To je úplně jedno. Zdejšímu prima fanklubu se při slovu Nova zatmí před očima a začne zlostně plivat. Jirku Babicu nesleduji, ale když otevře hubu tak mluví celkem normálně. Naopak Pohlraich je nesympatické už od pohledu a kdybych měl jít k jednomu z nich na oběd, půjdu radši k Babicovi než na nějakou předraženou prima šlichtu pro snoby od Pohlraicha ;-)
p.Pohlreicha uznávám,ale není důvod urážet p.Babicu,když o něm každý ví prd.
Byl najmutý novou,aby dělal tento druh poředu s levnými jídly.Pohlreich zase prodává levné suroviny v intersparu.Podle toho ho nebudu soudit jaký je kuchař.
Pohlreich je nesympatický? Proč ho pak národ obdivuje? Dodal svý show šťávu a jídlo má skvělé. A za kvalitní jídlo si každý vydělávající člověk klidně rád připlatí. Asi je vidět, že vás na Barrandově moc neplatí, když je pro tebe Pohlreich nedostupný a radši budeš jíst kejdy od Babicy za 5,50. Ble.
Psal tu někdo,že nedělá a že nemá rád kvalitní jídlo?Utrácet za jednohubku na talíři tisícovkami dokáže jen horních deset tisíc pravidleně.Začínám mít pocit,že tady podle tebe a pár jedinců je v této zemi jediný člověk,který umí vařit.Národ ho obdivuje :-)) a já tebe :-)
Ale prosim tě, ty jsi jak baba z Pavlače, jednohubka za tisíc :D Ano, má dražší jídla, protože vlastní jednu z nejluxusnějších restaurací v zemi, ale pořád to jsou jídla pro střední třídu naprosto dostupná. A ano, národ Pohlreicha obdivuje, jeho hlášky se staly již pevnou součástí hovorového jazyka a na Facebooku patří mezi nejpopulárnější televizní tváře. Takže obdivovatelů má hromadu ;-)
Prosím nějaké konkrétní hlášky,které běžně lidé od Pohlreicha používají,hod sem,jako důkaz.Pokud národ obdivuje Pohlreichův sprostý slovník,tak prosím.Já se mezi primitivy a ani nikdo nejspíš v mém okolí s tímto pánem a jeho hláškami neztotožnujem,pač jsem je od nikoho neslyšel.Hodně lidí kouká na ten pořad,ale Pohlreicha nazývají hulvátem.
Střední třída,nevím,že by tu v Čechách nějaká byla.
Víš, on ten pořad je na tom postavený, že je jeho průvodce na kuchaře tvrdý a vulgární. Tak proč bysme si měli dělat hezkou verzi s úsměvy, když si český národ ve vulgaritách libuje. Kdyby Pohlreich a jeho hlášky nebyly oblíbené, tak jeho pořad nemá 5 řad, obrovskou sledovanost, 200.000 fans skupinu na Facebooku a neexistuje stránka HLÁŠKY ZDEŇKA POHLREICHA. Tam těch již legendárních bonmotů najdeš stovky. Jeden příklad za všechny: Hrabeš se v tom jak student v poch*ě.
Tak za prvé byli jen tři řady ano šéfe,průvodce pořadu nemusí být vulgární,viz. p. Žídek na Slovensku.Tak to je hláška jak Brno,trapná nade vše,používej ji at vidí lidé jaký jsi stupid.
Další by nebyla?
Dovolil bych si prudce nesouhlasit. Pan Radek Šubrt patří mezi špičku české gastronomie (bez problému je možné srovnávat jeho kvality s panem Zdeňkem Pohlreichem ;) ). Pracuje pro hotel Le Palais. Proto mi připadá bulvární titulek a připodobnění k Babicovy naprosto mimo mísu!! Mrzí mě, to pane Potůčku.
