Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Proč se amatéři bojí tvořit vlastní internetový obsah? od Jan Handl - Díky moc za reakci :-)

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 5. 2008 23:44

    WuDo (neregistrovaný)
    Tento problém jde v našem chování mnohem dále. Pokud člověk srovnává obsah internetových diskuzí v Česku a třeba v Americe nebo Skandinávii, tak jej to donutí zamyslet se.

    Proč se tam tak častovyskytuje jen prosté "Děkuji za tento článek." nebo "Líbí se mi tvá fotka, děkuji" či snad "SUPER" a pod.?
    Proč na síti v ČR se to vyskytuje po málu?

    Možná to souvisí to s tím, jak se chováme i v nenetovém světě. Co vše to jen kritizujeme: politiku, fotbal, hokej, ženy/muže, sousedy... Děláme to s chutí a grácií jen nám vlastní (alespoň mi to tak přijde). V průzkumech spokojenosti se stabilně umysťujeme na předních místech s nejvyšší mírou nespokojenosti. Možná jen, že neumíme hledat to dobré, co je v nás/druchých/jakýchkoliv věcech. Hledat chyby je možná jednoduší, než zásluhy/krásu/přínos. Další těžká věc je to přiznat sám sobě, že opravdu ta sousedka je hubenější/má hezčí nohy/boty/oči/kabelku než já. Že soused má hezčí milenku/více milenek/lepší práci/lepší auto/fandí lepšímu klubu než já. Když už se nám to povede (toto síto ale funguje zcela bezpečně), tak to potom říci. Ne manželce/manželovy; kamarádce/kamarádovy v kavárně/hospodě; milence/milencovy; (abatyši)?/knězy; vrbě/vrbíkovi, ale sdělit to přímo té samotné osoby a to bez závanu ironie/závisti/zloby, ale jen a jen s přáním třebas hezkého dne.

    Toto naše chování a způsob myšlení spojené s tímto neumětelstvím přiznání, se projevuje všude, tedy i na síti. Proto není cesty pryč.

    Přiznání mé vlastní; toto je můj první diskuzní příspěvek. Celých deset let, kdy se pohybuji na netu, jsem v tomto ohledu pasivní člověk. Nestvořil jsem žádný obsah webu (jen jsem tvůrce několika webů, ale ty nemají žádnou mou hodnotu), poněvadž se bojím a stále nevěřím, ale to je nakonce i jedno. Důležitější je to, že jsem nikdy nenapsal DĚKUJI i pod věci, které jsou úžasné.
    Vhodný čas to změnit.

    Děkuji zatento článek. Zamyšlením se nad ním jsem dospěl k následujícímu rozhodnutí:
    Věci, jenž se mi líbí, budu hodnotit pozitivně a taky to tam napíši; jakýkoliv ostych v tomto stranou!

    Přidejte se ;-)
  • 16. 5. 2008 6:48

    anonymní
    Napsat do diskuse: "Dekuji za clanek" je nesmysl.

    Takova vec NIC neprinasi. Pokud chcete podekovat autorovi, poslete mu e-mail.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).