Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Přinášíme vám účet, ze kterého se posadíte na zadek (3.) od Paolo D. - Dokud jsem ještě byl (ano i já jsem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 7. 2004 8:31

    Paolo D. (neregistrovaný)
    Dokud jsem ještě byl (ano i já jsem trpěl pod jhem :-)) klientem ČTc, tak bych uvítal možnost zdarma zažádat o zablokování volání na vybrané předvolby (žluté linky, cizina). Navíc bez výhrůžek na přepážce (s ohledem na to, že jsem excentrický cholerik, tak si dovolil moc).

    Dnes se mě to naštěstí již netýký a proto jsem začal zastávat názor, že když je někdo tak "blbej", že stále zůstává u ČTc, dobře mu tak. A neříkejte, že není alternativa. Na hlasové služby už ČTc není potřeba a co se týká datových, tak již jsou alternativy, bohužel nestandartní (wi-fi).

    Vždy si rád počtu, jak chudáci díky ČTc opět narazili :-). Hned mám po ránu lepší náladu, že mě se to némůže stát.
  • 7. 7. 2004 9:15

    dk (neregistrovaný)
    To je zase pan chytrej.

    Co mám dělat ve středně velkém městě s kabelovkou (ale nejblíž přes kilometr od domu), takže tam nikdo s mikrovlnou nepůjde a když, tak jsem za kopcem... Ani to debilní ADSL tam telekomouši nezavedli, právě kvůli konkurenci s kabelovkou...

    dk
  • 7. 7. 2004 11:26

    Brouk Pytlik (neregistrovaný)
    Záleží kdo je tady ten blbéj. Před rokem jsem odešel k Eurotelu, takže v podstatě u Telecomu jsem pořád. Mohl bych mít ADSL nebo mikrovlnku. ADSL dráž, mikrovlnku podstatně levněji, než ten mobil. Ale proč? Za ten rok jsem si zvykl na to, že mám internet kdekoliv zapnu počítač a nechce se mi to měnit.
    Problém vidím v počínaní operátorů a myslím si, že oni by měli nést následky. SPT Telecom za nějaký poplatek zablokuje zahraniční volaní a barevné linky. Jenže jen barevné linky ve své sítí, takže téměř žádné. A Eurotel? To je stejná chátra. Když jsem před rokem podepisoval smlouvu, tak jsem chtěl zablokovat CSD, tedy klasicky vytáčené datové přenosy. Nejde, bohužel. Předpokládám, že u TM to bude úplně stejné. Místo činů si raděj vymýšlejí hovadiny, že to nejde. No proč by to taky mělo jít, když mají z provolané částky snad nějakých 50%, nebo kolik to je. Kdyby v případě odmítnutí zablokování šly veškeré náklady na jejich účet, tak by to šlo sakra rychle.
  • 7. 7. 2004 14:18

    Paolo D. (neregistrovaný)
    Toto dilema jsem měl taky, když jsem opouštěl ČTc. Jestli vzít wi-fi 256kbps za 690,-/měs i s DPH, nebo Eurotel Data Nonstop, tehdy tuším za 999,-??? Už si to nepamatuju přesně, pak bylo tuším nějaké chvilkové zlevnění. Rozhodl jsem se pro wi-fi vzhledem k ceně a rychlosti. Slyšel jsem, že ET Data Nonstop (i T-Mobile) jsou zhruba na rychlosti modemu a na 256kbps se tak rychle zvyká :-). Jinak pořizivací náklady jsou srovnatelné a levnější než zřízení linky ČTc. Wi-fi mě stálo 3.300,-, když to srovnám s 5.000,- co jsem dal ČTc za zřízení linky, aby mi ji, po 5 letech od žádosti, přednostně přidělili na podnikatelský účet, abych ji pak za pár let pracně rušil. Dnes bych uvítal i nějakou předplacenou kartu. Protože wi-fi sebou na dovolenou vzít nejde ;-)
  • 7. 7. 2004 16:58

    pan Ho (neregistrovaný)
    ja jsem na S morave v malem meste kde je kupni sila = 0 a mame tu internet za 500 192kbps NEGARANTOVANYCH , ale s tim ze ve spicce to jede nejmin 64kbps a vetsinou spis tech 128kbps . uz jsem u nej rok a pul a jsem uplne v klidu. kdyz to jde tu proc to nejde jinde ? je to klasicky wi-fi cirkus delany par lidma na kolene kteri si koupili konektivitu , ale nejlepsi na tom je ze to opravdu jede a pokud jim neshori pri bource nejake ap nebo switch tak vypadky nejsou . a znova opakuju asi se jim to vyplaci protoze stale stihaj konektivitu dokupovat a stale to jede svizne. fuj telekom :)))
  • 7. 7. 2004 23:07

