Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pusťte do Internetu hodné viry na ty zlobivé! od Robert Němec - Žádná charita, udělal bych z toho solidní byznys....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 8. 2001 19:23

    Robert Němec (neregistrovaný)
    Žádná charita, udělal bych z toho solidní byznys. Povolím (důvěryhodné!) firmě plný přístup do svého počítače. Robot firmy bude na mém počítači automaticky a bez ptaní instalovat na mém počítači záplaty, updaty atd.

    Za tuto službu firmě platit, řekněme při masovém použití 100 Kč měsíčně. Firma mi za to garantuje, že můj počítač nikdy nenapadne žádný vir ani hacker a nic nenapáchá. Pokud náhodou ano, tak škody do výše 50 000 Kč na jeden počítač hradí ona.

    Za dalších 500 Kč bych měl předplacenou telefonickou a online podporu a slevu na výjezd technika. Prostě takové pojištění.

    Divím se, že s tím ještě nikdo nepřišel, a sám o tom začínám uvažovat. Znám mnoho lidí, kteří si koupí počítač (na hry a jako psací stroj :-)), ale pak nemají nikoho, kdo by jim dělal rychlý, levný, odborně zdatný a příjemný servis.

  • 13. 8. 2001 22:15

    Jiří Zrník (neregistrovaný)
    Tak to bude paráda :-)
    Prosím vás, až ten velký bussines rozjedete, dejte mi vědět. Rád vám dám těch 100Kč/měsíc klidně na rok dopředu, ale vy si radši připravte těch 50.000,- až někdo přijde s virem dřív (a vezte, že přijde) než vy se záplatou :-)
    A kdyby ani to ne, jsem si jist, že se najde hacker, který právě toho vašeho robota s plným přístupem do mého počítače využije k útoku. Aby to nedopadlo tak, že robot bude mít nejvíc práce se záplatování a updatováním sám sebe :-)
  • 13. 8. 2001 22:24

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    To by bylo hezke, pokud by se splnily dve podminky:

    1) Pokud byste na pocitaci mel jen software jedne firmy, coz ve vetsine pripadu nepripada v uvahu. Jakakoli firma nemuze rucit za dalsi software. Naprosta vetsina lidi ma a bude mit mix od vice producentu.

    2) Pokud by na to nejaka firma pristoupila - masove krachy by ji privedly na buben. Aneb je to "konkurencne" zneuzitelne.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).