Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Proč je komunikace na Internetu jiná od Kybernet - Zamenujete formu za obsah. Kultivovane podany odlisny nazor...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 10. 2007 21:20

    Kybernet (neregistrovaný)
    Zamenujete formu za obsah. Kultivovane podany odlisny nazor je v ceskych diskusich druh na vymreni.
  • 19. 10. 2007 14:31

    anonymní
    Autorův příklad dikuse je neilustrativní, protože není zřejmé, že se takto někdo "přestal přetvařovat".
    Existuje u nás řada skupin lidí, kde takovéto názory jsou zcela běžné - a někteří to dokonce píší v (některých) novinách.
    Spíše ale onen příklad hovoří o velmi omezeném pohledu autora na svět kolem. Mimochodem tak typickém pro moderní intelektuály.
    Nejsousi schopni představit, že by si někdo mohl otevřeně myslet něco jiné než jaká je současně platná světonázorová ideologie. A z toho potom plynou zásadní mezery, které má ve svých úvahách.
    Tou nejhlavnější je, že v Internetu si lidé mohou plno věcí a informací ověřit a získat sami, nemusí se spoléhat na interpretaci vybrané (často prověřené) skupiny lidí, kteří informace distrubuují do sdělovacích kanálů. A pokud někdo zjistí, že oficiální informace jsou modifikované, tak nejprve "anonymně" začne mluvit nějak jinak.
    Zásadní problém ke zkoumání je ale právě opačný. Proč se lidé "v době svobody" bojí otevřeně říkat to, co si skutečně myslí. Nemohou být právě tradice ústní komunikace neustálým strachem před křivými a silnějšími tím nejhorším, co společnost dnes nejvíce brzdí?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).