Pozor! Tohle není žádný Babica a srovnávat je kvůli tomu, že vaří levně, s tím nemá nic společného. Babica nikdy nikde nevařil, ten jediné co dělal bylo, že krájel pár měsíců zeleninu v nějakém východoněmeckém bistru, ze kterého ho kvůli problémům s alkoholem vyrazili. Tohle je pan šéfkuchař stejně jako Pohlreich, Ridi nebo Sapík, takže prosím nesrovnávat! Navíc jde jasně jen o bezvýznamný pořad reklamního charakteru. Prima hodně lpí na výběru kvalitních kuchařů do svých show!
Člověče, teď jsem si vybavil: Včera jsme trošku oslavovali a ráno jak jsem spěchal domů, koupil jsem si 20dkg tlačenky a k tomu v pekařství čerstvou koblihu. Myslím, že by ze mě měl pan Babica radost. Jeho způsob mi trošku připomíná mé gurmánské experimenty po zásahu démona alkoholu.
Abys byl jako Mistr Babica, tak bys musel tudlencu tlačenkou s koblihou několikrát říznout, potom roztopit pánev balaríny a osmažit kousky tlačenky a koblihy do pořádné křupky, pak to přendáš do hrnců klik klak a posypeš nyvou a několika hrstma sole, popřípadě zaleješ smetanou, a kdo nemá smetanu, může použít třeba rum. Celý to zapečeš do další křupky, protože čím křupavější, tím lepší, a servíruješ na plátku salátu. Je to dobrý, levný a zdravý, a je toho hodně.
No výborně. Na pivo jdeme tedy až zítra k večeru, ale vše jsem si pečlivě zapsal, tak počítám v neděli v pět ráno roztopim pánev a arbeit může začít. O výsledek se podělím v zítřejších televizních tipech.
Prosím nelhat,aspon si trošku zagoogluj kde vařil Babica.Pokud si vzpomínám na díl Ano šéfe,kdy se jedlo v hotelu u pana šéfkuchaře Pohlreicha tak Kobzanová dostala smradlavou rybu :-)
Vařil tam, kde píšu, je to nula. Babica není kuchař ale humusák. Nechápu, když si Prima povolává největší machry naší gastronomie, proč Nova naopak preferuje nemyté žebráky někde z Václaváku.
Jiří Babica se narodil 1. května 1961 v Praze. Na kuchaře se vyučil v pražských hotelech Palace a Ambassador. Po vojně nastoupil do hotelu Alcron v Praze a vařil tu devět let. V roce 1989 se oženil do Německa, kde začal pracovat ve vyhlášené restauraci Zlatá Praha v Kolíně nad Rýnem.
Jiří čerpal inspiraci na všech kontinentech, kromě Antarktidy. Učil se v Japonsku, Karibiku, Malajsii, jižní Africe, na Havaji, v Austrálii a na Novém Zélandu, v Indonésii… „Začal jsem přemýšlet, jak nové poznatky využít, a nakonec jsem se přihlásil do konkurzu na šéfkuchaře v prestižní restauraci Petersberger Hof a vyhrál jsem.
Se z tý nevyučený nuly nepodělej. Vařit neumí, gastronomickým odborníkům se z něj zvedá kufr a Pohlreich, což je PAN kuchař, ho po právu uráží, protože on se snaží naši gastronomii zvednout a Babica ji v neděli oproti tomu naprosto nenávratně vrací zpátky do pekel. Takže si tu piš jaký bláboly chceš, ale já uznávám kapacity a lidi, kteří chtějí pro naše žaludky to nejlepší, ne nám je otrávit. Se prober hochu, podpora Babicy by měla bejt stejně trestná jako podporování nacizmu.
Poděláváš se tu jenom ty z primy to tu každý ví,co kdyby šel p.Pohlreich na novu,to by byl hned pro tebe také nula vid :-))).Viděl jsi kuchařku gastronoma Vanka(jak uvařit krupicovou kaši),nebo tu od p.Pohlreicha o tom grilování přeloženou z angličtiny?Pohlreich kašle na tvůj žalůdek,jeho zajímá tak max. cash v peněžence za vyinkasovaný pořad.
Jo, přesně. Kdosi si u Pohlreicha dal nějaký špagety a kromě nehorázný ceny se to nedalo žrat, co to bylo za humus. Ten plešatej šašek by se měl jít učit vařit těstoviny k Emánkovi, ten aspoň ví vo co go.