    franta uživatel (neregistrovaný)
    T-mobile mi vše co jsem chtěl zablokoval na počkání a zdarma v rámci jednoho telefonátu na infolinku, jak tzv. audiotextové služby - placené linky, zahraniční odchozí hovory tak "klasické" ne-GPRS datové spojení(CSD). Tím jsem myslím eliminoval všechny možná rizika. Takže žádný problém. A nemusím v tomto spoléhat jen na antivirák a firewall či programy jako Conmet.

    Rychlost spojení převážně na úrovni ISDN.

    Když jsem končil s Telecomem, přesně jsem věděl, proč nechci mít nic společného ani s jakoukoliv její dcerou - s Eurotelem a nemusím se starat, jak to s ním pod novým vedením bude vypadat v budoucnu.
  • 8. 7. 2004 8:31

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    Pokud pristupujete na sit prostrednictvim GSM operatora, skutecne mate dojem, ze je rychlost spojeni na urovni ISDN? Bud se GSM sit ve Vasem okoli chova znacne netypicky nebo se netypicky chovala pripojka ISDN (predpokladam, ze jste to testoval na jednom kanale ISDN BRI pripojky).
  • 8. 7. 2004 10:05

    Viktor (neregistrovaný)
    Stačí si sám zablokovat všechny odchozí hovory (GPRS není brán jako hovor, takže to pojede). Nevím o tom, že by nějaký dialer uměl posílat kódy pro blokování hovorů v síti GSM. A tady jsou ty kódy, mnohé telefony to zvládají i z menu telefonu (takže odkazuji na návod k němu).

    Ale ty kódy přidávám:
    Blok. všech odchoz. hovorů: *33*passw*CD#
    Vypnutí blokování: #33*passw#
    Zjištění stavu: *#33*passw#

    passw: heslo
    CD: druh hovoru (11 hlas, 13 fax, 16 sms, 20 data)
  • 8. 7. 2004 13:28

    franta uživatel (neregistrovaný)
    můj laický názor, že rychlost mého připojení GPRS od T-Mobile je na úrovni připojení ISDN vycházel z měření na dsl.cz, kdy mi při měření rychlosti ručička speedmeteru vyjede až ke zde vyznačené hodnotě ISDN, tzn. že naměří rychlost připojení k internetu cca 64 Kbps
  • 8. 7. 2004 13:43

    PaJaSoft (neregistrovaný)
    Vite, pro solidaritu to take nedelaji... a navic, realna trzni cena (koncova!) garantovaneho 2Mbitu v urcitych technologii je kolem 15.000,- Kc. Zda-li s Vami jednaji ferove a seriozne si zvazte sam... Navic pocitejte, ze pokud je vice lidi tak se uz lepe nakupuje konektivita po "mensich" castech nez je ten relativne optimalni 2Mbit. Resp. prikoupi se 2Mego, ale pripojt se da treba 50 lidi - zalezi na strukture zakazniku...
  • 8. 7. 2004 15:47

    franta uživatel (neregistrovaný)
    prosím můžete mi jako BFU vysvětlit, co tím myslíte, takto je Váš příspěvek a Vaše reakce aspoň pro mne neopřínosný. Rád se poučím.

    A protože nikdo jiný ( ze strany zdejších profesionálů a odborníků ) na ostatní skutečnosti ohledně těch blokací nereagoval, tak doufám, že jsem se dostatečně ochránil proti nečekaně vysokým účtům.
    No a pro jistotu mám ještě blokobána pop up okna, flash a AktiveX. Aktivuji jen v případě nutné potřeby na důvěryhodných webech, tak doufám, že spolu s denně aktualizovaným antivirem a personal firewall mohu aspoň s jistým klidem surfovat po internetu. Skripty a java aplety jsem nechal zapnuté kvůli funkčnosti stránek.

