovat co to pujde, mlzit a smat se nam tim do ksichtu, protoze jinak by prisli o moznost mit iks reditelu a museli by se chovat ekonomicky a bojovat o divaka.
    Jednodussi je bojovat s 200 posranci, nez s 10M lidi v narodu. 200 lidi pohodlne uplati (viz duchodce - kandidat), ale celou spolecnost tak jednoduse neohnou.
  • 11. 4. 2007 12:38

    Pamětník (neregistrovaný)
    Mnozí se podivují, že pan Chajda obrátil. On tady ale nepředstavuje voleného zástupce diváků, ale možná schopného manažera. Zkusme to porovnat třeba s ministerským úředníkem, kdy jeho případné manažerské schopnosti jsou za jeho působení na jakémkoliv ministerstvu kladem. Při změně vlády (ministra a jeho stranické příslušnosti) je žádoucí schopného úředníka nevyhodit, ale ten pochopitelně nyní píská podle jiných not a je to také správné. Svými výroky pan Chajda neprezentuje své osobní názory, ale "politiku" spolku, který ho právě zaměstnává. Ve světě je běžné, že pokud to neomezuje smlouva se zaměstnavatelem, může třeba designer od Mercedesu přejít k Oplu a nikoho to nemůže pohoršovat. Ponechme tedy hodnocení morálních vlastností zmiňovaného pána na zákonech trhu a ne na nějakém "vlastenectví"! Je to vzhledem k osudu digitalizace TV zbytečné.
  • 11. 4. 2007 14:36

    prudic (neregistrovaný)
    Tak pokud je bezpaternost hlavni devizou managoru, tak se tito nemohou divit, ze maji tak spatnou povest.
    Neco jineho je statni sprava, kde urednik NESMI zacit jednat jinak po prichodu noveho vedeni, ale MUSI DALE jednat pouze v mezich zakona.
    Takze to co rikas, tak neni pravda. A statni urednik je placen za loajalitu k statu, takze se nepredpoklada, ze bude takova behna jako nam ukazal Chajda.
    Moc rychle jsme zapomeli co to je rovna pater - spise ji vsak lide jeste po komousich nenarovnali a tak se povazuje kriva pater za "normalni". Neni to normalni a krivactvi se vzdycky moralne odsuzovalo, ne-li trestalo vyloucenim ze spolecnosti. Proto Chajdu odsuzuji.
    Mohu na zaklade doplneni informaci zmenit nazor, ale je ferove s okolnostmi ostatni seznamit.
    Za chvili se dockame toho, ze kvuli penezum se bude "ostatnim obcanum regulovat kvalita zivota" - rozumej za prachy klidne zabiju - a bude to spolecensky prijatelne? Takovychto koncu bych se nechtel dozit. Jsou vsak pametnici, kterym jiste koncentraky vyhovovaly.
  • 11. 4. 2007 15:04

    Honza (neregistrovaný)
    Záleží na úhlu pohledu, ten tvůj (a náš tady v diskuzi), fandovský, je "jak pohnout s digitalizací a speciálně s DVB-T v ČR". Z toho pohledu se může zdát že p. Chajda obrátil o 180 stupňů po podpisu nové smlouvy.
    Druhý úhel pohledu, ekonomický, je "jak majitelům firmy co nejlépe spravovat jejich investici a přinést maximální zisk". A z tohoto pohledu p. Chajda nemůže být považován za bezpáteřního a majitelé Primy možná budou velice spokojeni s tím, jak bude spravovat a zhodnocovat jejich investici.
    Tak co ty nato?
  • 11. 4. 2007 16:44

    Pozorovatel (neregistrovaný)
    At je predchozi diskutujici jakkoliv stary, moralka s vekem moc nesouvisi. Moralku spolecnosti znacne ovlivnuji vlivne osobnosti, at pozitivne nebo negativne. Stado se pak pridava. Moralni stav spolecnosti je u nas bohuzel prave komunistickou minulosti znacne ovlivnen.
  • 11. 4. 2007 19:29

    prudic (neregistrovaný)
    v podstate mas pravdu, pokud by Chajda predtim nebojoval za ukonceni vysilani - tedy proti zajmum akcionaru, kterym dnes prinasi zisk. Pravdu mel Pametnik s tim, ze koho chleba jis, toho pisen zpivej, ale v tomto pripade to uz je z Chajdovy strany ka dvojitou hrosi kuzi a z pohledu nas na hodne zkazeny zaludek. Nehodnotim Chajdovy schopnosti ridit kolektiv, ale kopat za toho kdo vic plati - to je holt na mne moc.
  • 11. 4. 2007 20:01

    prudic (neregistrovaný)
    no vidite, dalsi co je mu spatne :-) , pekne se nam to tu schazi, aspon budem
    Ja hodnotim to, ze pokud nekdo ohybal pater za komousu, tak dnes uz nemusi, a ze se vymenila ideologie politicka za ekonomickou, kvuli ktere lide ohybaji hrbet i kdyz nemusi a jeste to propaguji jako sve plus je bohuzel smutny fakt. To ze chybi vzory ve spolecnosti muzeme tak akorat oplakat.
  • 12. 4. 2007 7:45

    Pamětník (neregistrovaný)
    Prudiči, zase jsem u Tebe narazil. Ale je to věc názoru. Něco jiného je, jak by to mělo být a o něčem jiném je reálná skutečnost. Tím myslím hlavně ty státní úředníky. Přeci sám tomu nevěříš, že po výměně vládní strany není snaha udělat všechno jinak a samozřejmě lépe než předchozí vláda, vždyť na tom je založena každá předvolební kampaň. A to je publikováno málo případů, že pokud se úředník nepřispůsobí novým pánům, tak se s ním zamete? A když už není jiné cesty, tak se změní (novelizuje) samotný zákon. Také je hezké očekávat loajalitu, ale Ty sám vždy podporuješ státní politiku?
    Jaký rozdíl je mezi bezpáteřností a flexibilitou, dynamičností? Jen v úhlu pohledu. Ty konce, kdy se za peníze i zabíjí, zatím snad panují jen v kruzích mafie, ale náznaky propojení zločinu a politiky se u nás také objevují. Také se mi to nelíbí, stejně jako koncetráky a i když jsem je zažil, moje dětská léta, ani rodinu, to bohudík nepostihlo.
  • 11. 4. 2007 16:27

    anonymní
    Hehe, jak moc ty pamatujes komouse? Podle urovne vyjadrovani bych tipoval ze si revoluci prozil max na nocniku. Takovy pak maj plnou hubu moralky a kecu o lepsi spolecnosti.
  • 11. 4. 2007 16:54

    anonymní
    Ale souvisi. Kdyz vidim ruzne "mlade komunisty" a podobne se slovnikem velmi podobnym tomuto individuu, moralizujici o dnesni dobe pricemz je jasne ze v te predchozi dobe ani nebyli na svete, tak to bych velebnosti blil.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).