Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku RE: Je online žurnalistika méněcenná? od Miroslav Kučera - Autor je imho mimo: ti, kteří noviny čtou ti,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2000 9:19

    Miroslav Kučera (neregistrovaný)
    Autor je imho mimo:

    ti, kteří noviny čtou
    ti, kteří noviny píší
    ti, o kterých je psáno

    Pronikání těchto tří skupin je poměrně vzácné - jedná se o skupiny celkem izolované. Z hlediska běžného čtenáře tvoří novináři a "ti nahoře" homogenní masu, která je mu vzdálena.

    Ja si rozhodne nemyslim, ze pronikani skupiny, tech, kteri novíny ctou a o kterych je psano, je pomerne vzacne a rohodne to nejsou skupiny izolovane. Myslim, ze existjuji pouze dve skupina, ti, kteri pisi a ti, kteri noviny ctou, co rikate, stejne jako jako existuje v pocitacovem svete 1 a 0 a zadna dvojka :) Pokud nesouhlasite, pak bych doporucil zaradit i skupinu tech lidi, o kterych se nepise.


    Pan Valasek navic neodolal rypnout do Aspserveru a jeho ukradenoho designu. Ze design ukradeny je, nepopiram, ale jak je znalo, jste vydavatelem ASP.cz, a proc tak na Lupě nesetřít zdarma konkurecnci a jestě dostat zato zaplaceno? To je ulet a take diky vam je nadpis clanku zcela pravdivy... :o)

  • 2. 10. 2000 10:41

    Bedrich Listopad (neregistrovaný)
    Clanek je naprosto perfektni a vystihl presne podstatu veci! Rejpnuti do ukradeneho designu je naprost trefne a vubec to nepovazuji za nejakou reklamu. O cem by ta novinarina pak mela byt? Vzdyt na internetu jsou si konkurencni snad vsechny projekty. A hrani si se slovy a vyznamy k dobremu novinari patri.
  • 2. 10. 2000 10:57

    Miroslav Kučera (neregistrovaný)
    Kdo tady pise o nejake reklame? Trochu vam nedoslo :o), ze autor je majitelem serveru ASP.cz, ktery je primou - zduraznuji primou - konkurecni ASPserveru. Lide z iDnes take nekritizuji treba desgin Ceskych novin ci lidovek.

    Autor je podle vas dobry novinar? Vzdyt podle sveho vlastniho clanku je vlastne menecenny :o))))))
  • 2. 10. 2000 12:34

    Bedrich Listopad (neregistrovaný)
    Je porad lepsi novinar nez vy pane Kucero. Clanek je proste dobry a realne popisuje podstatu veci. To ze je v jednom radku narazka na server, ktery ukradl design jenom dodava trosku toho koreni. Rozhodne bych to nebral jako vyrizovani nejake konkurence. Navic si myslim, ze se tady neda mluvit o nejakem konkurencnim boji. Nevim, jestli se nekdo z provozovani ASP serveru muze uzivit nebo jestli je to tak zavazne, ze nekdo jiny provozuje podobny server. Ja mam proste pocit, ze to lide delaji predevsim jako konicek a potom je uplne jedno kdo je ci primou konkurenci. Pane Kucero vy to prozivate jako by slo o nejake velke penize! Jako kdyby nyni pan Valasek ziskal na reklame o par milionu vic, protoze se mu podarilo kritizovat konkurenci. Taky o tomto je ten clanek, ze lide o kterych se pise, dost casto take clanky pisi... Pochopil jste to vubec? Nebo proste chcete ukazat, ze umite kritizovat.
  • 2. 10. 2000 13:28

    Miroslav Kučera (neregistrovaný)
    Vy snad jste novinar? Pokud ne, tak by mě zajímalo, jak muzete s takovou jistotou tvrdit, ze realne popisuje podstatu veci?

    K tomu kritizovani - ukazal jste spise vy, ze umite napadat a klitizovat lidi. :)
  • 2. 10. 2000 15:45

    Zdeněk Polách (neregistrovaný)
    Hmmm, bohuzel, ukazal jsi se spis ty :-)))

    Jinak k tomu clanku - ja si myslim, ze je dobrej, vystiznej a jak jsi psal v predchozim prispevku, pokud je mi dobre znamo, prvni bylo asp.cz a az pak prisel aspserver.cz... A je fakt, ze ackoliv se da rict, ze je chvalyhodne, ze ctrnactilety kluk (Zdenek Cendra) se takhle angazuje v ceskem internetu (ceskywap.cz, aspserver.cz a dalsi projekty - vicemene programovani), je velice smutne, ze si pritom kazi jmeno kopirovanim jinych projektu - nejen designu, ale i obsahu. A to neni pripad pouze aspserveru :-(
  • 2. 10. 2000 16:14

    Zdenek Cendra (neregistrovaný)
    to vreco: he diky, ze alespon nekdo uzna, ze to je k necemu :) Nejsem pesymista, ale neustale narazky a pdobne volovinky moc chuti nikdy nepridaji :)

    Nuze, zitra nebo po zitri zmizne ASPserver ze sveta, ale sledujte dale ASPserver.cz - je se na co tesit (teda pokud mi nezrusi NIC domenu, jelikoz nemam na jeji zaplaceni - to je take jeden duvod konce ASPserveru :((

    Zdenek
  • 3. 10. 2000 1:52

    Altair (neregistrovaný)
    Autor je podle vas dobry novinar? Vzdyt podle sveho vlastniho clanku je vlastne menecenny :o))))))

    ---

    Autor není vůbec *žádný* novinář; Autor je programátor, který přesně v duchu tohoto článku píše o věcech, které ho nějakým způsobem zaujaly. Nepředstírám, že jsem cokoliv jiného. Proto si také mohu dovolit rýpnout do konkurence - nejsem vázán profesionální etikou, je to můj soukromý názor vyjádřený mnou zvolenou formou a je na redakci, jestli ho zveřejní nebo nikoliv.

    BTW: Pokud vás to zajímá (alespoň podle prvního příspěvku se zdá že ano), tak neočekávám, že bych za tento článek dostal zaplaceno, protože pro Lupu normálně nepíšu a zaslal jsem to sem, protože považuji za dobré, aby reakce na článek vyšla na stejném médiu jako článek samý - a je to příliš dlouhé na to, než aby se mi to chtěo psát do tohoto okýnka :)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).