Jo jo bla bla, sis někde přečetl Babicův žárlivej deníček ne? Zkus se objednat k Pohlreichovi do hospody, ale počítej s tím, že si musíš udělat rezervaci 3/4 roku dopředu. To vypovídá o všem. K němu chodí česká smetánka ty týpku. Vy si doma klidně jezte prošlý zpatlaniny od Babicy, já si na jídlo hodně potrpím a za kvalitní věci si rád připlatím (kdo dělá, tak peníze má, škudlit musí jen líný prasata, pro který je Babica bůh). Jednoznačně preferuju Pohlreicha a jsem na to hrdý!
Ano, bavíme se tu nad někým, kdo pomlouvá pana šéfkuchaře a zastává se prodavače lyží, nad kterým české gastronomické kapacity zvrací. Nezesměšňuj se tu už.
raději prodávat lyže,než smradlavé ryby,to bych se styděl.Pokud někomu říkáš pan šéfkuchař,když ti donese smradlavou rybu,hm proti gustu žádný dišputát :-)
Hochu, s tou rybou už jsi trapný. Mimochodem to se stane každému sebelepšímu kuchaři za život mrtěkrát. A ryba u Pohlreicha nebyla zkažená, asi si to špatně pamatuješ a přitom to tady furt dokola opakuješ. A nebo ok, celá česká smetánka jsou burani, k Pohlreichovi chodí jen z módy a pravdu má náš Martin Picka. Teď asi všichni začneme chodit do prodejny lyží Jirky Babicy na avokádovou amoletu s jitrnicí. Dobrou chuť!
Nepovažuji se za dobrého kuchaře,ale asi bych měl,smradlavou rybu se mě nepodařilo udělat,to poznám i po pár pivech :-) a pochybuju,že dobrému kuchaři se to stane.Ty myslíš,že mě zajímá nějaká česká smetánka,nějaké primadony,chlapče prober se.Já se řídím zdravým rozumem,smetánku si zbožnuj sám :-).
No je to hodně komická debata,co tu předvádíte, ať už jako fanoušci Pohreicha nebo obdivovatelé Babicy.:-) Ovšem to, jak tady opakujete neustále drb jedné celkem exmissky, která chytrosti moc nepobral je zvlášť úsměvné. No dobrá... a nezapomněl jste, například na to, že mistr Babice se proslavil hlavně tím, že v té jedné vyhlášené restauraci v Hamburku, vařil jen pár dní a pak jej vyrazili, protože jeho vinou vyhořela? Jestli pak on ty lyže hlavně neprodává proto, že už jej do žádné kuchyně nechtějí? ;-)
Já nejsem zastánce ani jednoho.Osobně mám raději Pohlreicha,ale nebudu z něj dělat něco co není.Nemám zapotřebí urážet Babicu,jen abych byl IN.Co se stalo v Hamburku nevím,klidně at je to pravda.To snad nemá vliv na jeho vaření.Pohlreich také rozsekal auto,budeme se mu také všichni vyhýbat?
Proč bych měl jíst něco od Babicy? Nejseš nějakej ujetej? Já vůbec Babicu neoslavuju a toho tvýho kašpara, kterej vařit neumí a umět nebude ani kdyby se do tý jeho paluše dávala rezervačka na 2 roky dopředu, sem poslal za Emanuelem Ridim. Ten měl mimochodem pořad, což bylo to poslední, co se na tý trapný Primě dalo ještě sledovat.
Od prechodu na Prima Family jsme ji doma jeste ani nenaladili a vypada to, ze ani nebude duvod.Zda se, ze k hromade serialu a reality show o vareni pribyla dalsi zbytecna cooking show. Zacinam chapat princip DVB-T vysilani-kdo pracuje a nema cas na blbosti, tak ani TV nezapne nebo si zaplati nejake lepsi programy. Na to, co je vsude dostupne a zdarma se diva ten, kdo se hodne nudi nebo nema penize na inteligentnejsi a hodnotnejsi zabavu.
