Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Rada ČT napumpovaná emocemi. Řediteli seškrtala bonus a žádá hloubkový audit od Pamětník - Každý má právo se na webu vyjádřit k...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 6. 2020 17:39

    Pamětník

    Každý má právo se na webu vyjádřit k tomu, jak by podle něj měla vypadat veřejnoprávní ČT. Ale to je všechno, co může. Takových názorů by možná mohlo existovat i několik milionů. Náplň programu ČT určuje zákon a kontroluje Rada, která ani nemá vliv na náplň a skladbu programů. Proto je zcela zbytečné se tady vyjadřovat a snažit se přesvědčit ostatní, že to má být podle jeho představ.

  • 28. 6. 2020 19:41

    Filip Jirsák

    Média veřejné služby mají řadu úkolů, někdy navzájem protichůdných. Jedním z nich je i to, že mají mít nějaké diváky. Takže je v pořádku i to, že vysílají pořady jako StarDance. Mimochodem, StarDance je licencovaný formát BBC, přičemž BBC je považována za vzor médií veřejné služby.

    Bylo by fajn, kdyby ČT s reklamou hrála fér, ale stejně tak by bylo fér, aby byl poplatek valorizován automaticky, nezáviselo to na politicích – vzhledem k inflaci reálná výše poplatku každý rok klesá už dvanáct let. A před tím to bylo podobné.

  • 27. 6. 2020 18:04

    bez přezdívky

    Je pravda, že výška poplatku zůstává stále stejná, ale ČT to kompenzuje reklamou, kterou třeba ani nevydává za reklamu, a také komerčními pořady, které bych čekal na Nově nebo Primě. Je otázka, jestli je to teda ještě pořád veřejnoprávní televize, anebo alespoň z kolika % je veřejnoprávní a z kolika komerční. Co se týče těch reklam/nereklam, řekl bych například, že ČT byla suverénně první, kdo dal do dopoledních a odpoledních hodin reklamy na postavení camprlíků. Davis CUP, výměna stran, střih, polonahá ženská se sexuologem, chcete, aby vám stál camprdlík? střih, Davis CUP, servis Radek Štěpánek. Přišlo mi to tehdy dost mimo... Nevím, jestli se třeba tímhle rada zabejvá? Zvýšení poplatků ANO, ale za cenu toho, že v TV nebudou Stardance a jiné realityshow. Tím netvrdím, že to tam nemají mít, ale to, že jestli to tam chtěj mít, tak poplatek by měl určený jen na pořady nekomerční - zprávy, dokumenty, minoritní sportovní přenosy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).