Pozor! Tohle není žádný Babica a srovnávat je kvůli tomu, že vaří levně, s tím nemá nic společného. Babica nikdy nikde nevařil, ten jediné co dělal bylo, že krájel pár měsíců zeleninu v nějakém východoněmeckém bistru, ze kterého ho kvůli problémům s alkoholem vyrazili. Tohle je pan šéfkuchař stejně jako Pohlreich, Ridi nebo Sapík, takže prosím nesrovnávat! Navíc jde jasně jen o bezvýznamný pořad reklamního charakteru. Prima hodně lpí na výběru kvalitních kuchařů do svých show!
Člověče, teď jsem si vybavil: Včera jsme trošku oslavovali a ráno jak jsem spěchal domů, koupil jsem si 20dkg tlačenky a k tomu v pekařství čerstvou koblihu. Myslím, že by ze mě měl pan Babica radost. Jeho způsob mi trošku připomíná mé gurmánské experimenty po zásahu démona alkoholu.
Abys byl jako Mistr Babica, tak bys musel tudlencu tlačenkou s koblihou několikrát říznout, potom roztopit pánev balaríny a osmažit kousky tlačenky a koblihy do pořádné křupky, pak to přendáš do hrnců klik klak a posypeš nyvou a několika hrstma sole, popřípadě zaleješ smetanou, a kdo nemá smetanu, může použít třeba rum. Celý to zapečeš do další křupky, protože čím křupavější, tím lepší, a servíruješ na plátku salátu. Je to dobrý, levný a zdravý, a je toho hodně.
No výborně. Na pivo jdeme tedy až zítra k večeru, ale vše jsem si pečlivě zapsal, tak počítám v neděli v pět ráno roztopim pánev a arbeit může začít. O výsledek se podělím v zítřejších televizních tipech.
Prosím nelhat,aspon si trošku zagoogluj kde vařil Babica.Pokud si vzpomínám na díl Ano šéfe,kdy se jedlo v hotelu u pana šéfkuchaře Pohlreicha tak Kobzanová dostala smradlavou rybu :-)
Vařil tam, kde píšu, je to nula. Babica není kuchař ale humusák. Nechápu, když si Prima povolává největší machry naší gastronomie, proč Nova naopak preferuje nemyté žebráky někde z Václaváku.
Jiří Babica se narodil 1. května 1961 v Praze. Na kuchaře se vyučil v pražských hotelech Palace a Ambassador. Po vojně nastoupil do hotelu Alcron v Praze a vařil tu devět let. V roce 1989 se oženil do Německa, kde začal pracovat ve vyhlášené restauraci Zlatá Praha v Kolíně nad Rýnem.
Jiří čerpal inspiraci na všech kontinentech, kromě Antarktidy. Učil se v Japonsku, Karibiku, Malajsii, jižní Africe, na Havaji, v Austrálii a na Novém Zélandu, v Indonésii… „Začal jsem přemýšlet, jak nové poznatky využít, a nakonec jsem se přihlásil do konkurzu na šéfkuchaře v prestižní restauraci Petersberger Hof a vyhrál jsem.
Se z tý nevyučený nuly nepodělej. Vařit neumí, gastronomickým odborníkům se z něj zvedá kufr a Pohlreich, což je PAN kuchař, ho po právu uráží, protože on se snaží naši gastronomii zvednout a Babica ji v neděli oproti tomu naprosto nenávratně vrací zpátky do pekel. Takže si tu piš jaký bláboly chceš, ale já uznávám kapacity a lidi, kteří chtějí pro naše žaludky to nejlepší, ne nám je otrávit. Se prober hochu, podpora Babicy by měla bejt stejně trestná jako podporování nacizmu.
Poděláváš se tu jenom ty z primy to tu každý ví,co kdyby šel p.Pohlreich na novu,to by byl hned pro tebe také nula vid :-))).Viděl jsi kuchařku gastronoma Vanka(jak uvařit krupicovou kaši),nebo tu od p.Pohlreicha o tom grilování přeloženou z angličtiny?Pohlreich kašle na tvůj žalůdek,jeho zajímá tak max. cash v peněžence za vyinkasovaný pořad.