    Možná by bylo dobré si uvědomit, že ne všichni jsou profesionálové v daném oboru a chodí si třeba číst Lupu právě proto, aby zbytečně nezůstávali v nevědomosti a snaží se aspoň někdy něco pochotit. Někdy mně přehlíživý a povýšenecký postoj místních odborníků poněkud zaráží. Doufám, že nemáte všichni i stejný postoj ke svým (platícím) zákazníkům :-). Myslím, že byste třeba u lékaře byli zarařeni, kdyby měl takový přístup k pacientům, a to se myslím týká obecně všech profesí a profesionálů v oboru v přístupu k "konzumujíci" laické veřejnosti v daném oboru, od autoopravářů přes třeba geodety a právníky až po ty lékaře. Nevím z čeho plyne ta oborová nafoukanost právě u IT specialistů.
  • 8. 7. 2004 16:14

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    Obavam se, ze ve svem portfoliu nemam konzultace zakladu Internetu (ano, asi se pripravuji o nejake potencialni zakazniky). Tudiz se mi nestava, ze bych zakaznikovi musel vysvetlovat zaklady Internetu, ale zcela jiste takovi lide existuji. Lekare si platim - a napriklad u radiologa nebudu ocekavat, ze mi da nejaka doporuceni ohledne zdrave vyzivy.

    Pokud se tyce srovnani toho, jakych realnych rychlosti dosahuje pristup prostrednictvim siti ISDN a GSM, vrele doporucuju dojit na google a zkusit formulovat otazku. Pripadne doporucuji na LUPE zabrousit do minulosti - je tu pomerne rozsahly archiv clanku.

    Speedmetrem muzete porovnavat MAXIMALNE dve pripojeni stejneho typu - a i tak je to DOST nepresne.

  • 8. 7. 2004 19:08

    Krsek Lover (neregistrovaný)
    vy jste fakt super týpek a dobrej demagog. Tak doufám, že si ty lékaře platíte opravdu dobře a nemáte na mysli jen zdravotní pojištění.
  • 8. 7. 2004 19:13

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    Myslim, ze na sluzby, ktere od nich cerpam, je platim primo kralovsky.
  • 8. 7. 2004 19:26

    běžný franta uživatel :-) prostě otrava :-) (neregistrovaný)
    Díky jinak za "odpověď", pochopil jsem, že máte tolik spokojených a Vašich služeb vyhledávajících klientů, že Vaše nepřehlédnutelné a nepřetržité diskutování na Lupě je pro Vás opravdouvou a obrovskou časovou a finanční obětí a tak by takoví čtenáři bez potřebné úrovně jako já neměli otravovat a raději na Lupu do tohoto exkluzivního klubu by raději neměli vůbec nechodit a už vůbec ne být tak drzí a ještě něco zde do diskuse psát. Díky za taktní upozornění, učiněné opravdu na úrovni.

    Jen mi ještě nějak nedošlo, proč než stručně a smysluplně odpovědět nebo prostě vůbec nereagovat, dáváte přednost raději tak sáhodlouze a časově náročně vysvětlovat, proč neodpovíte a popisovat jaké při tom prožíváte hnutí mysli. Ale zřejmě pohyb myšlení genia Vašeho formátu pro obyčejné lidi je nepostihnutelný.

    Tak aspoň jsem se pobavil a jistě mne omluvíte, že již více nebudu reagovat, neb mám užitečnější věci na práci i na zábavu.
  • 8. 7. 2004 19:50

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    Dobry den,
    se stavem sveho podnikani jsem celkem spokojen. Myslim, ze to, jak casto a k jakym tematum na LUPE diskutuji, nema zadny vztah k tomu, kolik a jakych zakazniku mam. Tudiz se skutecne neda hovorit o zadne obeti z me strany. Samozrejme to vzdy muze byt lepsi.

    Nejsem si jist, zda jste pochopil princip diskuse. Kazdy se muze svobodne vyjadrit, nicmene samozrejme riskuje, ze mu bude odpovezeno tak, ze tomu nebude rozumet ci mu bude vicineno, ze siri bludy, ci se snazi vynalezt kolo (coz se stane kazdemu).

    Za genia (zadneho formatu) se rozhodne nepovazuji, jen mam pocit, ze nektere elementarni veci je mozne v archivu LUPY bezproblemove nastudovat. Hodne temat jiz bylo na LUPE omleto ze vsech stran.

    Nicmene jiste mate pravdu v tom, ze obcas je lepsi, aby diskutujicimu sdelil osklivou pravdu, ze by si mel nejdriv precist neco k tematu, nekdo jiny :-) Davam si slib, ze tuto roli budu casteji prenechavat nekomu jinemu :-)

  • 9. 7. 2004 13:02

    PaJaSoft (neregistrovaný)
    Heh, tak to jsme dva a krale kolem sebe nevidim...:-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).