Hlavní navigace

Registrátoři domén usnadňují jejich odcizení

3. 11. 2011
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Webová rozhraní pro správu domén u mnoha registrátorů náchylná na útoky Cross-Site Request Forgery a Clickjacking, vyplývá to z článku, který dnes zveřejnil server SOOM.cz. Tím registrátoři značně usnadňují krádeže domén případným útočníkům. Majitel o svou doménu může přijít pouze tím, že se přihlásí k administračnímu rozhraní u svého registrátora a následně navštíví webovou stránku útočníka. Hypotetický útok a přehled zabezpečení některých tuzemských registrátorů představuje najdete ve výše…

Webová rozhraní pro správu domén u mnoha registrátorů náchylná na útoky Cross-Site Request Forgery a Clickjacking, vyplývá to z článku, který dnes zveřejnil server SOOM.cz.

Tím registrátoři značně usnadňují krádeže domén případným útočníkům. Majitel o svou doménu může přijít pouze tím, že se přihlásí k administračnímu rozhraní u svého registrátora a následně navštíví webovou stránku útočníka. Hypotetický útok a přehled zabezpečení některých tuzemských registrátorů představuje najdete ve výše zmiňovaném článku.

Majitelé domén by při jejich správě měli dbát zvýšené opatrnosti a po přihlášení ke svému účtu nenavštěvovat jiné webové stránky.

Zdroj: SOOM.CZ

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).