Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Proč e-shopy podceňují komunikaci se zákazníky? od Vaclav Martinovsky - U naproste vetsiny obchodu volim platbu predem/kartou, dobirku...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 8. 2005 11:11

    Vaclav Martinovsky (neregistrovaný)
    U naproste vetsiny obchodu volim platbu predem/kartou, dobirku jen v extremne podezdrelych pripadech (napr. nejaky soukromnik se shopem na nejakem systemu, jako vltava2000 nebo zoner inshop apod.). Mistni diskuteri, kteri tak radi plati dobirkou, maji zrejme vsechny penize doma pod polstarem, nebo po internetu moc nenakupuji. Nedovedu si predstavit, ze si jdu v hotovosti vybrat 20.000Kc, riskovat ze me cestou nekdo okrade a jit s tim zaplatit dobirku.

    Pokud ovsem obchod clovek vybira jen podle ceny, nemuze se pak divit, ze kvalita sluzeb nekdy neodpovida. A take si je treba zvyknout, ze kdysi dobry obchod se muze zmenit - prikladem budiz vltava, u ktere jsem loni uskutecnil posledni nakup (a to jsem tam pravidelne nakupoval pres 3 roky). Naprosto priserne dodaci lhuty, pri nedodani problemy s vracenim penez (zalezitost na par tydnu) a navic behem vanoc ohromne problemy s expedici i titulu do 24h (nebyli schopni dodat ani do 10 dnu). Prijemnou nahradou budiz kosmas. Ma v hodne pripadech lepsi terminy expedice, mensi poplatky za postovne (40Kc za balik postou je krasna cena) a muzu take platit kartou :).
  • 18. 8. 2005 11:51

    J (neregistrovaný)
    No, ono u nas je naprosto standardni ze nez clovek ujde 30m od bankomatu k prepazce tak ho 3x prepadnou. Ovsem nejradsi mam lidi, kteri si dou koupit svacinu za 30Kc a plati to 5 minut kartou.

    BTW: Kdyz na to prijde, vymlatit z nekoho $ neni problem ani kdyz je nema doma zasity v polstari, navic tam sou ulozeny mnohem efektivneji nez v bance, alespon clovek nemusi nekomu za to, ze mu pujcuje vlastni $ jeste platit a cekat kdy ten ustav krachne aby se pak rok nedostal ke svym penezum.
  • 18. 8. 2005 20:45

    Vaclav Martinovsjy (neregistrovaný)
    No, ono je u nas naprosto standartni, ze banky krachuji kazdy den :). To, ze placeni trva 5 minut, je specialita Ceske republiky a mistnich obchodnicku. Kdekoliv jinde ve svete je placeni kartou naprosto bezne a netrva tak dlouho.

    Jinak me osobne obtezuje nosit hotovost vic nez radove par stovek, navic se opravdu necitim bezpecne, kdyz mam v kapse par tisic. Nerozmim, proc zbytecne hotovost vybirat, aby si ji obchodnik zase zpatky vlozil na ucet. Nehlede na to, ze platba dobirkou obvykle znamena priplatek a v kombinaci s poplatkem za vyber z bankomatu to da na jednu operaci klidne 60-100 CZK.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).