Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pusťte sem ty děti! od František - Koukám že jste ještě neprocitl z toho úvodního...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 7. 2005 9:55

    František (neregistrovaný)
    Koukám že jste ještě neprocitl z toho úvodního www nadšení. Každý normální člověk po prvotním nadužívání zjistí, že je celé www k ničemu a kdyby ty tuny a tuny nových a nových informací nebyly, nic by se nestalo.

    K čemu to je, když milióny lidí generují každý den hromady svých úvah bez hodnoty (jako třeba zrovna ta vaše :), stovky a stovky řádků plkání o ničem (chaty a jiné diskuse), nekonečna článků a jiných výplodů.

    Možná že to není zase tak špatné, když se naše děti nemusí každý den prohrabovat tou záplavou "informací" a prosévat z nich hodnotu, která tam ale většinou není.

    Byl bych mnohem raději, kdyby internet přispěl k celosvětovému odstranění předsudků a ke obecné komunikaci. Lidé by zjistili, že i na druhém konci světa mají jejich spoluobčané stejná přání a problémy a došli by nakonec k tomu, že války a násilí je pouze politická záležitost, aby vlády odvrátili zájem od sebe a vybudovali neexistujícího nepřítele.

    Jenže to od internetu nemůžeme čekat. Místo aby ho děti použili k něčemu dobrému a přínosnému, našli si kamarády na opačném konci světa, jen plkají o ničem se svými kamarády, se kterými mohli místo toho jít klidně hrát fotbal, hltají bulvární texty a vyžívají se v xenofobních a nacriutrhačských diskusích. Ovšem je to i věc tvůrců obsahu. Existuje snad nějaký server, který by nevytvářel osamocené ostrůvky, ale snažil se o globální pojetí komunikace? Kdepak - samé super.cz, xchat.cz, idnes.cz... Jenom trapná rádoby "zábava". To není nic pro děti
  • 7. 7. 2005 10:10

    :-) (neregistrovaný)
    Ale tak to přece není - o globální pojetí komunikace se snaží od obyčejného e-mailu, přes ICQ, IRC skoro všechny služby... a je jasné, že když zajdete na nějaký lokální server, budou tam jen uživatelé (z 95%) pouze z dané lokality...

    Není problém, aby dítě kliklo na ICQ search a zadalo jen věk a nechalo hledat v celém světě a najde mu to děti jeho věku všude - jenže ať máte jakoukoli službu tak to předpokládá jednu věc s kterou naše děti pokulhávají - tezko můžete mít přátele z různých kultur "globálně" po celém světě, jak píšete a umět POUZE ČESKY!

    To je hlavní důvod proč si české děti nepíší s kamarády na opačném konci světa... Pak vám nepomůže ani sebeglobálnější server a služba (a že jich je!)

    Prostě výuka jazyků je v ČR značně neefektivní a výukové motody jsou více než nedostatečné...

    Co se týče toho, že podle Vás se děti na chatu baví "o ničem" a čtou bulvární texty - tak jim to třeba připadá důležité a osobně mě přijde normálnější člověk, kterej se víc zajímá o to jestli jeho kamarád dal kamarádce už pusu a jestli byla jen na tvář atd. než člověk zajímající se o to, kdo koho urazil v nějaké politické diskusi a jak na to reagoval někdo jiný, když nikoho z těch lidí vlastně ani nezná a ani se do vývoje těch diskusí nehodlá nijak aktivně zapojovat... :-)))
  • 7. 7. 2005 10:19

    Karel L. (neregistrovaný)
    Proc vam vadi ze neco je? Me vadi ze neco neni nebo ze to neumim najit. Vzivote jsem nebyl na xchat, parkrat na idnes pokud me to vyskocilo ve vyhledavaci. Od toho jsou vyhledavace aby oddelily zrno od plev a nasel jste co potrebujete. A skoro v polovine pripadu kdyz neco potrebuji tak odpoved je v diskuzi pod clankem, nebo v diskuzi pod vyrobkem. Vcera jsem hledal neco o Velke Fatre a nasel jsem nejakou stranku studentu, kde psali kdo se po ceste kde ozral, co kde ztratil, kdo ojel Martinu, ale co jsem hledal to jsem nasel - jejich trasu a moznosti prespani, zbytek zapomenu. Vetsina diskuzi, zejmena obecnych je mlaceni prazdne slamy, stejne jako kdyz jdete do hospody. Ja jsem pro to aby obsahu na WWW bylo klidne 10x tolik, dulezity je abych mel moznost v tom rozume hledat.
  • 7. 7. 2005 22:02

    Dítě (neregistrovaný)
    >Není problém, aby dítě kliklo na ICQ search a zadalo jen věk a nechalo hledat v celém světě a najde mu to děti jeho věku všude -

    Jenže on to problém je! Nedávno jsem se pokusil najít na ICQ někoho, kdo by mluvil anglicky, byl z jiné země a komu by bylo také asi 14-16, ale ICQ podporuje hledání podle věku jen nad 18let, takže jak se nejjednodušeji dostat k někomu stejně starému? Byl bych rád za nějakou radu. Díky
  • 7. 7. 2005 22:40

    :-) (neregistrovaný)
    Mno díval jsem se na to a opravdu... ICQ search to nepodporuje, takže pokud hledáte někoho v jiných věkových kategoriích, než je uvedeno, tak musíte použít nějaký systém vyhledávání mimo ICQ search - např. fulltextový vyhledavač google.com nebo přímo na ICQ.com jejich forum...

    A nebo můžete pro děti použít možná vhodnější systém pro komunikaci - Skype :-) Vyhledává už od skupiny 0-12 výš a navíc mají děti i možnost spolu kvalitně komunikovat hlasem i na pomalejsich pripojenich, diky protokolu skypu ani nemusi mit externi IP a navic komunikace (jak chat, tak volání) probíhá šifrovaně - 256Kbit normální přenos dat a 2048Kbit je šifrovanej klíč... :-)

    http://www.skype.com
  • 7. 7. 2005 23:07

    Dítě (neregistrovaný)
    Ano, Skype je vhodný, ale na volání v češtině, anglicky raději jen psát, člověk si to může rozmyslet. Koukal jsem se ještě na vyhledávání na AIMu a také až od 18. Chtěl jsem upozornit na nemožnost u ICQ, ne doporučit ostatní, ale díky. Jinak v google to jde dobře (Age: 15 country: UK site:www.icq.com/whitepages/ intitle:about)
  • 8. 7. 2005 11:56

    JIBorg (neregistrovaný)
    Tato ochrana je tam kvuli pedofilum. Myslim ze neni dobre davat rady jak to obejit...
  • 5. 8. 2005 5:28

    slady (neregistrovaný)
    A co vadí na tom, že pro děti není nic jiného než chat? Vždyť taky nikdo jiný nechatuje. Nebo si snad dokážete představit mojí babičku s lupou v ruce u počítače? :-) Většinou chatují ti pod dvacet let.

    Až se někde rozmluví na chatu, možná se vrhnou na něco užitečnějšího. Snad...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).