Ano, přesně tak. Jde o krátký bezvýznamný pětiminutový pořad prošpikovaný PP a dalším sponzoringem (neorintuji se). Sledovanost si netroufám odhanout, ale veřím, že si své diváky najde, tyto pořady jsou celkem oblíbené, hlavně u D15+. Jen mě trochu děsí ta nepravidelnost dal bych to každý den, kdyby se to ujalo . A srovnávání s Babicou vážně není na místě. Babica je břídil.
Na to bych zde potřeboval odbornici Kateřinu Cajthamlovou. Problém by ovšem nastal ve chvíli, když bych se vrátil z pivečka a automaticky bych paní Cajthamlové začal balit kufry.
Vařím i levněji a chutně,za kolik vaříte vy?Když bych vzal cenu 150 kč a vzhledem k tomu,že se jí denně min. 4krát jsme za den na 600 kč.Takže to máme za měsíc utraceno 18 000 a kde se stala chyba soudruhu?Vaří někdo z vás dráž?
Když už matematiku, tak alespoň tu školní. Vy jíte denně 4 hlavní jídla? Někteří jí i 6 krát, ale v tom jsou snídaně, dvě svačinky a maximálně druhá večeře. Pokud podělíme 150 čtyřmi strávníky, vychází na jeden oběd a večeři po 37,50 Kč. To už musí být kuchař hodně šikovný, suroviny levné a strávníci nenároční, aby se do té částky vešli. Kromě hlavních jídel vychází většinou dráže i vydatná snídaně. Na svačinu si můžeme, podle pravidel správné výživy, dopřát maximálně jogurt a ovoce za pár korun. Potom je úvaha s 4x150 korunami nejen matematicky špatně, ale i nereálná. Na druhé straně výdaje domácnosti na jídlo jsou jedny z nejvyšších a třeba u Lotyšů to představuje polovinu rodinného rozpočtu (http://www.mesec.cz/clanky/projime-nejvice-penez/), u nás skoro 27%.
Je vidět,že nevaříte,protože za 37,50 kč se uvaří.Zvlášt,když to rozpočítáte mezi čtyřčlenou rodinu.Když jdete na hotovku někam za 60 kč za kolik si myslíte,že vám ji udělají za stovku?Mluvil tu snad někdo o 4 hlavních jídlech,copak svačiny,snídaně,druhé večeře,mlsání nic nestojí?Raději prosím konkrétní jídla co se nedají za 150 kč uvařit.Za ty peníze se uvaří kvalitně a z kvalitních surovin.Za 150 kč se dá udělat i třikrát kvalitní jídlo pro čtyřčlenou rodinu,ale ten kdo se cpe 20 dk vlašáku s pěti houskami k svačině za 40 kaček to nepochopí.
U nás utratíme za kvalitní jídlo pro čtyřčlenou rodinu měsíčně 7000,podle vás by nám nestačilo ani těch 18 000,která česká rodina tolik utratí za jídlo?
Tak nevím, zda zde diskutují dva Martinové Pickové. Jeden spotřebuje za měsíc 18 tisíc a tomu druhému stačí 7? Kdo násobí 150 čtyřmi, asi mluví o 4 hlavních jídlech denně. Tak si to raději laskavě znovu v hlavě přeberte a potom nebudete psát dva zcela odlišné komentáře.
Přečtěte si to řádně,kdo si výše zde psal,že za 150 kč se nedá uvařit a najíst,tak jsem mu tedy spočítal,že mu teda tím pádem nestačí 18 000 na měsíc,mě vystačí těch 7000 pro celou rodinu.Kdyby jste to řádně četl,tak já jsem schopen za 150 kč udělat i 3 druhy jídel.
Ano, každý má nějaký názor a nějaké zkušenosti, za kolik korun denně se dá najíst. Ale, pravdu má i ten, co je přesvědčen, že oběd pro čtyřčlennou rodinu, podle jeho kritérií náročnosti, vždy za 150 Kč neuvaří. Nebo, Vy byste nebyl schopen za nějaký oběd utratit onu částku? Ale onen pochybovač nikde nepsal, že vaří své rodině 4 hlavní jídla denně, že tedy s Vašimi až moc jednoduchými počty, za měsíc utratí za jídlo 18000 Kč, s tím jste přišel jen až Vy. A to bylo to, co jsem já u Vás na počátku zpochybňoval.