Jo, přesně. Kdosi si u Pohlreicha dal nějaký špagety a kromě nehorázný ceny se to nedalo žrat, co to bylo za humus. Ten plešatej šašek by se měl jít učit vařit těstoviny k Emánkovi, ten aspoň ví vo co go.
Jo jo bla bla, sis někde přečetl Babicův žárlivej deníček ne? Zkus se objednat k Pohlreichovi do hospody, ale počítej s tím, že si musíš udělat rezervaci 3/4 roku dopředu. To vypovídá o všem. K němu chodí česká smetánka ty týpku. Vy si doma klidně jezte prošlý zpatlaniny od Babicy, já si na jídlo hodně potrpím a za kvalitní věci si rád připlatím (kdo dělá, tak peníze má, škudlit musí jen líný prasata, pro který je Babica bůh). Jednoznačně preferuju Pohlreicha a jsem na to hrdý!
Ano, bavíme se tu nad někým, kdo pomlouvá pana šéfkuchaře a zastává se prodavače lyží, nad kterým české gastronomické kapacity zvrací. Nezesměšňuj se tu už.
raději prodávat lyže,než smradlavé ryby,to bych se styděl.Pokud někomu říkáš pan šéfkuchař,když ti donese smradlavou rybu,hm proti gustu žádný dišputát :-)
Hochu, s tou rybou už jsi trapný. Mimochodem to se stane každému sebelepšímu kuchaři za život mrtěkrát. A ryba u Pohlreicha nebyla zkažená, asi si to špatně pamatuješ a přitom to tady furt dokola opakuješ. A nebo ok, celá česká smetánka jsou burani, k Pohlreichovi chodí jen z módy a pravdu má náš Martin Picka. Teď asi všichni začneme chodit do prodejny lyží Jirky Babicy na avokádovou amoletu s jitrnicí. Dobrou chuť!
Nepovažuji se za dobrého kuchaře,ale asi bych měl,smradlavou rybu se mě nepodařilo udělat,to poznám i po pár pivech :-) a pochybuju,že dobrému kuchaři se to stane.Ty myslíš,že mě zajímá nějaká česká smetánka,nějaké primadony,chlapče prober se.Já se řídím zdravým rozumem,smetánku si zbožnuj sám :-).
No je to hodně komická debata,co tu předvádíte, ať už jako fanoušci Pohreicha nebo obdivovatelé Babicy.:-) Ovšem to, jak tady opakujete neustále drb jedné celkem exmissky, která chytrosti moc nepobral je zvlášť úsměvné. No dobrá... a nezapomněl jste, například na to, že mistr Babice se proslavil hlavně tím, že v té jedné vyhlášené restauraci v Hamburku, vařil jen pár dní a pak jej vyrazili, protože jeho vinou vyhořela? Jestli pak on ty lyže hlavně neprodává proto, že už jej do žádné kuchyně nechtějí? ;-)
Já nejsem zastánce ani jednoho.Osobně mám raději Pohlreicha,ale nebudu z něj dělat něco co není.Nemám zapotřebí urážet Babicu,jen abych byl IN.Co se stalo v Hamburku nevím,klidně at je to pravda.To snad nemá vliv na jeho vaření.Pohlreich také rozsekal auto,budeme se mu také všichni vyhýbat?
Proč bych měl jíst něco od Babicy? Nejseš nějakej ujetej? Já vůbec Babicu neoslavuju a toho tvýho kašpara, kterej vařit neumí a umět nebude ani kdyby se do tý jeho paluše dávala rezervačka na 2 roky dopředu, sem poslal za Emanuelem Ridim. Ten měl mimochodem pořad, což bylo to poslední, co se na tý trapný Primě dalo ještě sledovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).