Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Rok 2010 v oblasti satelitní televize? Pěkná divočina od anonym - Tak já si myslím, že to diváci ani...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 12. 2010 10:21

    bez přezdívky
    Tak já si myslím, že to diváci ani tak radostně nepochopili, jako k tomu byli spíše, ze zoufalství, dotlačeni. Tedy DVB-T bylo záváděno tak úděsným
    a katastrofickým způsobem. Strašně dlouho se čekalo v některých oblastech
    na spuštění MUX 1. A i když tam byl spuštěn MUX 1, zse byla obrovská časová prodleva nežli byl spuštěn MUX 2. A na konec v mnoha oblastech do dnes není spuštěn MUX 3 a už vůbec ne MUX 4, takže ani žádné HD. Tak lidi prostě usoudili, co se mají s nějakým nefungujícím DVB-T otravovat a chtíc, nechtíc,
    pustili se do příjmu DVB-S/S2, se všemi jeho klady i zápory. Takže já si nemyslím, že by šlo o nějaké náhodné, z ničeho nic, jasnozřivé, prozření. Či pochopení.
    Byla to nouze a zpackané zavádění DVB-T, co je k tomu dotlačilo a co za to nese
    z 90% odpovědnost. Ovšem zaplať pán bůh za to. Protože, čím více bude satelitních diváků, tím více bude stanic, které se na jiné způsoby vybodnou, protože jim bude jasné, že satelitní diváci je uvidí a to jím bude stačit, když těch diváků bude dost. Takže tím větší bude nabídka stanic v DVB-S/S2. Také tím, že diváci uvidí
    a budou moci porovnat programy většího počtu stanic, budou mít srovnání, takže by to pak mohlo mít vliv na zkvalitnění programu stanic, které dosud dominovaly nikoli kvalitou programu, ale určitým typem monopolu. Což už dnes nehrozí, protože nabídka v DVB-S je opravdu již slušná. Takže je to hloupé, že se závádění DVB-T nepodařilo tak, jak mělo. Ale v podstatě je to vlastně dobře. Protože díky špatnému zavádění DVB-T se velmi prosadilo DVB-S a zvýšil se podstatně jeho význam. No a sice motivací původně bylo, zachytit třeba tu Novu nebo Primu, když jim ji to DVB-T není schopné dodat. Ale protože rázem dostali i možnost jiných stanic. Tedy třeba zahraniční HD zdarma či různé pay tv s českým audiem atd. Zvedlo to vlastně úroveň všeobecně a celkově. Takže je vlastně dobře, že to DVB-T zpackali.
  • 30. 12. 2010 23:28

    Trident
    Pozemni digitalni TV u nas mela byt spravne pustena v roce 1997/98. V te dobe jsem uvazoval taky o nejschudnejsi moznosti nahravani. Pridal jsem se k mistni vetsine ovcanu a poridil si satelitni antenu s motorem a kartu od Zlodej a technology.Nemohu si vynachvalit. Koneckoncu i cenove to vyslo podobne jako kvalitni karta pro analogovou tv (cca 7-10kkc v te dobe).
    Nekteri naivni prodejci v jistych nejmenovanych regionech se upenlive bili za pozemak. Postupem casu i oni zjistili ze to neni to prave orechove Hmm? Ja vam to rikal.
    Nicmene priznavam ze je ma naklonnost k tomuto zpusobu prijmu zbusobena i blizkosti hranic meho rodiste. Satelit tu mela rada lidi uz od pocatku 90tych let a razovity region na ktery vzdycky prazaci tentovali z vysoka taky dela sve - dlouho tu byl velice problematicky prijem pozemni tv a verejnopravniho rozhlasu (ten trva doposud). Blahe pameti mam jeste rozhovor s jistym starym panem. Nabizel mi nejake preklady a zminil se ze bydli v domove duchodcu. "Ja jsem to vokno s tim satelitem:)" Prababicka nez odesla na vecnost take mela satelitni prijem. Jenom prazaci argumentuji furt s nejakou babkou dymakovou.
  • 30. 12. 2010 9:36

    bez přezdívky
    Podle mě nejzásadnější věc na poli satelitní televize je ta, že diváci pochopili její přednosti (počet programů, kvalita obrazu, HD rozlišení, levná dostupnost svého žánrového kanálu poněvadž na klasické bezplatné kanály se nedá koukat, jistota stabilního signálu-což se u pozemního příjmu říci opravdu nedá atd.) Stále stoupající tendence zájmu o satelitní televizi toto vše jen podtrhuje a to je dobře. Přeji všem tuzemským provozovatelům sat.vysílání mnoho pracovních úspěchů nejen do Nového roku 2011. Ten by měl přinést předně rozšíření nabídky HD programů.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).