Mimochodem také nerozumím Vaší poslední větě : "já jsem schopen za 150 Kč udělat i 3 druhy jídel"? Tím myslíte, že ostatní jídla ve Vašem jídelníčku jsou už jen dražší? Nebo naopak tím říkáte, že za 150.- Kč uvaříte pro 4 lidi knedlovepřozelo, svíčkovou a rizoto najednou?
Nemůžete očekávat od pouhých čtenářů, že vždy pochopí správně Vaše nejednoznačné věty právě tak, jak to myslíte právě Vy.
Já jsem nechtěl polemizovat o Vašich kuchařských schopnostech, o zvycích ve Vaší rodině, mně se jen zdál ten Váš primitivní výpočet, podle kterého jste došel k částce 18 tisíc, za mylný. Nic víc, nic míň!
On ten někdo napsal,že 150 kč se dá uvařit leda bufeták.Což je prostě nesmysl.Dotyčný teda nejspíš vaří za více než 150 korun,takže oněch 18 000 kč není správných máte pravdu.on vaří jistě ještě dráž,protože není bufeták,takže ta částka bude vyšší.
Pravdu máte také v tom,že uvařím i jedno jídlo za více jak 150 kč,záleží na použitých surovinách.
Poslední větou bylo míněno to,že za těch zminovaných bufetovaných 150 kč,já uvařím tři kvalitní jídla a nebude to jen můj případ.Vařím rád,ale nepovažuji se za profíka.
Polemizovat jestli výpočet je mylný,či ne,to at nám prozradí ten co mu 150 kč nestačí.
V Intersparu mají kilo krkovice s kostí za 55Kč, když to udělám jako přírodní maso a k tomu hranolky, tak se na 150Kč dostanu úplně s přehledem. Stejně jako třeba krabice špaget a nějaká boloňská směs a celkově to nevyjde ani na stovku a 4 lidi budou mít co dělat, aby to snědli.
Se stravováním je to hodně individuální, někdo jí šestkrát, někdo jen třikrát denně. Někomu na snídaně stačí suchý rohlík a čaj, někdo si uvaří anglickou snídani se slaninou, vejci, párky, fazolemi, tousty. A za těch 150,- pro čtyři se dá určitě udělat slušné jídlo, akorát se člověk musí vyhýbat dražším surovinám, třeba parmazánu, hovězí svíčkové, lososu, lanýžům :-) Myslím, že člověk nemusí za jídlo utrácet horentní sumy, aby se dobře najedl. Já si například uvařím hrnec polévky, tu mám na večeři klidně i čtyři dny a cena jedné porce se pohybuje něco přes deset korun. Nebo si udělám guláš na špeku (to je žrádlo, pánové!) a také ho jím několik dní. Ze zbylého houskového knedlíku (kupovaného) a špeku si zase můžu udělat na večeři vajíčka s knedlíkem na špeku (a to je ještě lepší žrádlo). Když chci ušetřit, používám levné suroviny jako brambory, kuřecí játra, ani těstoviny nejsou moc drahé, fazole, takové fazole (sušených bílých, 500g) s klobásou, cibulí a rajčaty z konzervy můžou vyjít na těch 150,- a zasytí tak šest lidí určitě, akorát se musí vařit asi dvě hodiny. Takže za těch 150,- se rozhodně dá normálně najíst, akorát u toho člověk musí přemýšlet.
A nevšimli jste si toho, že Babica a Pohlreich mají rozdílnou funkci na obrazovce? Babica má hlavně vařit, Pohlreich bavit (ikdyž sem tam přidá recept). Šubrt bude vařit, tak se prosím zaměřte na rozdílnost těch dvou (ale to spíš až po pár odvysílaných dílech). Debata o kvalitě jednotlivých kuchařích (Pohlreich x Babica) je vcelku zbytečná, hlaně k tomuto tématu.